Δύσκολη η μοναξιά, σαν την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων… Σε πετάνε σε μια τρύπα που λέγεται ζωή και σου λένε προχώρα

Πόσο δύσκολη είναι η μοναξιά για έναν άνθρωπο; Βαρύ το φορτίο όταν είσαι μόνος. Σαν την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων. Σε πετάνε σε

Δύσκολη η μοναξιά, σαν την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων... Σε πετάνε σε μια τρύπα που λέγεται ζωή και σου λένε προχώρα

Πόσο δύσκολη είναι η μοναξιά για έναν άνθρωπο; Βαρύ το φορτίο όταν είσαι μόνος. Σαν την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων. Σε πετάνε σε μια τρύπα που λέγεται ζωή και σου λένε προχώρα. Μα πού να πας; Γύρω σου είναι σκοτάδι. Πώς να προχωρήσεις χωρίς ένα χέρι να στηριχθείς, μια φωνή να σε ενθαρρύνει, μια αγκαλιά να σε κλείσει για να μην ανησυχείς, να μην φοβάσαι.

Δεν το αντέχω αυτό το σκοτάδι. Το φοβάμαι, το τρέμω. Γύρω μας πολλοί, ελάχιστοι όμως μπορούν να μας νιώσουν. Υπάρχουν άνθρωποι που μας ακουμπάνε και δεν αισθανόμαστε το παραμικρό και άλλοι που μιλούν στην ψυχή μας χωρίς να μας ακουμπήσουν. Έναν τέτοιο άνθρωπο θέλω στην ζωή μου. Να κάθεται δίπλα μου, να μιλά, χωρίς να με κρίνει, χωρίς να με ρωτά. Όταν θα είμαι έτοιμη θα μιλήσω. Λειτουργεί σαν ένα αχνό φως στο τούνελ που λέγεται ζωή.

Advertisements

Κυκλοφορείς στο σκοτάδι μέχρι να αποφασίσεις να βαδίσεις προς το μέρος που σου υποδεικνύει για να βγεις στην επιφάνεια. Μα κι αν δεν έχεις κανέναν; Αν είσαι τελείως μόνος; Σε κανέναν δεν αξίζει να είναι μόνος. Το σκοτάδι θα σε κουράσει, θα σε ψυχοπλακώσει, θα σε συντρίψει. Υπάρχουν άνθρωποι που από επιλογή θέλουν να μένουν μόνοι. Ακούγεται σκληρό για να είναι αληθινό.

Ίσως να μην έχουν την ψυχική αντοχή να το κάνουν, ίσως να είναι πληγωμένοι, ίσως να είναι εσωστρεφείς. Όποια κι αν είναι η αιτία, καταδικάζουν τον εαυτό τους σε μια ισόβια καταδίκη διότι η χαρά όταν πολλαπλασιάζεται επί δυο παίρνει άλλες διαστάσεις. Η λύπη όταν διαιρείται δια δυο έχει γλυκόπικρη γεύση!

Η μοναξιά δεν πρέπει να είναι επιλογή! Είναι μια τιμωρία, είναι ένας αργός θάνατος, είναι φυλακή. Προσπάθησε να βγεις από αυτήν και ζήσε στο τούνελ της ζωής έχοντας πολλές διεξόδους. Άλλες μικρές, άλλες μεγάλες μα η ουσία είναι μία! Δεν θα μείνεις αιώνια στο σκοτάδι. Θα βγεις κάποια στιγμή στο φως!

Συντάκτης | Μαρία Αρφαρά

H Aρφαρά Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρόδο όπου κατοικεί μόνιμα. Η καταγωγή της είναι από την πανέμορφη Σύμη. Σπούδασε marketing στο Αμερικανικό κολέγιο (Deree College). To πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο " Όσα έγραψε η μοίρα" , εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 απο την Αnima εκδοτική.

Advertisements
Δείτε όλα τα άρθρα
Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Να εκτιμάς εκείνους που λένε όχι...
Μπορεί να σου λείπει... αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πήρες λάθος απόφαση
Δεν γίνεται να φτιάξεις το εγώ σου αν πρώτα δεν γκρεμίσεις τα σκοτάδια που στηρίζεται.
Είναι αυτές οι στιγμές ξεγνοιασιάς που μέσα στο άπειρο της ζωής ξεχωρίζουν...

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε