,

Φωτογράφος συλλαμβάνει με τον φακό του τον γαλαξία μας να καθρεφτίζεται στην μεγαλύτερη αλυκή του κόσμου

Οι αλυκές σε όλο τον κόσμο είναι δημοφιλείς για τα εντυπωσιακά εφέ που δημιουργούν και την αλλόκοσμη αίσθηση που απορρέουν. Ο Ρώσος φωτογράφος Daniel

Φωτογράφος συλλαμβάνει με τον φακό του τον γαλαξία μας να καθρεφτίζεται στην μεγαλύτερη αλυκή του κόσμου

Οι αλυκές σε όλο τον κόσμο είναι δημοφιλείς για τα εντυπωσιακά εφέ που δημιουργούν και την αλλόκοσμη αίσθηση που απορρέουν. Ο Ρώσος φωτογράφος Daniel Kordan πρόσφατα ταξίδεψε ως τη Salar de Uyuni στη Βολιβία – την μεγαλύτερη αλυκή του κόσμου – και απαθανάτισε τον γαλαξία μας όπως αντικατοπτρίζεται στην απόλυτα λεία επιφάνεια της περιοχής.

«Δεν υπάρχουν τόσα πολλά μέρη στον κόσμο όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τον απόλυτα σκοτεινό ουρανό», αναφέρει ο Kordan. «Η φωτορύπανση βρίσκεται τόσο στις πόλεις όσο και στα μικρά χωριά». Το αποτέλεσμα, όμως, της δουλειάς του καλλιτέχνη είναι ένα μαγευτικό «πάντρεμα» της Γης με το Σύμπαν – σε σημείο που δύσκολα διακρίνει κανείς πού είναι το τέλος και πού η αρχή.

Advertisment

https://www.instagram.com/p/B8wUTgDAV3i/

Ο Kordan οργάνωσε ένα road trip ενός μήνα για να παρατηρήσει τα αστέρια και να βγάλει αστροφωτογραφίες, μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Το μεγάλο υψόμετρο (4000 με 5000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας) σήμαινε ότι χρειαζόταν τουλάχιστον πέντε μέρες για να εγκλιματιστεί στην μεγάλη αλλαγή.

«Φυσικά, είναι δύσκολο να μετακινηθείς και δύσκολο να αναπνεύσεις», εξηγεί. «Αλλά χάρη στη σωστή οργάνωση, ήμαστε ασφαλείς και υγιείς». Η περίοδος προσαρμογής άξιζε το αποτέλεσμα που κόβει την ανάσα, κάτι που ο Kordan περιγράφει ως «το σύμπαν στη Γη».

Advertisment

https://www.instagram.com/p/B86mbVGAvD5/

Τη νύχτα, δεν μπορούσε να δει τίποτα – μπορούσε μόνο να νιώσει τις ρόδες του αμαξιού να διασχίζουν το νερό και το αλάτι. Θυμάται: «Νιώθαμε σα να επιπλέαμε στο σύμπαν. Το διαστημόπλοιό μας είναι παρκαρισμένο σε μια απόσταση, και τα αστέρια τρεμοπαίζουν με μπλε, κόκκινο και κίτρινο χρώμα. Στέκεσαι μέσα στην βαθιά νύχτα με τα αστέρια από πάνω σου, από κάτω σου και δίπλα σου!».

Ο Kordan θεωρεί ότι όλος ο κόσμος είναι το σπίτι του, και τώρα κατευθύνεται προς τα νησιά Φερόε και προς τη Γροιλανδία για να διεξάγει ορισμένα εργαστήρια φωτογραφίας και να δείξει πώς κατάφερε να δημιουργήσει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. Για να δείτε όλες τις φωτογραφίες, πατήστε τα βέλη που βγαίνουν πάνω στις φωτογραφίες.

https://www.instagram.com/p/B7YYRqlgJNE/

Πηγή:

mymodernmet.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση