,

Βέλγιο, Ολλανδία και Γαλλία δημιουργούν δάση με τη μέθοδο «Miyawaki»

Η μέθοδος Miyawaki που πήρε το όνομά της από τον Ιάπωνα βοτανολόγο Akira Miyawaki, είναι μια πρωτοπόρος μέθοδος που βοηθά στη δημιουργία πυκνών, φυσικών

Βέλγιο, Ολλανδία και Γαλλία δημιουργούν δάση με τη μέθοδο «Miyawaki»

Η μέθοδος Miyawaki που πήρε το όνομά της από τον Ιάπωνα βοτανολόγο Akira Miyawaki, είναι μια πρωτοπόρος μέθοδος που βοηθά στη δημιουργία πυκνών, φυσικών δασών. Η συγκεκριμένη μέθοδος διασφαλίζει ότι η ανάπτυξη των φυτών είναι δέκα φορές ταχύτερη, η βλάστηση 30 φορές πιο πυκνή από το συνηθισμένο και τα δάση έχουν 20% μεγαλύτερη βιοποικιλότητα. Περιλαμβάνει τη φύτευση δεκάδων εγγενών ειδών στην ίδια περιοχή, τα οποία συντηρούνται μόνο κατά τα πρώτα τρία χρόνια. Μετά, η συντήρησή τους σταματά.

Πώς δημιουργήθηκε η μέθοδος Miyawaki;

Το 1970, ο Akira Miyawaki παρατήρησε ότι τα δέντρα που βρίσκονταν κοντά και γύρω από βουδιστικά και σιντοϊστικά ιερά, ήταν συνήθως γηγενή, πολύ καλά προσαρμοσμένα στο έδαφος και το κλίμα της Ιαπωνίας. Ωστόσο, αργότερα, ανακάλυψε ότι μόνο το 0,06% των σημερινών ιαπωνικών δασών αποτελούνται από γηγενή δέντρα ενώ τα υπόλοιπα αποτελούνται από μη γηγενή.

Advertisment

Η διαπίστωσή του αυτή, ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσει την αποκατάσταση γηγενών δασών σε αποψιλωμένες ή υποβαθμισμένες περιοχές και να εφαρμόσει πρακτικά τη μέθοδό του που έγινε γνωστή σαν μέθοδος Miyawaki.

Εφαρμόζοντας τη μέθοδό του, ο Miyawaki δημιούργησε περισσότερα από 1700 δάση σε όλη την Ασία, το 96,7% των οποίων, έγιναν υγιή και δυνατά οικοσυστήματα, μέσα σε μόλις δέκα χρόνια.

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του Akira Miyawaki, ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ολλανδία, η Γαλλία και το Βέλγιο δημιουργούν μικρά δάση, φυτεύοντας γηγενή δέντρα σε διάφορες περιοχές των χωρών τους, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της βιοποικιλότητας και έχοντας σαν απώτερο σκοπό, την προστασία πολλών ειδών από την κλιματική αλλαγή.

Advertisment

Πολλοί εθελοντές και στις τρεις χώρες, λαμβάνουν μέρος στη δημιουργία αυτών των μικρών δασών, φυτεύοντας, κατά σμήνη, γηγενή φυτά, φτιάχνοντας έτσι, ένα μικρό αλλά λειτουργικό οικοσύστημα, το οποίο, εκτός από το ότι θα προσελκύσει διάφορα είδη και θα αυξήσει τη βιοποικιλότητα του δάσους, επιδρώντας τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, ταυτόχρονα, θα αποκαταστήσει το έδαφος και θα προστατεύσει πόρους, όπως είναι η ποιότητα του νερού και του αέρα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ινδία: «Πνίγεται» το Νέο Δελχί από την τοξική αιθαλομίχλη - «Άφαντο» το Ταζ Μαχάλ! (βίντεο)
Η επαφή με τη φύση επηρεάζει τις διατροφικές μας συνήθειες
Ασυνήθιστο φαινόμενο: Χιόνισε στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας -Δείτε εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο Πηγή: iefimerida.gr - Ασυνήθιστο φαινόμενο: Χιόνισε στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας -Δείτε εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο - iefimerida.gr
Act for Earth: Πώς επιβαρύνεται το περιβάλλον από τη βιομηχανία της μόδας (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση