,

Πώς να αντιμετωπίσουμε την ακμή στο μέτωπο: 3 βασικές αιτίες και εύκολες λύσεις

Εάν έχετε τάση να εμφανίζετε συχνά αυτήν την ενοχλητική κατάσταση του δέρματος, πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι οι εξάρσεις συχνά συμβαίνουν χωρίς προειδοποίηση – και

Πώς να αντιμετωπίσουμε την ακμή στο μέτωπο: 3 βασικές αιτίες και εύκολες λύσεις

Εάν έχετε τάση να εμφανίζετε συχνά αυτήν την ενοχλητική κατάσταση του δέρματος, πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι οι εξάρσεις συχνά συμβαίνουν χωρίς προειδοποίηση – και μερικές φορές χωρίς καμία εμφανής αιτία. Βέβαια, μπορείτε να διερευνήσετε εάν έχετε κάνει σημαντικές διατροφικές αλλαγές πρόσφατα, να ελέγξετε τα συστατικά σε έναν νέο ορό ή κρέμα και να παρακολουθήσετε το άγχος σας για να δείτε αν κάποιο από αυτά μπορεί έχει την απάντηση.

Όμως και πάλι, υπάρχουν φορές που ακόμα κι αν διερευνήσουμε τέτοιους παράγοντες, δεν βρίσκουμε το λόγο. Η ακμή του μετώπου, αν και μοιάζει με την κοινή ακμή, έχει επίσης και άλλες αιτίες που ίσως να μην έχετε σκεφτεί. Εδώ, τους εξηγούμε και προτείνουμε λύσεις.

Advertisment

3 βασικές αιτίες που εμφανίζεται ακμή στο μέτωπο και εύκολες λύσεις

Εφίδρωση

Ορισμένες περιοχές του προσώπου φαίνεται να συγκεντρώνουν περισσότερο ιδρώτα από άλλες: το πάνω χείλος και το μέτωπο είναι τα δύο βασικά. Και ενώ είναι φυσιολογικό να ιδρώνουμε, η εφίδρωση δημιουργεί το περιβάλλον που ευνοεί την ακμή. Μετά την άσκηση, ο ιδρώτας αφήνει πίσω του βακτήρια και σμήγμα που μπορούν να προκαλέσουν ακμή. Ως προς την άσκηση, ο ιδρώτας μπορεί να εμφανιστεί μαζί με τα βακτήρια κάτω από κράνη ή άλλο αθλητικό εξοπλισμό (ειδικά αν αυτός δεν καθαρίζεται σωστά).

Λύση: Προσέχουμε την κατάσταση του προσώπου μας όταν αθλούμαστε. Κατά τη διάρκεια, βεβαιωθείτε ότι δεν φοράτε μακιγιάζ ή είδη περιποίησης του δέρματος που είναι πολύ βαριά. “Όταν πρόκειται για το δέρμα σας, βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε είναι δεν είναι λιπαρά και βαριά ώστε να μην φράξουν τους πόρους σας.

Πλένουμε συχνά τον εξοπλισμό μας, όποιος κι αν είναι αυτός. Μετά από μια προπόνηση, φροντίστε να ξεπλύνετε το δέρμα σας με ένα απαλό καθαριστικό ή νερό – τίποτα πολύ ισχυρό καθώς οι πόροι σας είναι πιο ανοιχτοί μετά την εφίδρωση και επομένως ερεθίζονται ευκολότερα.

Advertisment

Προϊόντα μαλλιών

Το μέτωπό μας βρίσκεται πλησιέστερα στα μαλλιά και τη γραμμή των μαλλιών, επομένως οτιδήποτε συμβαίνει στα μαλλιά ή στο τριχωτό της κεφαλής μας «κατεβαίνει» και στην επιδερμίδα του μετώπου. Προϊόντα περιποίησης μαλλιών όπως λάδια ή τζελ κ.λπ., μπορεί κατά λάθος να έρθουν σε επαφή με το δέρμα του μετώπου και να οδηγήσουν σε απόφραξη των πόρων και συνεπώς εμφάνισης ακμής.

Λύση: Κάποια προληπτικά μέτρα περιλαμβάνουν το συχνότερο λούσιμο των μαλλιών και την αποφυγή προϊόντων styling. Αν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα styling, σκουπίστε απαλά το πρόσωπό σας με ένα υγρό πανί μετά την εφαρμογή του προϊόντος στα μαλλιά.

Συχνό άγγιγμα

Σκεφτείτε τα χέρια σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας: Μπορεί να αγγίζετε κατά λάθος το μέτωπό σας περισσότερο από ό,τι συνειδητοποιείτε, είτε για να απομακρύνετε ενοχλητικές τρίχες που πέφτουν μπροστά, είτε λόγω πιο σοβαρών λόγων, όπως στρες και πονοκέφαλο.

Λύση: Προσπαθήστε να μην αγγίζετε την περιοχή. Εύκολο να το λέμε βέβαια, δύσκολο να το εφαρμόσουμε. Για παράδειγμα, πιάστε τα μαλλιά σας πίσω ώστε να μην ακουμπούν το μέτωπό σας ή αν αγγίζετε συχνά εκείνη την περιοχή λόγω στρες, αναζητήστε προληπτικά μέτρα.

Πηγή:

mindbodygreen.com/articles/how-to-get-rid-of-forehead-acne

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση