Πώς να βάψουμε τα παλιά Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Η περίοδος των Χριστουγέννων μπορεί να γίνει πολύ δημιουργική!

Πώς να βάψουμε τα παλιά Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Η περίοδος των Χριστουγέννων μπορεί να γίνει πολύ δημιουργική. Πώς; Δεν χρειάζεται να αγοράσουμε νέα στολίδια, ούτε να χρησιμοποιήσουμε τα κλασικά χρώματα κι αυτή τη χρονιά. Αν και μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο, μπορούμε εύκολα είτε να ανανεώσουμε τα παλιά μας στολίδια, είτε να αγοράσουμε πολύ οικονομικά λευκά ή διάφανα και να τα διακοσμήσουμε εμείς όπως θέλουμε.

Αν και όλοι λατρεύουμε την κλασική χρωματική παλέτα κόκκινου και πράσινου στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, φέτος είναι ευκαιρία να προσθέσουμε τα δικά μας αγαπημένα χρώματα ώστε ο στολισμός μας να είναι ακόμα πιο φωτεινός και κοντά στο δικό μας προσωπικό γούστο.

Advertisment

Πώς να βάψουμε τα παλιά μας Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Τι θα χρειαστούμε

– Το βασικό μας εργαλείο είναι το πινέλο (το μέγεθος εξαρτάται από το πόσο μεγάλα θέλουμε να είναι τα μοτίβα που θα ζωγραφίζουμε)

– Γυάλινα ή πλαστικά διάφανα στολίδια (ή τα παλιά μας χωρίς όμως χρυσόσκονη και έντονα σχήματα)

– Μπολάκια για τις μπογιές

Advertisment

– Λίγο αφρολέξ για το στέγνωμα

– Χαρτί Κραφτ

– Ξυλάκια για το στέγνωμα

– Μπογιές/ Χρώματα κιμωλίας (πρόκειται για διακοσμητικό χρώμα που χρησιμοποιείται σε τεχνικές παλαίωσης. Έχει βελούδινη υφή όπως εκείνη της κιμωλίας)

Μέθοδος

Φτιάχνουμε τον χώρο εργασίας

Αρχικά, μαζεύουμε τα υλικά που θα χρειαστούμε. Πριν αρχίσουμε, απλώνουμε το χαρτί κραφτ ή όποιο άλλο υλικό της επιλογής μας για να προστατεύσουμε το χώρο από τις μπογιές.

Πώς να βάψουμε τα παλιά Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Ετοιμάζουμε το σημείο στεγνώματος

Για να είναι ταχύτερη η διαδικασία, πάρτε τα λεπτά ξυλάκια και καρφώστε τα από την αρχή στο αφρολέξ. Ελέγξτε την απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην ακουμπούν τα στολίδια. Πριν βάψετε τα στολίδια, βγάλτε το κούμπωμα του στολιδιού στην κορυφή.

Βάφουμε την βάση μας

Κρατήστε τα στολίδια από το άνοιγμα και αρχίστε να βάφετε την πρώτη στρώση. Μόλις τα βάψετε, αφήστε τα να στεγνώσουν καλά για 30 λεπτά έως 1 ώρα και μετά μπορείτε να κάνετε τα σχέδια που θέλετε. Σε περίπτωση που τα στολίδια σας δεν είναι διάφανα, αλλά έχουν κάποιο χρώμα, ίσως χρειαστεί να περάσετε κι άλλη στρώση για καλύτερο αποτέλεσμα.

Πώς να βάψουμε τα παλιά Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Διακοσμούμε με σχέδια

Μπορείτε, αν θέλετε, να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτότερο πινέλο, για να ζωγραφίσετε σχέδια ή να επιλέξετε το ίδιο πινέλο και να κάνετε αφηρημένες γραμμές με άλλα χρώματα της επιλογής σας. Όταν τελειώσετε, αφήστε τα να στεγνώσουν για περίπου 30 λεπτά με 1 ώρα.

Πώς να βάψουμε τα παλιά Χριστουγεννιάτικα στολίδια

www.thespruce.com/how-to-paint-ornaments-4774370

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση