Με βραδινούς περιπάτους μέσα στις αίθουσες του Μουσείου, ενδιαφέρουσες συζητήσεις συντροφιά με αρχαιολόγους, ψηφιακή παρουσίαση του χαμένου αγάλματος της Αθηνάς Παρθένου, περιήγηση στην αρχαιολογική ανασκαφή που βρίσκεται στη βάση του Μουσείου αλλά και με μεiωμένη είσοδο, γιορτάζει το Μουσείο της Ακρόπολης, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, τη συμπλήρωση των 11 χρόνων λειτουργίας του.
Το Μουσείο, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιειονομικής προστασίας, θα υποδεχτεί την ημέρα αυτή, τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του, από τις 8 π.μ μέχρι τις 8 μ.μ, με μειωμένη είσοδο (5 ευρώ) σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους, ενώ η περιοδική έκθεση “ Σμίλη και Μνήμη – Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης” θα συνεχιστεί με ελεύθερη είσοδο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.
Το εστιατόριο που βρίσκεται στον 2ο όροφο του Μουσείου θα παραμείνει ανοικτό το Σάββατο 20 Ιουνίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τις κρατήσεις τους στο τηλέφωνο 210 9000915.
Παράλληλα, οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές του Μουσείου ξεκινούν τις εβδομαδιαίες θεματικές παρουσιάσεις, οι οποίες γίνονται με τη χρήση αποστειρωμένων ατομικών ακουστικών συσκευών που θα διατίθενται δωρεάν από το Μουσείο στους συμμετέχοντες, που το μόνο που θα πρέπει να έχουν μαζί τους απαραιτήτως, είναι προστατευτική μάσκα μιας και το Μουσείο δεν θα τις διαθέτει.
«Το χαμένο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου»
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία σε ένα χρόνο 50 λεπτών να δουν ψηφιακά στο Μουσείο, το χαμένο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου, το αριστούργημα που φιλοτέχνησε ο Φειδίας για τον Παρθενώνα και να μάθουν για την κατασκευή, τους μύθους, τις αλληγορίες και τις περιπέτειές του. Σε κάθε παρουσίαση μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 10 επισκέπτες ενώ οι εγγραφές θα γίνονται την ίδια μέρα στο Γραφείο Πληροφοριών όπου και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου 10 ευρώ.
Στην ελληνική γλώσσα: κάθε Παρασκευή στις 13:00
Στην αγγλική γλώσσα: κάθε Παρασκευή στις 11:00
«Ένας περίπατος στο Μουσείο με τον αρχαιολόγο»
Όσοι από τους επισκέπτες επιθυμούν, μπορούν να λάβουν μέρος σε βραδινούς περιπάτους μέσα στις αίθουσες του Μουσείου, συζητώντας και έχοντας συντροφιά κάποιον αρχαιολόγο. Η διάρκεια του περιπάτου είναι 60 λεπτά και η συμμετοχή είναι για μέχρι 10 άτομα τη φορά. Οι εγγραφές θα γίνονται την ίδια μέρα στο Γραφείο Πληροφοριών και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου 10 ευρώ.
Στη ελληνική γλώσσα: κάθε Παρασκευή, στις 20:00
Στην αγγλική γλώσσα: κάθε Παρασκευή, στις 18:00
«Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης»
Στη βάση του Μουσείου υπάρχει η αρχαιολογική ανασκαφή, στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν και να μεταφερθούν νοερά, σε μια αρχαία εποχή, να περπατήσουν στους αρχαίους δρόμους, να θαυμάσουν τις εντυπωσιακές επαύλεις με τα ιδιωτικά λουτρά τους, να δουν από κοντά τα εργαστήρια και τις δεξαμενές νερού, τα σπίτια με τις αυλές τους και ταξιδεύοντας στο χρόνο, να φανταστούν πώς ήταν μια συνηθισμένη μέρα των ανθρώπων που έζησαν κάτω από την ιερή σκιά του βράχου της Ακρόπολης για 4.500 και πλέον χρόνια.
Η περιήγηση διαρκεί 45 λεπτά, ο αριθμός των επισκεπτών είναι μέχρι 10 ανά παρουσίαση ενώ οι εγγραφές γίνονται την ίδια μέρα στο Γραφείο Πληροφοριών όπου τηρείται σειρά προτεραιότητας. Για τη συμμετοχή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου 10 ευρώ, το οποίο το Σάββατο 20 Ιουνίου θα είναι μειωμένο κατά 50% και θα κοστίζει 5 ευρώ.
Στην ελληνική γλώσσα: κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 13:00
Στην αγγλική γλώσσα: κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 11:00