Υπάρχουν άνθρωποι που το να χαμογελούν αποτελεί τρόπο ζωής

Υπάρχουν άνθρωποι που το να χαμογελούν αποτελεί τρόπο ζωής. Πολλοί κακοπροαίρετοι τους κοιτούν περιφρονητικά διότι πιστεύουν ότι έχουν λύσει όλα τα προβλήματά τους και

Υπάρχουν άνθρωποι που το να χαμογελούν αποτελεί τρόπο ζωής

Υπάρχουν άνθρωποι που το να χαμογελούν αποτελεί τρόπο ζωής. Πολλοί κακοπροαίρετοι τους κοιτούν περιφρονητικά διότι πιστεύουν ότι έχουν λύσει όλα τα προβλήματά τους και γι’ αυτό είναι συνεχώς χαρούμενοι. Κάτι φυσικά το οποίο δεν ισχύει.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να αποποιείται των ευθυνών του και να είναι απαλλαγμένος από προβλήματα. Συνήθως οι άνθρωποι που είναι μονίμως χαμογελαστοί είναι εκείνοι που έχουν περάσει πιο δύσκολα και έχουν πληγωθεί πολύ. Κάποιοι μάλιστα πληγώνονται κατ’ εξακολούθηση. Και για αυτό φταίνε οι ίδιοι διότι με την ευγενική συμπεριφορά τους επιτρέπουν στον καθένα να εισβάλλει στην ζωή τους και να προκαλεί ένα χάος στην ψυχολογία τους.

Advertisment

Όταν όμως οι πληγωμένοι αυτοί άνθρωποι συναναστρέφονται με κόσμο , προσπαθούν να μεταδώσουν την χαρά, την οποία έχουν ανάγκη στην δική τους ζωή. Φορούν το ωραιότερό τους χαμόγελο, τοποθετούν έννοιες και προβλήματα στο πίσω μέρος του μυαλού τους και τα ξεχνούν όταν περάσουν την πόρτα του σπιτιού τους. Κανείς δεν γνωρίζει τι πέρασαν και τι εξακολουθούν να περνούν στην ζωή τους.

Λατρεύω αυτούς τους ανθρώπους διότι παρά την αναστάτωση στην δική τους ζωή εκπέμπουν αισιοδοξία και χαρά . Μια παραφωνία στην γκρίζα καθημερινότητα που μας παρακινεί να γίνουμε περισσότερο άνθρωποι.

Ας ακολουθήσουμε το όμορφο παράδειγμά τους. Την επόμενη φορά που θα βγούμε από το σπίτι ας φορέσουμε το πιο λαμπερό μας χαμόγελο. Ας μεταδώσουμε αισιοδοξία και χαρά και εμείς στους άλλους, ξεχνώντας τις έννοιές μας για λίγο.

Advertisment

Αξίζουν οι άνθρωποι που χαμογελούν να λαμβάνουν παρόμοια συμπεριφορά..

Αξίζουμε και εμείς να χαμογελάσουμε…

Διότι η ζωή μας είναι μια σύντομη βόλτα…. Ας την βαδίσουμε λοιπόν με ένα χαμόγελο…

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θέλεις να μάθεις γιατί γερνάει ο άνθρωπος; Για να αντιληφθεί τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή...
Αντί να είμαστε «καλοί», να γίνουμε συνειδητοί
Δίδαξε στους άλλους πώς θέλεις να σου φέρονται
Ο πόνος μπορεί να γίνει προορισμός, καθώς σε οδηγεί να καταλάβεις "Οι Ιθάκες τι σημαίνουν"

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση