Πώς να βιώνουμε τα συναισθήματά μας στο έπακρο για να ζούμε μια ζωή γεμάτη νόημα – Osho

Ο Osho είναι ένας από τους πιο καινοτόμους και πρωτοποριακούς πνευματικούς δασκάλους της σύγχρονης εποχής. Οι διδασκαλίες του άλλαξαν τη ζωή και τον τρόπο

Πώς να βιώνουμε τα συναισθήματά μας στο έπακρο για να ζούμε μια ζωή γεμάτη νόημα - Osho

Ο Osho είναι ένας από τους πιο καινοτόμους και πρωτοποριακούς πνευματικούς δασκάλους της σύγχρονης εποχής. Οι διδασκαλίες του άλλαξαν τη ζωή και τον τρόπο σκέψης εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, τα δε βιβλία του εξακολουθούν να εμπνέουν χιλιάδες αναγνώστες σε Ανατολή και Δύση.

Το βιβλίο «Συναισθηματική Ευδαιμονία» που κρατάτε στα χέρια σας και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα περιέχει νέο και ανέκδοτο υλικό από τις διδασκαλίες του Osho που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τα συναισθήματά μας, να αποκτήσουμε μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας και των άλλων ανθρώπων καθώς και να αντιμετωπίσουμε τα απρόοπτα γεγονότα της ζωής με μεγαλύτερη ετοιμότητα και αυτοπεποίθηση. Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη:

Στο πρώτο μέρος, θα κατανοήσουμε τη φύση των συναισθημάτων μας, θα γνωρίσουμε τον μηχανισμό του μυαλού μας και τον ρόλο του στην παραγωγή και το είδος των συναισθημάτων που βιώνουμε. Στη συνέχεια, θα μάθουμε για τις ρίζες της συναισθηματικής μας διαμόρφωσης και για το πώς η καταπίεση και ο έλεγχος που μας ασκείται από την παιδική μας ηλικία, μας οδηγεί στην υποκρισία ή στη μη εκδήλωση των συναισθημάτων μας, μια κατάσταση που μας κάνει «ψεύτικους» και βλαπτικούς στον εαυτό μας και τους άλλους.

Θα συνειδητοποιήσουμε την επίδραση και τα αποτελέσματα που έχουν μέσα μας οι δηλώσεις του τύπου «οι άντρες δεν κλαίνε» ή «τα καλά κορίτσια δεν φωνάζουν» και θα δούμε πώς δηλητηριάζεται το σώμα από την καταπίεση των συναισθημάτων μας αλλά και με ποιο τρόπο θα σταματήσουμε αυτή την καταστροφική διαδικασία, θα μετακινηθούμε σιγά σιγά από το μυαλό στην καρδιά και θα συνδεθούμε περισσότερο μαζί της.

Πώς να βιώνουμε τα συναισθήματά μας στο έπακρο για να ζούμε μια ζωή γεμάτη νόημα - Osho

Στο δεύτερο μέρος, θα ασχοληθούμε με τη συναισθηματική ευεξία και θα μάθουμε τους τρόπους δια μέσου των οποίων θα διεκδικήσουμε ξανά την εσωτερική αρμονία και ευδαιμονία μας. Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνουμε είναι να αποδεχτούμε τον εαυτό μας άνευ όρων. Αυτή η άνευ όρων αποδοχή του εαυτού μας είναι που θα μας οδηγήσει στην εσωτερική μεταμόρφωση και στην κατάσταση όπου είμαστε ενιαίοι και αδιάσπαστοι γιατί, όπως λένε και οι μύστες: το να είσαι αδιάσπαστος προσφέρει τεράστια ευδαιμονία, το να είσαι κατακερματισμένος είναι κόλαση.

Στη συνέχεια, θα διεισδύσουμε στα «άδυτα» του θυμού και της θλίψης για να ανακαλύψουμε ότι είναι οι δύο όψεις της ίδιας, καταπιεσμένης, ενέργειας και θα διδαχτούμε πώς θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε προς όφελος της ψυχικής υγείας μας. Θα εξετάσουμε το σύγχρονο φαινόμενο της κατάθλιψης, τις αιτίες που την προκαλούν και τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε από αυτήν. Επίσης, θα κατανοήσουμε τις ρίζες της ζήλιας και θα μάθουμε πώς μπορούμε να μετακινηθούμε στην αγάπη, πετυχαίνοντας την απουσία φόβου.

Στο τρίτο μέρος, αφού μάθουμε για το μονοπάτι της καρδιάς και το μονοπάτι της ευφυΐας και ανακαλύψουμε σε ποιο από τα δύο βαδίζουμε, ο Osho θα μας παραδώσει το κλειδί της μεταμόρφωσης που οδηγεί στην ελευθερία. Μαζί με αυτό, θα μας δώσει και μια σειρά διαλογισμών και ασκήσεων που θα μας βοηθήσουν στην επίτευξη της μεταμόρφωσης. Το βιβλίο «Συναισθηματική Ευδαιμονία» είναι ένας πολύτιμος δάσκαλος που μας διδάσκει πώς να βιώνουμε τα συναισθήματά μας στο έπακρο και πώς να τα διαχειριζόμαστε, προκειμένου να ζούμε μια ζωή γεμάτη νόημα.

Το βιβλίο του Osho με τίτλο «Συναισθηματική ευδαιμονία» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και μπορείτε να το βρείτε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε