,

Σιμόν: Το πρώτο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που παίζει και γράφει μουσική και στίχους

Το όνομά του είναι Σιμόν και είναι ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης. Όμως, είναι και ένας εξαίρετος συνθέτης, μουσικός και… ράπερ! Μπορεί να παίξει μόνος

Σιμόν: Το πρώτο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που παίζει και γράφει μουσική και στίχους

Το όνομά του είναι Σιμόν και είναι ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης. Όμως, είναι και ένας εξαίρετος συνθέτης, μουσικός και… ράπερ! Μπορεί να παίξει μόνος του μουσική αλλά και να συμμετέχει σε συγκροτήματα ή να αυτοσχεδιάζει ως ράπερ, με δικούς του στίχους.

Πώς τα κάνει όλα αυτά;

Advertisment

Απλά, ο μοναδικός Σιμόν, που είναι το πρώτο ρομπότ που όχι μόνο παίζει μουσική αλλά γράφει και τη δική του, έχει σχεδιαστεί και εκπαιδευτεί μέσα από ένα σύνολο δεδομένων της ροκ, της τζαζ και της ραπ και χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα και μέσω αλγόριθμων, δημιουργεί τη δική του ρομποτική μουσική.

Αυτό το τεχνολογικό θαύμα που παρουσίασαν οι μηχανικοί του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια, δεν αποκλείεται να αλλάξει αλλά και να εξελίξει τα δεδομένα της σημερινής μουσικής βιομηχανίας.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Ρώσος blogger καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για τον θάνατο από πείνα του νεογέννητου γιου του επειδή ζητούσε «να τρέφεται με φως»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση