Backstage Film Festival: Ένα online φεστιβάλ με δωρεάν μουσικές ταινίες για όλους

Βλέπουμε κορυφαίες μουσικές ταινίες, χωρίς περιορισμούς, γιατί αυτό το καλοκαίρι το σύνθημα είναι “Films louder than Music”. Ξέρουμε πως αυτό το καλοκαίρι, θα ζήσουμε

Βλέπουμε κορυφαίες μουσικές ταινίες, χωρίς περιορισμούς, γιατί αυτό το καλοκαίρι το σύνθημα είναι “Films louder than Music”.

Ξέρουμε πως αυτό το καλοκαίρι, θα ζήσουμε την μουσική αλλιώς! Σε αυτό το πλαίσιο, γεννήθηκε το πρώτο online κινηματογραφικό φεστιβάλ με επίκεντρο τη μουσικήδωρεάν για όλους, το Backstage Film Festival powered by Pizza Χρυσή Ζύμη για να κάνει κάθε καλοκαιρινή μας βραδιά μουσική και -κυρίως- ξεχωριστή!

Advertisment

Έτσι καθημερινά στις 22:00, στο avopolis.gr προβάλλεται εντελώς δωρεάν, μια ταινία μουσικού ενδιαφέροντος, με ελληνικούς υπότιτλους, κορυφαία ποιότητα εικόνας και δυνατότητα full screen mode, με σύνθημα το Films louder than Music“. Το σπίτι μας μετατρέπεται στο δικό σας home cinema, χωρίς περιορισμούς και χωρίς υποχρέωση εγγραφής. Καθόμαστε αναπαυτικά στον καναπέ, αυξάνουμε την ένταση και απολαμβάνουμε. Κάθε καλοκαιρινή μας βραδιά μέχρι τις 19 Ιουλίου γίνεται μια interactive μουσικοκινηματογραφική εμπειρία

Τι θα δούμε;

Advertisment

 

Το ντοκιμαντέρ Blue Note – A Story of Modern Jazz (Julian Benedikt, Andreas Morell, 1997), για τη δισκογραφική εταιρία Blue Note Records. (προβολή: Τετάρτη 8/7, 22:00)

Το εμβληματικό ντοκιμαντέρ της Penelope Spheeris The Decline οf Western Civilization Part II: The Metal Years (1988) για την αμερικάνικη hard rock/ heavy metal σκηνή των late ’80s. Κάποια από τα ονόματα που παρελαύνουν στο απολαυστικό δεύτερο μέρος της τριλογίας Decline (με την αξέχαστη σκηνή με τον Chris Holmes των W.A.S.P.) είναι οι Megadeth, Alice Cooper, Kiss, Ozzy Osbourne, Motörhead, Aerosmith. (προβολή: Πέμπτη 9/7, 22:00)

Το ντοκιμαντέρ του Σέργιου Βαφειάδη, Ζητείται Διέξοδος (2017). Οι Κωνσταντίνος Βήτα, Παύλος Παυλίδης, Γιάννης Αγγελάκας Κωνσταντίνος Τζούμας, Δημήτρης Πουλικάκος, Θάνος Ανεστόπουλος και πολλοί άλλοι αφηγούνται τις περιπέτειες της εναλλακτικής καλλιτεχνικής σκηνής στην Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών, περνώντας τα πράγματα μέσα από ένα έντονο κοινωνικο-πολιτικό φίλτρο. (προβολή: Κυριακή 12/7, 22:00)

Το Piazzolla, the Years of the Shark (Daniel Rosenfeld, 2018), που παρουσιάζει τον Astor Piazzolla, τον μεγαλύτερο συνθέτη τάνγκο μουσικής στον κόσμο. Μοναδικό υλικό από την ιδιωτική συλλογή του Daniel Pazzolla, γιου του Astor, μαζί με πλάνα από συναυλίες και οικογενειακά φιλμ. (προβολή: Δευτέρα 13/7, 22:00)

Το αγαπημένο βρετανικό ντοκιμαντέρ Last Shop Standing (Pip Piper, 2012) για την επιστροφή του βινυλίου και τους συλλέκτες, με εμφανίσεις ονομάτων όπως ο Fatboy Slim, ο Richard Hawley και ο Johnny Marr. Βασισμένο στο επιτυχημένο, ομώνυμο βιβλίο του Graham Jones, διηγείται την ιστορία των βρετανικών δισκάδικων που -όπως υποστηρίζουν- θα είναι ακόμα όρθια όταν θα έχουν κλείσει και οι τελευταίες μεγάλες και απρόσωπες αλυσίδες δισκοπωλείων. (προβολή: Τρίτη 14/7, 22:00)

Την αγαπημένη cult ταινία της Penelope Spheeris Suburbia (Τα αποβράσματα της κοινωνίας, 1984), με συμμετοχή αμερικάνικων punk σχημάτων. Ένας έφηβος εγκαταλείπει το σπίτι του και βρίσκει καταφύγιο στα «punk σπίτια», τους χώρους στους οποίους οι τότε έφηβοι τρύπωναν, για να παίξουν μουσική και να ζήσουν την επανάσταση. Έχουν την δικιά τους ιδεολογία και δεν γουστάρουν την ψευτιά του κόσμου, αλλά η εξωτερική τους εμφάνιση και ο τρόπος ζωής τους, θα τους φέρει σε σύγκρουση με τους «καθώς πρέπει» κατοίκους της περιοχής  με τραγικά αποτελέσματα… (προβολή: Τετάρτη 15/7, 22:00)

Το rip! – A Remix Manifesto (2008), στο οποίο ο mash up remixer, Girl Talk και ο σκηνοθέτης Brett Gaylor ανοίγουν ενδιαφέροντα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας γύρω από τον χαοτικό κόσμο των samples. (προβολή: Πέμπτη 16/7, 22:00)

Το ντοκιμαντέρ για τα 20 χρόνια του κορυφαίου Coachella Festival (2020), που φιλοξενεί 250.000 άτομα κάθε χρόνο, με εμφανίσεις από αγαπημένους καλλιτέχνες όπως MadonnaMobyBeckRadioheadBillie EilishKanye WestDaft PunkRage Against The MachinePixiesBjörkThe White Stripes(προβολή: Κυριακή 19/7, 22:00)

Κάθισε λοιπόν αναπαυτικά, συντονίσου για ταινιούλα λίγο πριν τις 10 το βράδυ, αλλά 15’ πριν διάλεξε την αγαπημένη σου γεύση από την Pizza της Χρυσής Ζύμης (BarbequeMargheritaSpecial) και βάλε την στον φούρνο, γιατί… το σηκώνει η βραδιά. Πίτσα, ανοιχτά παράθυρα ή βεράντα και η ένταση δυνατά για να απολαύσουμε μουσικάρες. #Xrisizimi #Denetixepetixe #Pizzalovers #pizza

Διαβάστε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του festival

Η κεντρική σελίδα του Backstage Festival

Facebook event για να ενημερώνεστε για τις προβολές: https://www.facebook.com/events/1201434966859337/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παραπληγικός άνδρας με εμφύτευμα εγκεφάλου παίζει σκάκι σε H/Y μόνο με τη σκέψη!
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
Παναγία Κακαβιώτισσα: Η ελληνική εκκλησία χωρίς σκεπή που ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο (βίντεο)
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση