, ,

«e-katanalotis»: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα που διευκολύνει τις αγορές των καταναλωτών

Η άνοδος και η πτώση στις τιμές των προϊόντων αποτελεί ένα θέμα που μας απασχολεί όλους. Ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του

«e-katanalotis»: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα που διευκολύνει τις αγορές των καταναλωτών

Η άνοδος και η πτώση στις τιμές των προϊόντων αποτελεί ένα θέμα που μας απασχολεί όλους. Ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του οικονομικές υποχρεώσεις και, έτσι, προσπαθεί να ψωνίζει έξυπνα, κάνοντας σωστή διαχείριση των χρημάτων του. Πώς, όμως, ο καταναλωτής μπορεί να είναι σωστά ενημερωμένος για τις αυξομειώσεις στις τιμές των διαφόρων προϊόντων, προκειμένου να διακρίνει τις προσφορές και ύστερα να τις επιλέγει;

Η νέα πλατφόρμα «e-katanalotis» μας βρίσκει τη λύση, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στην κατανάλωση προϊόντων. Μας συστήνει ένα σύγχρονο, εύχρηστο, λειτουργικό ψηφιακό μέσο, που διακρίνεται για το σύγχρονο περιβάλλον του και είναι ιδιαιτέρως φιλικό στη χρήση του. Μέσω αυτού παρέχεται η δυνατότητα στους θεσμικούς φορείς της αγοράς και στους καταναλωτές να παρατηρούν τη διαχρονική εξέλιξη της μέσης τιμής των βασικών αγαθών, όπως αυτή διαμορφώνεται στα super markets.

Advertisment

Η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί μια σημαντική διευκόλυνση για τον καταναλωτή, καθώς του επιτρέπει να δημιουργεί το δικό του καλάθι προϊόντων. Ουσιαστικά, η εφαρμογή μας λύνει τα χέρια αφού η καινοτόμα δράση της μας βοηθά να παρατηρούμε το κόστος του κάθε προϊόντος και να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις για τις πτώσεις των τιμών.

Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να βρίσκει τη μέση τιμή των προϊόντων στις κοντινότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, με τη βοήθεια ενός διαδραστικού χάρτη. Ακόμη, παρέχεται η ευκαιρία στα άτομα να συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων ευρείας χρήσης, σκανάρoντας τα barcode τους και, συνεπώς, ψωνίζοντας με γνώμονα τις πλέον συμφέρουσες προσφορές.

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & προστασίας του Καταναλωτή, δήλωσε, μεταξύ άλλων, για την εφαρμογή: «Είμαι βέβαιος ότι οι εταιρείες θα βγουν κερδισμένες από αυτό, γιατί δείχνουν ότι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι απενοχοποιείται μια σχέση μεταξύ εποπτευόμενης αρχής και ιδιωτικού τομέα. Τέλος, πρέπει να πούμε ότι αυτό το εργαλείο εμπεριέχει χρηστικές πληροφορίες από τη Γενική Διεύθυνση Καταναλωτή σχετικά με τα δικαιώματα των καταναλωτών καθώς και τους κόμβους στους οποίους μπορούν να απευθυνθούν. Επίσης, είναι συνδεδεμένο με το 1520.

Advertisment

Είναι πολύ βασικό ότι πρόκειται για εφαρμογή που δίνεται δωρεάν στο κοινό και στην επόμενη φάση θα αναπτυχθεί περαιτέρω με τα καύσιμα και τα σχολικά είδη. Από αυτήν την εφαρμογή δεν αγοράζουμε. Πληροφορούμαστε όμως για την εξέλιξη της μέσης τιμής των αγαθών. Φύγαμε, λοιπόν, από την παλιά εποχή που παραλάβαμε τον Ιούλιο, όταν οι τιμές καταγράφονταν από το τμήμα Παρατηρητηρίου Τιμών σ’ ένα excel, στο οποίο όμως δεν είχε πρόσβαση το κοινό. Σήμερα φέρνουμε το κράτος μπροστά στους πολίτες και θεωρώ ότι η επόμενη φάση θα είναι ακόμα πιο δημιουργική».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση