ΡΟΗ: Ο νέος σούπερ πολυχώρος δραστηριοτήτων στη Θεσσαλονίκη

Η ικανότητα του ανθρώπου να μπορεί να ελίσσεται και να μεταμορφώνεται ανάλογα με την περίσταση είναι -σύμφωνα με πολλούς- και η ικανότητα που τον

ΡΟΗ: Ο νέος πολυχώρος δραστηριοτήτων

Η ικανότητα του ανθρώπου να μπορεί να ελίσσεται και να μεταμορφώνεται ανάλογα με την περίσταση είναι -σύμφωνα με πολλούς- και η ικανότητα που τον βοήθησε να φτάσει μέχρι εδώ που βρίσκεται σήμερα.

Εάν θα έπρεπε να επιλέξουμε λοιπόν, μία μόνο λέξη που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τον Πολυχώρο «Ροή» αυτή θα ήταν η πολυμορφικότητα.

Advertisment

ΡΟΗ: Ο νέος πολυχώρος δραστηριοτήτων

Η «Ροή» είναι ένα καινοτόμο κέντρο ευεξίας και αυτοβελτίωσης που έχει ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα επί της οδού Γεωργίου Σουρή 4.

Ένας ευρύς χώρος 260 τ.μ. όπου διέπεται με ήρεμα και ζεστά χρώματα, λιτότητα και κυρίως σεβασμό προς στον επισκέπτη.

Advertisment

Η «Ροή» δεν είναι ένας χώρος που χαρακτηρίζεται μόνο από μια συγκεκριμένη ταυτότητα υπηρεσιών. Στόχος ήταν η δημιουργία ενός κέντρου στον οποίο θα στρέφονται όσοι επιθυμούν την ολιστική φροντίδα του εαυτού• ένας χώρος ο οποίος θα δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να βρει διαφορετικού τύπου υπηρεσίες, συγκεντρωμένες σε ένα μέρος. Γι’ αυτό και όσοι επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις του κέντρου έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν υπηρεσίες που στοχεύουν ολιστικά τόσο στην ηρεμία, τη χαλάρωση και την ευεξία τους αλλά και στην πνευματική εξέλιξη τους.

Μασάζ ποικίλων ειδών, ομάδες διαλογισμού, Tai Chi, Feng Shui, ρεφλεξολογία, μουσικοθεραπεία, pranic healing -και πολλές ακόμη- είναι μερικές μόνο από τις υπηρεσίες που πραγματοποιούνται στον χώρο.

Παράλληλα υπηρεσίες όπως το Rejuvance προσώπου και η Anti – Age περιποίηση, πραγματοποιούνται συστηματικά στο κέντρο για εκείνους που ενδεχομένως επιθυμούν να στοχεύσουν και στο κομμάτι της εξωτερικής τους εμφάνισης με λίγο πιο «εναλλακτικό τρόπο» από τον συνηθισμένο. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως ειδικοί επαγγελματίες του κάθε τομέα στελεχώνουν τον χώρο παρέχοντας τις υπηρεσίες τους, εξασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη δυνατή εμπειρία του επισκέπτη.

ΡΟΗ: Ο νέος σούπερ πολυχώρος δραστηριοτήτων στη Θεσσαλονίκη

Ένας χώρος 260 τ.μ. που όπως υποδηλώνει και η ονομασία του έχει ως στόχο να κάνει την ενέργεια μας να ρέει ανεμπόδιστη. Μπαίνοντας κάποιος στο κέντρο, μπορεί να αντικρίσει από απόλυτα Zen χώρους, γεμάτους με αναπαυτικά μαξιλάρια, χαλάκια και χαλαρωτική μουσική μέχρι και καθαρά σεμιναριακούς χώρους επανδρωμένους με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Πέρα από τις υπηρεσίες που προσφέρει η «Ροή» στους επισκέπτες της, τμήματα της παρέχονται και ως προς ενοικίαση σε εξωτερικούς συνεργάτες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν κάποια δράση τους στις εγκαταστάσεις του Πολυχώρου -κάτι που μάλιστα- είχε ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν από τους δημιουργούς του κέντρου εξ’ αρχής.

Οι διοργανωτές που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν κάποιο event τους στην «Ροή» μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν την αίθουσα που ταιριάζει στο ύφος και στις ανάγκες του event, του σεμιναρίου ή του ραντεβού τους από τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους που προσφέρει το κέντρο. Αίθουσες των 10, 30 τ.μ, 75 τ.μ ή και 100 τ.μ διατίθενται προς ενοικίαση ωρών ή και ημερών και μπορούν να φιλοξενήσουν από 3 έως 75 άτομα.

Εδώ ακριβώς είναι που κάνει την εμφάνισή της η έννοια της Πολυμορφικότητας. Ειδικά χωρίσματα δίνουν την δυνατότητα μιας πολυδιάστατης διαμόρφωσης του χώρου ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε εκδήλωσης. Η διάταξη των χωρισμάτων μπορεί να δημιουργήσει από έναν έως τέσσερις διαφορετικούς χώρους παρέχοντας παράλληλα την προστασία και την ασφάλεια της απομόνωσης και της ηχομόνωσης.

Κάθε χώρος είναι εφοδιασμένος με τον απαραίτητο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως οπτικοακουστικά μέσα και Wifi οπτικών ινών έτσι ώστε η εμπειρία τόσο του εισηγητή όσο και των εισηγούμενων να είναι όσο πιο λειτουργική γίνεται• ενώ ο κλιματισμός και η ενδοδαπέδια θέρμανση που παρέχει ο χώρος συμβάλλουν καταλυτικά στην επίτευξη μιας ευχάριστης και χαλαρωτικής εμπειρίας του χρήστη.

Επιπροσθέτως, καθώς η ισότητα είναι κάτι που δεν θα μπορούσε να λείπει από το κέντρο «Ροή» χρειάζεται εδώ να υπογραμμιστεί πως έχει προβλεφθεί και η άμεση πρόσβαση σε όλους τους χώρους από ΑΜΕΑ.

ΡΟΗ: Ο νέος πολυχώρος δραστηριοτήτων

Μπορεί η πίεση της καθημερινότητας, οι οικονομικές δυσκολίες και οι αστείρευτες υποχρεώσεις να μην επιτρέπουν πάντα στους ανθρώπους να φροντίσουν λίγο παραπάνω τόσο τον εαυτό τους όσο και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο Πολυχώρος «Ροή» έχει δημιουργήσει ειδικά εκπτωτικά πακέτα προσφορών που περιλαμβάνουν θεραπείες χαλάρωσης, ευεξίας και αναζωογόνησης σε προσιτές τιμές, καθώς η φροντίδα του εαυτού είναι για όλους και όχι για λίγους.

Επιπροσθέτως, , ο Πολυχώρος Ροή προσφέρει μια πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων πάνω στο μασάζ:

Ινδικό Μασάζ Κεφαλής:

Το ινδικό μασάζ είναι μια παράδοση χιλιάδων χρόνων. Μια αλληλουχία κινήσεων στην πλάτη, ώμους, χέρια, κρανίο, λαιμό και πρόσωπο λύνουν τα μπλοκαρίσματα, αποκαθιστούν την ισορροπία με μια απίστευτη αίσθηση ευεξίας. Είναι το απόλυτο χαλαρωτικό και αγχολυτικό μασάζ.

Rejuvance massage :

Το ρεζουβανς είναι η πιο ολοκληρωμένη τεχνική φυσικής αναδόμησης και αναζωογόνησης του προσώπου. Πετυχαίνουμε αποκόλληση των στοιβάδων της επιδερμίδας, κονταίνουμε τους μύες και απαλύνουμε τις ρυτίδες επαναφέροντας το πρόσωπο σε μια υγιή κατάσταση που ακτινοβολεί ομορφιά.

Shiatsu massage:

Το shiatsu είναι μια αγωγή υγείας της Άπω Ανατολής. Τα δάχτυλα πιέζουν συγκεκριμένα σημεία του σώματος, για να προσφέρουν ανακούφιση από τους πόνους, τη δυσκαμψία, την ένταση, την κούραση και τα συμπτώματα της αρρώστιας Διασφαλίζει την ομαλή ροή της ενέργειας, την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας

Αθλητικό Μασάζ – Sports Massage:

Η αθλητική μάλαξη είναι ένα εξειδικευμένο είδος μασάζ για όσους ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες ή έχουν ιδιαίτερα καταπονημένη καθημερινότητα. Διαφέρει σε πολλά σημεία από το απλό χαλαρωτικό μασάζ και θεωρείται πιο απαιτητικό τόσο για τους θεραπευόμενους όσο και για τους θεραπευτές .O φοιτητής θα έχει την ευκαιρία να διδαχθεί εξειδικευμένη μυολογία και οστεολογία με γνώσεις ανατομίας, τεχνικές διατάσεων για όλο το σώμα και σε πρακτικό επίπεδο τεχνικές μάλαξης για όλο το σώμα.

Thai massage:

Το Thai Massage είναι διεθνώς διαδεδομένο και ζητείται συχνά από τους ξένους πελάτες των ξενοδοχείων. Τα θεραπευτικά  οφέλη του είναι πολλά και αποτελεί ένα εκπληκτικό εργαλείο στην διάθεση ενός θεραπευτή – SpaTherapist που θέλει να εμβαθύνει πραγματικά σε αυτό που ονομάζουμε χαλάρωση-ευεξία-θεραπεία .Η πρακτική του στηρίζεται στη θεωρία ότι το σώμα αποτελείται από 72000 γραμμές ενέργειας (νάντις). Ο θεραπευτής εργάζεται βαθιά με το σώμα μέσα από κάποια βασικές διαδρομές (κανάλια) για να απελευθερώσει και να διαμοιράσει αρμονικά την ενέργεια του δέκτη, τόσο την ψυχική όσο και την σωματική. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διδάσκονται πάνω από 150 κινήσεις στις 4 βασικές θέσεις με έντυπο φωτογραφικό υλικό,  στο οποίο κρατούνται και σημειώσεις από τον σπουδαστή. Δουλεύουμε σε πρηνή, ύπτια, πλάγια, καθιστή θέση επεξηγώντας κάθε κίνηση και τις θεραπευτικές τις προεκτάσεις.

Σουηδική Μάλαξη:

Σουηδική – μυοχαλαρωτική μάλαξη . Αποτελεί  την  βάση των περισσοτέρων ειδών μάλαξης. Είναι μια ολοκληρωμένη μορφή χειρομάλαξης για χαλάρωση νευρομυική. Στο σεμινάριο  ο φοιτητής για έχει τη δυνατότητα να διδαχτεί σε θεωρητικό επίπεδο γενικά στοιχεία ανατομίας και φυσιολογίας του ανθρώπινου σώματος , ενδείξεις και αντενδείξεις εφαρμογής μασάζ ,προετοιμασία περιβάλλοντος χώρου μασάζ.

Gua Sha:

H τεχνική του Gua Sha είναι κομμάτι της κινέζικης θεραπευτικής του μασάζ και τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει τον δυτικό κόσμο με την απλότητα και την αποτελεσματικότητα της. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί λίθινα εργαλεία κατάλληλα κατασκευασμένα που με την σωστή τεχνική του θεραπευτή προκαλεί έντονη υπεραιμία στο δέρμα και στους μύες που εφαρμόζεται. Σκοπός είναι να κινητοποιηθεί η ενέργεια, να λυθεί ο μυικός σπασμός και τότε έχουμε θεαματικά αποτελέσματα και οφέλη.

Το Gua sha είναι μια απόλυτα φυσική εναλλακτική θεραπεία και στο σεμινάριο του, μαθαίνουμε τους μύες που εφαρμόζεται, τεχνικές, τρόπους χρήσης, ενδείξεις-αντενδείξεις καθώς και θεραπευτικά αποτελέσματα που αναμένουμε. Θα δούμε με ποιες άλλες θεραπείες συνδυάζεται ιδανικά και πως οργανώνουμε μια συνεδρία με αυτά τα εργαλεία .Η μέθοδος είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε θεραπευτή-μασέρ-αισθητικό με πολλές εφαρμογές στο σώμα και στο πρόσωπο. Θα διδαχθούμε την τεχνική Gua sha πως εφαρμόζεται στην πλάτη του ατόμου, στους γλουτούς, στον αυχένα, στα χέρια, στα πόδια και στο πρόσωπο εξηγώντας αναλυτικά τα οφέλη στο δέρμα, στους ιστούς, μύες, όργανα, Νευρικό Σύστημα κλπ.

Deep tissue massage:

Το Deep tissue είναι τεχνική μασάζ που δουλεύει στους βαθύτερους ιστούς του σώματος, αποδίδοντας καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά τη χαλάρωση και την επιμήκυνση των μυών, όσο και των μοτίβων κίνησης του σώματος.

Trigger point:

Η τεχνική που ανακουφίζει τον χρόνιο πόνο μέσα από τον εντοπισμό και την απενεργοποίηση των συνήθεις υπόπτων του Μυοπεριτοναϊκού συνδρόμου (Myofascial pain syndrome)

Λεμφικό μασάζ:

Αποτελεί μια ειδική τεχνική μάλαξης για την αντιμετώπιση κυρίως του λεμφοιδήματος και όχι μόνο. Ο Vodder υποστήριζε ότι οι κλασικοί χειρισμοί της μάλαξης δεν μπορούσαν να αποσυμφορήσουν τα λεμφικά αγγεία και να παροχετεύσουν την λέμφο. Έτσι εφάρμοσε άλλους χειρισμούς και συστηματοποίησε την τεχνική. Εφαρμόζεται κυρίως σε γυναίκες που έχουν υποστεί μαστεκτομή ,διότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των ασθενών εμφανίζει λεμφοίδημα, αλλά και σε αθλητικές κακώσεις ή χρόνιες εκφυλιστικές αρθροπάθειες.

Βελονισμός:

Αυτό το σεμινάριο καλύπτει την θεωρία και πρακτική της εξισορρόπησης των ενεργειακών καταστάσεων του σώματος και του πνεύματος, προκειμένου να θεραπευθούν προβλήματα του δέρματος, του συνδετικού ιστού-που σταθεροποιεί το δέρμα στους μύες-, θέματα μυϊκής χαλάρωσης και ορθοστατικά προβλήματα συσχετιζόμενα με την ηλικία. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη θεραπευτική τεχνική, η οποία βασίζεται στην ανώδυνη τοποθέτηση βελονών σε σαφώς καθορισμένα σημεία του δέρματος.

Βοτανοθεραπεία:

Η βοτανοθεραπεία είναι μια μέθοδος βοτανικής πρακτικής και συμβάλλει στην ικανότητα του σώματος μας να αυτοθεραπευτεί. Βοηθά στην αποβολή των τοξινών και συμβάλει στην αναγέννηση των ιστών.  Eχει ως σκοπό να ενημερώσει τον εκπαιδευόμενο σχετικά με το ποια είναι φαρμακευτικά φυτά και πώς να χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικούς σκοπούς.

Αρωματοθεραπεία:

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αρωματοθεραπείαείναι μια μέθοδος εναλλακτικής θεραπείας στην οποία χρησιμοποιούνται αιθέρια έλαια φυτών ώστε να προκληθεί χαλάρωση και ανακούφιση από τα συμπτώματα κάποιας πάθησης.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο +30 231 045 2711 ή στα email roiacademy5@gmail.com roi.polixoros@gmail.com αλλιώς μπορείτε να επισκεφθείτε απευθείας τη σελίδα https://www.roipolychoros.gr/el/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση