,

Ισπανία: Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου προσφέρει τα δωμάτια σε πρόσφυγες και αστέγους

Ο ιδιοκτήτης του “La Ciguena”, ενός συγκροτήματος μπάνγκαλοους, ανατολικά της Μαδρίτης, αναγκάστηκε να κλείσει το ξενοδοχείο του εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, ο

Ισπανία: Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου προσφέρει τα δωμάτια σε πρόσφυγες και αστέγους

Ο ιδιοκτήτης του “La Ciguena”, ενός συγκροτήματος μπάνγκαλοους, ανατολικά της Μαδρίτης, αναγκάστηκε να κλείσει το ξενοδοχείο του εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, ο ευαίσθητος επιχειρηματίας, βλέποντας τη χώρα του να δοκιμάζεται από την επέλαση της πανδημίας και χιλιάδες συμπολίτες του να χάνουν τη ζωή τους, αποφάσισε να κάνει μία κίνηση προς ανακούφιση άλλων ανθρώπων που εκτός από τον ιό, έχουν παράλληλα να αντιμετωπίσουν και τη φτώχεια.

Έτσι, αποφάσισε να διαθέσει το ξενοδοχείο του, που μέχρι πριν λίγο φιλοξενούσε τουρίστες, επιχειρηματικά συνέδρια και γαμήλιες δεξιώσεις, σε οικογένειες προσφύγων και άστεγους ανθρώπους. Περίπου 65 άτομα ζουν αυτή τη στιγμή στο ξενοδοχείο και συγκεκριμένα, 12 οικογένειες με παιδιά, που στην πλειοψηφία τους είναι πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα.

Advertisment

«Σκεφτήκαμε τι μπορούμε να κάνουμε, πρέπει να κάνουμε κάτι, και μας πήρε ένα δευτερόλεπτο να το προτείνουμε» δήλωσε ο Μιγκέλ Άνχελ Καρνέρο, διευθυντής του ξενοδοχείου και πρόσθεσε: «Είναι ένας τρόπος να προσφέρουμε κάτι στη διάρκεια της πανδημίας».

Συγκίνηση προκαλεί και το γεγονός ότι, ενώ οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού έχουν ανασταλεί προσωρινά, οι εργαζόμενοι πηγαίνουν στο ξενοδοχείο εθελοντικά, για να βοηθήσουν.

«Από τότε που φτάσαμε εδώ, φροντίζουν για όλες μας τις ανάγκες», δήλωσε μια πρόσφυγας από τη Βενεζουέλα, η Στέφανι Παέζ, που βρίσκεται στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της και φιλοξενείται στο ξενοδοχείο, μαζί με τον σύντροφό της και τη μητέρα της.

Advertisment

Η ίδια δήλωσε ότι μόλις περάσει η επιδημία του κορονοϊού, θα φροντίσει να τακτοποιήσει την άδεια παραμονής της και να βρει δουλειά και διαμέρισμα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν
Διάταση και στροφή στομάχου στο σκύλο: Τι είναι και οι ενδεδειγμένοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
Γερμανός σέρφερ έκανε εντυπωσιακό ρεκόρ - Σκαρφάλωσε σε κύμα 28,5 μέτρων (βίντεο)
Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση