Δύο Μεξικανοί δημιούργησαν οικολογικό «δέρμα» από κάκτο (Φωτογραφίες)

«Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να ενωθούμε για να σώσουμε τον πλανήτη», είχε πει ο Barack Obama όταν διατελούσε Πρόεδρος των ΗΠΑ. Αν

Δύο Μεξικανοί δημιούργησαν οικολογικό «δέρμα» από κάκτο (Φωτογραφίες)

«Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να ενωθούμε για να σώσουμε τον πλανήτη», είχε πει ο Barack Obama όταν διατελούσε Πρόεδρος των ΗΠΑ. Αν και τώρα τα πράγματα φαίνεται να είναι όλο και πιο δύσκολα, αν και η διάσωση του πλανήτη είναι μια δύσκολη και μάλλον γενική ιδέα, υπάρχει πάντα χώρος για μικρά βήματα από όλους μας ατομικά που θα μας βοηθήσουν να προσεγγίσουμε τον στόχο.

Δύο Μεξικανοί όμως κατάφεραν ένα αρκετά μεγάλο βήμα. Κατάφεραν να εφεύρουν κάτι εντελώς καινοτόμο που μας άφησε έκπληκτους και ενθουσιασμένους. Οι δύο επιχειρηματίες – οι Adrián López Velarde και Marte Cázarez – ανέπτυξαν μια μέθοδο μετατροπής του κάκτου σε vegan δέρμα που είναι στην υφή και στην όψη σαν το κανονικό δέρμα από ζώα.

Advertisment

Δύο Μεξικανοί δημιούργησαν οικολογικό «δέρμα» από κάκτο (Φωτογραφίες)

Οι Adrian και Marte εργάζονταν σε βιομηχανίες παραγωγής επίπλων, όταν συνειδητοποίησαν ότι η περιβαλλοντική μόλυνση έχει αποδειχθεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και εμπνεύστηκαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Οι δύο φίλοι άφησαν τα πόστα τους και αποφάσισαν να αφιερώσουν τα επόμενα χρόνια στο να εφεύρουν κάτι εκπληκτικό που θα έχει τη δυναμική να αλλάξει ένα έστω και μικρό μέρος το κόσμου.

Δύο Μεξικανοί δημιούργησαν οικολογικό «δέρμα» από κάκτο (Φωτογραφίες)

Advertisment

Τους πήρε σχεδόν δύο χρόνια μέχρι τελικά να τελειοποιήσουν την πατέντα τους τον Ιούλιο του 2019.
Θα αναρωτιέστε, γιατί κάκτος; Η απάντηση είναι απλή – αυτό το φυτό δεν χρειάζεται πολύ νερό για ν’ αναπτυχθεί, είναι σούπερ ανθεκτικό και δυνατό και μπορεί να αντέξει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Άλλωστε, το Μεξικό είναι γεμάτο κάκτους. Το vegan δέρμα που δημιούργησαν ονομάζεται “Desserto” και είναι το πρώτο οικολογικό, βιολογικό προϊόν που δημιουργείται από τον κάκτο Nopal.

Το υλικό θεωρείται εξαιρετικά ανθεκτικό και χωρίς να περιέχει τοξικές ουσίες. Η εταιρία μάλιστα προσφέρει και μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και υφές. Οι Adrian και Marte καλλιεργούν τους κάκτους σε ένα ράντσο, που βρίσκεται στην πολιτεία του Zacatecas.

Δύο Μεξικανοί δημιούργησαν οικολογικό «δέρμα» από κάκτο (Φωτογραφίες)

Αρχικά, βρίσκουν και κόβουν τα ώριμα φύλλα του φυτού, τα καθαρίζουν, τα πολτοποιούν και ύστερα τα αποξηραίνουν στον ήλιο. Στη συνέχεια, επεξεργάζονται το υλικό ώστε αργότερα να μπορεί να πλαστεί όπως το θέλουν και σύμφωνα με τη φόρμουλα που έχουν αναπτύξει. Ό,τι φτιαχνόταν στο παρελθόν από δέρμα ζώων, τώρα μπορεί να κατασκευαστεί από το vegan δέρμα «Desserto».

Με πληροφορίες από boredpanda.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση