,

Πώς να φροντίσουμε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά με φυσικούς τρόπους

Στη σύγχρονη εποχή, ο χρόνος περιποίησης των μαλλιών μας είναι περιορισμένος και τις περισσότερες μέρες το μόνο που θέλουμε είναι να προλάβουμε τις υποχρεώσεις

Πώς να φροντίσουμε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά με φυσικούς τρόπους

Στη σύγχρονη εποχή, ο χρόνος περιποίησης των μαλλιών μας είναι περιορισμένος και τις περισσότερες μέρες το μόνο που θέλουμε είναι να προλάβουμε τις υποχρεώσεις μας. Πριν το καταλάβουμε, τα μαλλιά μας έχουν ταλαιπωρηθεί τόσο που δείχνουν θαμπά και ξηρά. Πώς μπορούμε να τα φροντίσουμε με τους αποτελεσματικότερους φυσικούς τρόπους;

Πώς να φροντίσουμε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά με φυσικούς τρόπους

Δεν υπερθερμαίνουμε τα μαλλιά μας

Συνήθως για να γλυτώσουμε χρόνο και για να πετύχουμε το επιθυμητό styling, χρησιμοποιούμε μεγάλες θερμοκρασίες στο σεσουάρ και σε άλλες συσκευές, όπως στο ψαλίδι. Είναι καλύτερα να αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν φυσικά κατά τους ζεστούς μήνες και να τα στεγνώνουμε με σεσουάρ σε χαμηλότερη θερμοκρασία.

Advertisment

Δεν τα βουρτσίζουμε συχνά και πάντα με ήπιες κινήσεις

Είναι φυσιολογικό ότι το πολύ στρες και η τριβή αποδεικνύονται βλαβερά για τα μαλλιά μας. Και πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο ευάλωτα από τα στεγνά. Γι’ αυτό προσπαθήστε να μη χρησιμοποιείτε συχνά βούρτσα, να μη φοράτε κορδέλες ή να κάνετε έντονα είδη hairstyling όσο είναι ακόμα βρεγμένα. Όταν έχετε μόλις λούσει τα μαλλιά σας, σκουπίστε τα απαλά με μια μαλακή πετσέτα ή ακόμα κι με ένα απαλό T-shirt.

Κόψτε τις ψαλίδες από τις άκρες των μαλλιών

Για να δείχνουν τα μαλλιά σας υγιή, χρειάζεται να κόβετε τις άκρες συχνά. Ο κομμωτής σας ξέρει να κόβει ακριβώς το μήκος που χρειάζεται ώστε να δυναμώσει η τρίχα μας. Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία.

Τα μαλλιά μας μπορεί να είναι διψασμένα

Η έλλειψη υγρασίας είναι ο κύριος λόγος που τα μαλλιά μας φαίνονται θαμπά και η τρίχα σπάει εύκολα. Αν τα μαλλιά μας αφυδατωθούν, έχουμε αρκετές φυσικές επιλογές για να τα ενυδατώσουμε: κάντε μια μάσκα μαλλιών με καστορέλαιο, ελαιόλαδο και βούτυρο καριτέ. Αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα ή εξαιρετικά ταλαιπωρημένα, υπάρχουν ειδικά φυσικά προϊόντα στα φαρμακεία που μπορούν να βελτιώσουν κατά πολύ την όψη και την υγεία τους.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση