, , ,

Μάθημα Πρώτων Βοηθειών θα εισαχθεί σύντομα στα ελληνικά σχολεία

Έπειτα από έναν αγώνα δρόμου 10 ετών, ο ανθρωπιστικός οργανισμός KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής

Μάθημα Πρώτων Βοηθειών θα εισαχθεί σύντομα στα ελληνικά σχολεία

Έπειτα από έναν αγώνα δρόμου 10 ετών, ο ανθρωπιστικός οργανισμός KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας κατέθεσαν στις 22 Νοεμβρίου 2019, σχέδιο νόμου στην Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως με σκοπό την θεσμοθέτηση και εισαγωγή του μαθήματος Πρώτων Βοηθειών στα ελληνικά σχολεία.

Η πρόταση των ανθρωπιστικών οργανισμών που περιέχει 4 βήματα υλοποίησης θα εξεταστεί σύντομα από το νομικό τμήμα του Υπουργείου Παιδείας και θα σταλεί για ψήφιση στην ελληνική Βουλή. Η Υπουργός Παιδείας έχει δηλώσει την επιθυμία της το μάθημα πρώτων βοηθειών να μπει και να ξεκινήσει άμεσα στα σχολεία. Μένει να δούμε αν πράγματι θα πραγματοποιηθεί σύντομα, ώστε να προλάβουμε άσχημα περιστατικά στους σχολικούς χώρους.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι ο ανθρωπιστικός οργανισμός Kids Save Lives (Τα παιδιά σώζουν ζωές) εκπαιδεύει δωρεάν μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES, έχει καταφέρει σημαντικά θετικά αποτελέσματα σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο[επαναφορά στην ζωή 14 θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής, διάσωση 4 μικρών παιδιών και ενηλίκων από πνιγμονή, τοποθέτηση 103 Αυτοματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε Ελληνικά σχολεία και Ελληνικές κοινότητες] με αποτέλεσμα την βράβευση του από τοπικούς φορείς και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης με την υποτροφία PETER BASKET.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ίδιου του οργανισμού (Kids Save Lives), μετά τη βασική εκπαίδευση που ήδη προσφέρουν, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μπορούν:

– να αξιολογήσουν ένα θύμα το οποίο έχει καταρρεύσει

– να καλέσουν ορθά την Υπηρεσία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (Ε.Κ.Α.Β. 166)

– να καλέσουν όταν απαιτείται τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Επείγουσας Κλήσης (112)

να ξεκινήσουν έγκαιρα Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)

– να χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (AED)

– να τοποθετήσουν σε πλάγια θέση ασφαλείας (θέση ανάνηψης) ένα αναίσθητο θύμα

– να αντιμετωπίσουν την πνιγμονή ενός θύματος από ξένο σώμα

– να αντιμετωπίσουν ένα θύμα πνιγμού

– να προβλέψουν και να αποφύγουν έναν σοβαρό τραυματισμό

– να ελέγξουν μία εξωτερική αιμορραγία.

Photo: Author/Depositphotos

[toggle title="Πηγές"]

www.kidssavelives.gr/egkrisi-ethnikou-programmatos/

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε