Τι είναι ακριβώς οι «συχνότητες» και πώς επηρεάζουν το δυναμικό μας

Κάθε μέρα επεξεργαζόμαστε αμέτρητες συχνότητες μέσω του νου και της καρδιάς μας, όπως σκέψεις, αισθήματα και συναισθήματα. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει κάποιον

Τι είναι ακριβώς οι «συχνότητες» και πώς επηρεάζουν το δυναμικό μας

Κάθε μέρα επεξεργαζόμαστε αμέτρητες συχνότητες μέσω του νου και της καρδιάς μας, όπως σκέψεις, αισθήματα και συναισθήματα. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει κάποιον να λέει κάποια στιγμή: «Δεν μπορούμε απλώς να επικοινωνήσουμε, είμαστε σε διαφορετικές συχνότητες» ή «Η ενέργεια του αδελφού μου είναι λίγο πεσμένη σήμερα» ή «Η αρνητική ενέργεια ήταν τόσο πολλή στο δωμάτιο που μπορούσες να σκοντάψεις πάνω της».

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι οι όροι «συχνότητα» και «δονήσεις» (κύματα) δεν είναι παρά μεταφορικές εκφράσεις. Αντίθετα, πολλοί άλλοι αντιλαμβάνονται διαισθητικά ότι οι σκέψεις μας, τα αισθήματα, τα συναισθήματα και οι προθέσεις μας είναι ενεργειακές συχνότητες που επηρεάζονται από τις πεποιθήσεις, τις αναμνήσεις και τις επιλογές μας, καθώς και από τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και άλλα πολλά. Εδώ χρησιμοποιώ τους όρους υψηλότερες και χαμηλότερες συχνότητες/δονήσεις για να περιγράψω τα πάνω και τα κάτω στις διαθέσεις μας, τις συμπεριφορές, τις στάσεις, την προδιάθεσή μας κ.λπ. Μερικές φορές λειτουργούμε σε υψηλότερη δόνηση και μερικές φορές σε χαμηλότερη.

Advertisment

Αυτό ποικίλλει κατά τη διάρκεια της μέρας, της εβδομάδας ή του μήνα, ανάλογα με το πόσο καλά διαχειριζόμαστε την ενέργειά μας ή την αντίδρασή μας κατά την αλληλεπίδρασή μας με τους άλλους, τη ζωή, ή εντός μας. Όταν οι δονήσεις μας ανεβαίνουν, η ενέργεια της καρδιάς διαχέεται μέσω των αλληλεπιδράσεών μας. Δημιουργούμε με φυσικό τρόπο θετικά συναισθήματα από μια πιο ενδυναμωμένη συμπεριφορά: είμαστε πιο καλοί, πιο ευγενικοί, και συνδεόμαστε ειλικρινά με τους άλλους.

Αντιδρούμε σε στρεσογόνες καταστάσεις με σταθερότητα, αντοχή και οξυμένη ευθυκρισία. Είμαστε λιγότερο ευάλωτοι στον εκνευρισμό, την ανυπομονησία, τον θυμό, το άγχος, και αισθανόμαστε περισσότερο ασφαλείς με τον εαυτό μας και λιγότερο επικριτικοί προς τους άλλους ή εμάς τους ίδιους. Παρατηρούμε περισσότερο τη φύση, τα λουλούδια και τα δέντρα, τα οποία συνήθως τα προσπερνάμε αδιάφορα καθώς οι έγνοιες μάς στερούν από αυτό το δώρο της συνειδητής σύνδεσης.

Όταν οι δονήσεις μας είναι χαμηλές, βιώνουμε διαχωρισμό από τους άλλους λόγω κρίσεων που διατυπώνουμε ή ευθυνών που αποδίδουμε, έντονη ανησυχία και χαμηλή αυτοεκτίμηση, ταυτόχρονα με μια «κενή» φροντίδα για τους άλλους, αφού είμαστε ιδιαίτερα απασχολημένοι με τον εαυτό μας και τα δικά μας. Θυμώνουμε, γινόμαστε ανυπόμονοι ή εκνευριζόμαστε ταχύτερα.

Advertisment

Μερικές φορές αυτές οι ριζικές μεταβολές της συχνότητας στις διαθέσεις και τις αντιλήψεις μας μας κάνουν να νιώθουμε λες κι είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι μέσα στο ίδιο σώμα. Οι συμπεριφορές μας και οι αντιδράσεις μας μπορεί να διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους, ανάλογα με τη συχνότητα της προδιάθεσής μας – υψηλότερη, χαμηλότερη ή αυξομειούμενη.

Όταν βρισκόμαστε σε υψηλότερη δόνηση, δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε να είμαστε θετικοί, αφού τα θετικά συναισθήματα και οι θετικές σκέψεις ρέουν αυτόματα στο σύστημά μας. Η καρδιακή μας ενέργεια είναι περισσότερο παρούσα, γεγονός που αυξάνει την αυθεντική μας σύνδεση με τους άλλους. Σε χαμηλότερη δόνηση, τείνουμε να επιτρέπουμε στις αρνητικές σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα να προελαύνουν και να τρέφονται από την ισχύ της ζωής μας.

Καθώς εμείς τα ταΐζουμε ζωή, αυτά καταλήγουν να διοικούν τη ζωή μας. Τα καλά νέα είναι ότι δεν είμαστε προδικασμένα θύματα των τυχαίων διακυμάνσεων των συχνοτήτων. Μπορούμε να μάθουμε να παρεμβαίνουμε ενεργά και να επαναρρυθμίζουμε τη δόνησή μας σε μια υψηλότερη συχνότητα κατά τη διάρκεια της μέρας, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά οτιδήποτε προκύπτει. Αυτός είναι ένας περιφραστικός τρόπος για να πούμε ότι έχουμε επιλογή και ότι η σύνδεση με τις διαισθητικές επιλογές της καρδιάς είναι το νέο σύνορο.

Καρδιακή συνοχή: Ο δρόμος που οδηγεί στη νοημοσύνη της καρδιάς

 

Απόσπασμα από το βιβλίο των Doc Childre, Howard Martin, Deborah Rozman, Ph.D, Rollin McCraty, Ph.D με τίτλο «Η νοημοσύνη της καρδιάς. Ακολουθώντας το μονοπάτι της» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Η τέχνη της ζωής”.  Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού
askiseis arhtrosis

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση