Οι άνθρωποι σκέφτονται βάσει αυτών που κατανοούν και όχι αυτών που προσπαθούν οι άλλοι να τους περάσουν

Μου αρέσει η παρέα, μου αρέσουν οι ατελείωτες ώρες με συζητήσεις που πας από το ένα θέμα στο άλλο, που προσπαθείς να συννενοηθείς με

Οι άνθρωποι σκέφτονται βάσει αυτών που κατανοούν και όχι αυτών που προσπαθούν οι άλλοι να τους περάσουν

Μου αρέσει η παρέα, μου αρέσουν οι ατελείωτες ώρες με συζητήσεις που πας από το ένα θέμα στο άλλο, που προσπαθείς να συννενοηθείς με τον απέναντι σου για το αν τελικά διαφωνείτε ή λέτε ακριβώς το ίδιο, με διαφορετικό τρόπο. Μου αρέσουν οι άνθρωποι και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν και προσπαθούν να λεκτικοποιήσουν τις σκέψεις τους.

Δύσκολο όμως να μπορέσεις να αποκωδικοποιήσεις τη συμπεριφορά τους, και να κατανοήσεις ακριβώς ποιος είναι πραγματικά ο άνθρωπος που στέκεται απέναντι σου. Δύσκολο γιατί οι άνθρωποι σκέφτονται και πράττουν βάσει αυτών που κατανοούν και όχι αυτό που προσπαθούν να τους δώσουν να καταλάβουν οι άλλοι.

Advertisment

Μέσα από την καθημερινότητά μας ερχόμαστε σε επαφή με πάρα πολλούς ανθρώπους και γεγονότα, γίνεται μια καθημερινή συναλλαγή καλών ή κακών συναισθημάτων. Γεμίζουμε από το πρωί που ξυπνάμε μέχρι να φτάσει το βράδυ και να κοιμηθούμε ξανα, με συναισθήματα που μας προκαλούν, τα πάντα γύρω μας.

Και τι είναι τα συναισθήματα λοιπόν; Δεν είναι παρά μια ενέργεια που διαπερνά το σώμα μας και μας κάνει να αντιδράμε μέσω αυτής. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αισθάνεται, δεν είναι κανείς απαθής, όλοι επηρεαζόμαστε, το μόνο που αλλάζει είναι ο βαθμός και ο τρόπος αντίδρασης που ο κάθε άνθρωπος βιώνει ξεχωριστά.

Κατάλαβες τι είμαστε… Είμαστε δοχεία γεμάτα με συναισθήματα που έχουμε αποκτήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Καθημερινά γεμίζουμε και αναλόγως η χημεία που θα δημιουργηθεί από αυτά που ήδη έχουμε, με τα συναισθήματα που θα νιώσουμε, θα γίνει η αντίδραση. Και ναι, έτσι είναι, δράση-αντίδραση και στα συναισθήματά μας, και αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της συμπεριφοράς μας.

Advertisment

Και αν όλη αυτή η χημική αντίδραση συναισθημάτων που συμβαίνει μέσα μας επηρεάζει τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, φαντάσου τι γίνεται όταν ερχόμαστε σε επαφή με τους άλλους, γίνεται μια ανταλλαγή συναισθηματικής ενέργειας. Οι θετικές και αρνητικές εκρήξεις είναι αναπόφευκτες. Τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύονται από αυτήν την ιδιαίτερη χημική αντίδραση είναι το αληθινό νόημα για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Στα μάτια τα δικά μου, όλο αυτό μοιάζει φαντασμαγορικό, η καθημερινή μου επαφή με τους ανθρώπους για μένα είναι μια μικρή γιορτή. Γεμίζω την ψυχή μου, την αδειάζω μόλις ξεχειλίσει και πάμε πάλι από την αρχή

Σκούρου Νατάσσα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση