,

Το Νέο Δελχί έκλεισε τα σχολεία και μοιράζει μάσκες λόγω των επικίνδυνων επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Η κυβέρνηση στο Νέο Δελχί έκλεισε τα σχολεία από την 1η μέχρι τις 5 Νοεμβρίου και μοίρασε 5 εκατομμύρια μάσκες καθώς τα επίπεδα της

Το Νέο Δελχί έκλεισε τα σχολεία και μοιράζει μάσκες λόγω των επικίνδυνων επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Η κυβέρνηση στο Νέο Δελχί έκλεισε τα σχολεία από την 1η μέχρι τις 5 Νοεμβρίου και μοίρασε 5 εκατομμύρια μάσκες καθώς τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη χτύπησαν κόκκινο.

Ο επικεφαλής του Δελχί έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι η ρύπανση έχει φτάσει σε «αβάσταχτα» επίπεδα σε όλη τη βόρεια Ινδία. Σε άλλη ανάρτησή του έγραψε ότι ο καπνός βρίσκεται παντού και οι όλοι κάτοικοι ανεξαρτήτως ηλικίας δεν μπορούν να αναπνεύσουν. Χαρακτηριστικά δήλωσε «Τα μάτια μας καίνε. Αυτός είναι ο βαθμός της μόλυνσης».

Την Παρασκευή εκπρόσωποι της κυβέρνησης δήλωσαν δημοσίως ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση του Νέου Δελχί είναι πια θέμα δημόσιας υγείας. «Πρόκειται για υγειονομικό συναγερμό, καθώς η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι τώρα τόσο επικίνδυνη που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία όλων των παιδιών», ανέφερε ένας από τους εκπροσώπους.

Ο υπουργός Arvind Kejriwal δήλωσε ότι η πόλη έχει μετατραπεί σε έναν «θάλαμο αερίων» και σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να προστατεύσουν τον εαυτό τους από αυτό τον τοξικό αέρα.

Οι κυβερνητικοί δείκτες που καταγράφουν την ατμοσφαιρική ρύπανση έφτασαν στην ένδειξη 500 σε πολλές γειτονιές της πρωτεύουσας και αποτελεί το υψηλότερο νούμερο που έχει καταγραφεί. Ο δείκτης μετρά τα επίπεδα του PM 2.5, ενός μικρού μορίου που εισέρχεται βαθιά μέσα στους πνεύμονες.

Τα επίπεδα πάνω από 400 υποδεικνύουν επικίνδυνες συνθήκες που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα και νόσους. Η κυβέρνηση έχει επίσης περιορίσει τον αριθμό των οχημάτων που κυκλοφορούν στην πόλη• συγκεκριμένα κινούνται εναλλάξ στους δρόμους της πρωτεύουσας με βάση το σύστημα μονά-ζυγά.


Πολλές αεροπορικές εταιρείες ενημερώνουν για μεγάλες καθυστερήσεις ή ακυρώνουν δρομολόγια προς και από το αεροδρόμιο του Νέου Δελχί, καθώς όπως αναφέρεται τα αεροπλάνα δεν έχουν καλές συνθήκες ορατότητες και οι πιλότοι δεν έχουν εκπαιδευτεί γι’ αυτό.

Το Νέο Δελχί έχει 18 εκατομμύρια κατοίκους και τουλάχιστον 8,8 εκατομμύρια οχήματα, σύμφωνα με τα δείγματα της Ινδικής κυβέρνησης. Αυτή την εποχή το πρόβλημα της ρύπανσης εντείνεται, καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν και οι αγρότες της περιφέρειας ανάβουν φωτιές για να καθαρίσουν τα χωράφια τους, αλλά και λόγω των καπνών από τα πυροτεχνήματα του φεστιβάλ Ντιβάλι, της Ινδουιστικής γιορτής των φώτων.

Φωτογραφία: Reuters

[toggle title="Πηγές"]

https://www.euronews.com/2019/11/01/delhi-closes-schools-distributes-masks-as-air-pollution-reaches-severe-levels

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε