Καστορέλαιο και μαλλιά: Πως χρειάζεται να το χρησιμοποιούμε για βέλτιστα αποτελέσματα

Πολλοί ειδικοί ομορφιάς, δηλώνουν φανατικοί στην χρήση του καστορέλαιου για την υγεία των μαλλιών. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές εκείνες, που προτείνεται η

Καστορέλαιο και μαλλιά: Πως χρειάζεται να το χρησιμοποιούμε για βέλτιστα αποτελέσματα

Πολλοί ειδικοί ομορφιάς, δηλώνουν φανατικοί στην χρήση του καστορέλαιου για την υγεία των μαλλιών. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές εκείνες, που προτείνεται η χρήση του για μακριά και υγιή μαλλιά ειδικά έπειτα από επιβλαβείς ενέργειες που ενδεχομένως να έγιναν στο τριχωτό της κεφαλής. Πώς μπορούμε όμως να χρησιμοποιούμε σωστά το καστορέλαιο;

Πώς πρέπει να εφαρμόζεται το καστορέλαιο στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας

Αν και το καστορέλαιο χρησιμοποιείται ευρέως, δεν προορίζεται για όλους. Η σημασία μιας δοκιμαστικής χρήσης σε μπαίνει ξανά στο παιχνίδι πριν την εφαρμόσετε στο τριχωτό της κεφαλής μας ολοκληρωτικά έτσι ώστε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο πιθανού ερεθισμού. «Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα πίσω από το αυτί ή τον εσωτερικό άνω βραχίονα για μια εβδομάδα», λέει ο Δρ Hill.

Advertisment

Μόλις διαπιστώσετε ότι το καστορέλαιο είναι συμβατό με το τριχωτό της κεφαλής σας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καστορέλαιο ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών.

Λεπτά έως μεσαία και ίσια μαλλιά

Το καστορέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βαθιά θεραπεία για την προστασία των άκρων των ινών των μαλλιών σας, στα τελευταία δύο τρία εκατοστά του μάκρους σας. Χρησιμοποιήστε το ως θεραπεία πριν από το σαμπουάν για να κρατήσετε τα μαλλιά σας μαλακά και να αποφύγετε το μπέρδεμα τους.

Μεσαία έως πυκνά ίσια / κυματιστά μαλλιά

Απλώστε σε ολόκληρο το κεφάλι για έντονη θεραπεία πριν το σαμπουάν. Εάν θέλετε, ζεστάνετε λίγο με το πιστολάκι για καλύτερα αποτελέσματα.

Advertisment

Κυματιστές έως χαλαρές μπούκλες

Καλό θα ήταν να προσθέτετε λίγες σταγόνες καστορέλαιου στο μαλακτικό των μαλλιών σας και να χρησιμοποιείτε ως συνήθως.

Πολύ σγουρά μαλλιά

Προσθέστε λίγες σταγόνες καστορέλαιου τόσο στο σαμπουάν όσο και στο μαλακτικό σας. Εάν χρειαστεί κάντε μία φορά την εβδομάδα μια θρεπτική μάσκα μόνο με καστορέλαιο.

Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος καστορέλαιου για χρήση;

«Το καστορέλαιο με ψυχρή πίεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μαλλιά ενώ το  μαύρο καστορέλαιο πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στο τριχωτό της κεφαλής », εξηγεί ο Δρ Hill.

Πότε πρέπει να αποφεύγετε το καστορέλαιο;

Είναι καλύτερο να αποφύγετε τη χρήση καστορέλαιου στα μαλλιά σας εάν πάσχετε από πιτυρίδα διότι είναι πολύ πιθανό  να επιδεινωθεί  η κατάσταση. Χρειάζεται να αντιμετωπίσετε πρώτα το ζήτημα της πιτυρίδας στα μαλλιά σας και ύστερα να προχωρήσετε στην χρήση του καστορέλαιου ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πηγή:

www.elle.com/beauty/hair/a32948617/castor-oil-for-hair/

Διαβάστε επίσης | Αμυγδαλέλαιο: Οι ιδιότητές του και οι χρήσεις για μαλλιά και πρόσωπο

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

9η Διεθνής Διάσκεψη για τους Ωκεανούς: Οι φάλαινες στην Ελλάδα προστατεύονται μετά από 25 χρόνια αγώνων
Μήπως γινόμαστε λιγότερο έξυπνοι; Το μυστήριο των εγκεφάλων που συρρικνώνονται
Οι υγρότοποι της Μεσογείου κινδυνεύουν από την άνοδο της στάθμης των υδάτων
Πλοίο έγινε… ιπτάμενο ανοιχτά της Κύμης | Το φαινόμενο Fata Morgana που προκάλεσε την εικόνα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση