, ,

10 τρόποι που τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του πλανήτη

Μικρές αλλαγές που ακόμα και τα παιδιά μπορούν να κάνουν στη ζωή τους, αποδεικνύονται τελικά σημαντικά λιθαράκια για την οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο. Διδάξτε

10 τρόποι που τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του πλανήτη

Μικρές αλλαγές που ακόμα και τα παιδιά μπορούν να κάνουν στη ζωή τους, αποδεικνύονται τελικά σημαντικά λιθαράκια για την οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο. Διδάξτε στα παιδιά σας βιώσιμους τρόπους ζωής, μεταλαμπαδέψτε τους οικολογική συνείδηση και διασκεδάστε το ταυτόχρονα. Άλλωστε, παλεύουμε για το δικό του μέλλον μαζί με εκείνο του πλανήτη μας.

Αναβαθμίστε το κουτί γεύματος: Οι πλαστικές σακούλες είναι βαρετές και πολύ συχνά καταλήγουν εκεί που δεν θέλουμε να είναι, στον ωκεανό. Γι’ αυτό επιλέξτε επαναχρησιμοποιούμενο lunchbox που θα αναλάβουν την ευθύνη να πλένουν μόνα τους μετά το σχολείο.

Advertisment

Αφήστε τα πλαστικά μπουκάλια και επιλέξτε θερμό: Το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι μπορείτε να προμηθευτείτε ένα θερμό με τον αγαπημένο ήρωα του παιδιού ή με τα αγαπημένα του χρώματα.

Χαρίστε τα παιδικά του βιβλία: Μαζέψτε μαζί όλα εκείνα τα παλιά βιβλία που πλέον είναι πολύ εύκολα για το παιδί σας και χαρίστε τα στη βιβλιοθήκη του σχολείου ή του δήμου σας.

Επιλέξτε 5 ελαφρώς χρησιμοποιημένα παιχνίδια για να τα χαρίσετε: Είναι πολύ πιθανό το δωμάτιό του να είναι γεμάτο κουκλάκια και παιχνίδια με τα οποία πλέον δεν ασχολείται.

Advertisment

Χρησιμοποιήστε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες στα ηλεκτρονικά παιχνίδια: Επίσης, μάθετέ τα πού να πετά τις άδειες μπαταρίες και πόσο σημαντικό είναι να επιλέγουμε εκείνες που φορτίζονται ξανά και ξανά.

Φτιάξτε νέα αντικείμενα από παλιά πράγματα: Η φαντασία σας είναι το πιο ισχυρό σας εργαλείο. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε το άδειο ρολό χαρτί, να το ζωγραφίσετε, να το ντύσετε και να το κάνετε μια διασκεδαστική μολυβοθήκη.

Μοιράστε ρούχα που δεν χρειάζεστε: Μαζέψτε μαζί όλα εκείνα τα ρούχα που δεν του κάνουν πια και ψάξτε πού θα μπορούσατε να τα προσφέρετε.

Μην χρησιμοποιείτε πια πλαστικά καλαμάκια: Σύντομα τα πλαστικά καλαμάκια θα είναι παρελθόν και στη χώρα μας. Γι’ αυτό επιλέξτε μαζί να αγοράσετε ένα δικό του, χρωματιστό μεταλλικό καλαμάκι ή από μπαμπού και δείξτε του πώς να το έχει πάντα μαζί του στο σχολείο και πώς να το πλένει σχολαστικά.

Μάθετέ του να κλείνει το φως όταν φεύγει από ένα δωμάτιο: Δεν χρειάζεται να το μαλώνετε όταν το ξεχνά, απλώς να του υπενθυμίζετε γιατί είναι σημαντικό να το κάνει.

Μάθετέ του να κλείνει τη βρύση όταν βουρτσίζει τα δόντια του: Το βούρτσισμα των δοντιών διαρκεί όσο και ένα τραγούδι. Αυτά λοιπόν τα 3 λεπτά δεν υπάρχει λόγος να τρέχει η βρύση και να σπαταλάμε νερό. Εξηγήστε του γιατί είναι σημαντικό.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ελαφοκομείο Ρόδου: Βρέθηκαν δεκάδες νεκρά και παρατημένα ελάφια | Σκληρές εικόνες
Greenwashing | «Πράσινο ξέπλυμα» σε πολλές… αποχρώσεις
Ήρθε η άνοιξη νωρίς; Οι επιπτώσεις του σύντομου χειμώνα
AthensTrees | Η νέα εφαρμογή του Δήμου Αθηναίων που δείχνει όλες τις δενδροφυτεύσεις που γίνονται στην πόλη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση