, ,

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα ανοίξει δοκιμαστικά τις πόρτες του στις 24 Φεβρουαρίου

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ετοιμάζεται να ανοίξει δοκιμαστικά τις πόρτες του για το κοινό με δωρεάν είσοδο επί ένα μήνα. Αυτή η

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα ανοίξει δοκιμαστικά τις πόρτες του στις 24 Φεβρουαρίου

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ετοιμάζεται να ανοίξει δοκιμαστικά τις πόρτες του για το κοινό με δωρεάν είσοδο επί ένα μήνα. Αυτή η ευχάριστη είδηση ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον Πολιτισμό πριν από λίγες μέρες στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέας Δρακόπουλος και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη βρίσκονταν στο πάνελ και μάλιστα η κα Μενδώνη δήλωσε πως η δωρεάν είσοδος θα ισχύει επίσης για τους πρώτους μήνες της επίσημης λειτουργίας του μουσείου. Στόχος είναι η επίτευξη της αμεσότερης και ουσιαστικής γνωριμίας με το κοινό.

Advertisment

Το κτήριο του ΕΜΣΤ παραλήφθηκε τον Φλεβάρη του 2014, όμως παρέμεινε κλειστό. Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει διαθέσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του κτιρίου της πρώην Ζυθοποιϊας Φιξ, ενώ τρία εκατομμύρια ευρώ ήταν η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που ενεργοποιήθηκε τον Ιούλιο 2018 για τον εξοπλισμό του Μουσείου και την εφαρμογή των εγκεκριμένων μελετών έκθεσης της μόνιμης συλλογής.

Η πρακτική της δοκιμαστικής λειτουργίας υιοθετείται σε όλα τα ιδρύματα διεθνώς ώστε να διαπιστωθούν προβλήματα και αστοχίες και να διορθωθούν μέχρι τα επίσημα εγκαίνιά του. Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως και η Εθνική Πινακοθήκη θα εγκαινιαστεί εντός χρονοδιαγράμματος, στις 25 Μαρτίου του 2021, έργο συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία
Άνθρωποι και ολογράμματα στην ίδια σκηνή
Ελληνικό Ωδείο Αθηνών: Αποκαθίσταται και θα λειτουργήσει ξανά μετά από 50 ολόκληρα χρόνια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση