, ,

Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης βιβλίων και ρούχων τοποθετούνται στην Αθήνα

Είναι πολλές οι φορές που αναρωτηθήκαμε τι να κάνουμε τα παλιά μας ρούχα και βιβλία. Και άλλες τόσες τα βλέπουμε αφημένα σε σακούλες σκουπιδιών

Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης βιβλίων και ρούχων τοποθετούνται στην Αθήνα

Είναι πολλές οι φορές που αναρωτηθήκαμε τι να κάνουμε τα παλιά μας ρούχα και βιβλία. Και άλλες τόσες τα βλέπουμε αφημένα σε σακούλες σκουπιδιών δίπλα από τα κανονικά σκουπίδια.

Σε άλλες χώρες δεν παρατηρούμε αυτό το φαινόμενο, αφού εκεί η ανακύκλωση όλων των ειδών είναι διαδεδομένη. Τα πράγματα όμως αλλάζουν και στην πρωτεύουσα. Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη αποφάσισαν την τοποθέτηση τεσσάρων ειδικών κάδων για ρούχα και βιβλία.

Advertisment

Συγκεκριμένα, οι νέοι αυτοί κάδοι θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της Αθήνας: στο Πάρκο Ελευθερίας, στις οδούς Ερμού και Φωκίωνος Νέγρη και στον Εθνικό Κήπο. Στη συνέχεια, τα ανακυκλώσιμα προϊόντα θα συγκεντρώνονται από τον ίδιο το Δήμο και θα αξιοποιούνται αναλόγως.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Κορομάντζος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984» και ανέφερε ότι οι κάδοι θα είναι «καλαίσθητοι ξύλινοι» και θα τοποθετούν σε εμφανή σημεία της πρωτεύουσας, με στόχο η κίνηση αυτή να έχει απήχηση στους κατοίκους και περαστικούς.

Επιπροσθέτως, ο αντιδήμαρχος Νίκος Αβραμίδης, που είναι αρμόδιος για τον τομέα της καθαριότητας, δήλωσε σχετικά με την αξιοποίηση των προϊόντων: τα ρούχα θα δίνονται προς ανακύκλωση με σύμβαση που έχει κάνει ήδη ο δήμος με ανάλογη εταιρία. Τα βιβλία από την άλλη πλευρά, (όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση) θα δωρίζονται σε ιδρύματα και όσα δεν θα είναι σε καλή κατάσταση, θα ανακυκλώνονται.

Advertisment

[toggle title="Πηγές"]

Με πληροφορίες από athina984.gr

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Minerva Red: H επέλαση της αφρικανικής σκόνης όπως αποτυπώθηκε από τον δορυφόρο
Γιατί έχουν αλλάξει χρώμα οι ωκεανοί τα τελευταία 20 χρόνια;
Explainer video: Τι είναι οι πόλεις των 15 λεπτών και πώς μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας
Ημέρα της Γης 2024 | Πρόοδος σχετικά με την κλιματική αλλαγή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση