, ,

Το Θέατρο Πορεία ξεκινά με κινηματογραφούμενες παραστάσεις – Πρεμιέρα με το «Γιούγκερμαν»

Πριν από λίγους μήνες το Θέατρο Πορεία πρωτοπόρησε με την επιτυχημένη δράση «Κάθε μέρα Θέατρο», όπου οι σημαντικότερες παραστάσεις ήρθαν στις οθόνες μας λόγω

Το Θέατρο Πορεία ξεκινά με κινηματογραφούμενες παραστάσεις – Πρεμιέρα με το «Γιούγκερμαν»

Πριν από λίγους μήνες το Θέατρο Πορεία πρωτοπόρησε με την επιτυχημένη δράση «Κάθε μέρα Θέατρο», όπου οι σημαντικότερες παραστάσεις ήρθαν στις οθόνες μας λόγω πανδημίας. Τώρα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου, Δημήτρης Τάρλοου, εξελίσσει αυτή την ιδέα στο πεδίο του κινηματογραφούμενου θεάτρου.

Μετά από εργασίες έξι μηνών, οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του θεάτρου διαδικτυακά και σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή σε live streaming. Τη σκηνή θα «παρακολουθούν» έξι κάμερες και παράλληλα θα γίνετε τηλεσκηνοθεσία από επαγγελματίες.

Advertisment

Η διαδικτυακή πρεμιέρα αναμένεται να γίνει στις 11 Οκτωβρίου, στις 19:30, με τον «Γιούγκερμαν» του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου, θεατρική διασκευή του Στρατή Πασχάλη, ζωντανή μουσική της Κατερίνας Πολέμη, με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο και ακόμη 25 ηθοποιούς και μουσικούς επί σκηνής.

Η παράσταση ωστόσο είναι προγραμματισμένη (εκτός απροόπτου) να γίνει στις 7 Οκτώβρη. Στη συνέχεια, θα γίνει και δεύτερη διαδικτυακή live μετάδοση στις 18 Οκτωβρίου, αλλά θα ανακοινωθούν επιπλέον ημερομηνίες για τα live streaming.

«Ο χώρος μας έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας, όμως το live streaming μάς καθιστά πιθανώς ικανούς να καλύπτουμε τα έξοδά μας, να συνεχίζουμε να προσφέρουμε δουλειά με άριστες εργασιακές συνθήκες, να δημιουργούμε, να εγγυόμαστε το γνωστό σε όλους υψηλό επίπεδο των παραστάσεών μας, να υπάρχουμε», επισημαίνει ο Δημήτρης Τάρλοου.

Advertisment

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις διαδικτυακές παραστάσεις ξεκινά την 1η Οκτωβρίου μέσα από την ιστοσελίδα του θεάτρου poreiatheatre.com. Στην ανακοίνωση αναφέρονται κι άλλες παραστάσεις όπως το This is not Romeo and Juliet, η Ευρυδίκη και η Κοινή Δόξα.

Το νέο αυτό εγχείρημα έχει κι ένα πολύ δυνατό πλεονέκτημα: το κινηματογραφημένο θέατρο δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, αλλά και μαθητές και κατοίκους απομακρυσμένων μαθητών, όπως και ομογενείς μας σε όλες τις γωνιές του πλανήτη να παρακολουθήσουν παραστάσεις που σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσαν και όλα αυτά μέσα από την οθόνη τους. Επίσης, βοηθά τους ηθοποιούς και τους τεχνικούς του χώρου να συνεχίσουν να εργάζονται παρά τις δυσκολίες.

Πηγή:

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση