Κορυφή του Ολύμπου: Ο Μάριος έγινε τα πόδια της και εκείνη ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας!

«Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει» – Νίκος Καζαντζάκης Πριν από περίπου δύο μέρες, κάπου… στον Όλυμπο (στην υψηλότερη

Κορυφή του Ολύμπου: Ο Μάριος έγινε τα πόδια της και εκείνη ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας!

«Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει»
– Νίκος Καζαντζάκης

Πριν από περίπου δύο μέρες, κάπου… στον Όλυμπο (στην υψηλότερη κορυφή του για την ακρίβεια) γράφτηκε ιστορία! Πιο συγκεκριμένα, ο αθλητής υπεραποστάσεων Μάριος Γιαννάκου ανέβηκε στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της χώρας. Βέβαια, αυτό δεν αποτελεί είδηση, μιας και ο Μάριος έχει ανέβει σε αυτό το σημείο δεκάδες φορές. Η είδηση που μας συγκίνησε όλους και μας έδωσε ένα σπουδαίο μάθημα είναι πως ο Μάριος κατέκτησε την κορυφή του Ολύμπου παρέα με την Ελευθερία.

Advertisment

https://www.instagram.com/p/CF85okigEn8/?utm_source=ig_web_copy_link

Η 22χρονη φοιτήτρια, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, γνώρισε τον Μάριο και του είπε πως θα ήθελε πολύ να προσπαθήσει αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Με τη βοήθεια ενός ειδικά διαμορφωμένου σακιδίου, ο Μάριος, κουβάλησε στην πλάτη του την Ελευθερία και έφτασαν μαζί στην κορυφή. Είναι μάλιστα, η πρώτη φορά που άνθρωπος με αναπηρία είδε την Ελλάδα από το πιο ψηλό της σημείο!

Advertisment

https://www.instagram.com/p/CGATld0gz7o/?utm_source=ig_web_copy_link

Ο Μάριος είναι αρθρογράφος στην Εναλλακτική Δράση πολλά χρόνια και μαζί του έχουμε ταξιδέψει κι εμείς αρκετές φορές στα παράτολμα ταξίδια που διοργανώνει. Ανταρκτική, έρημος Al Marmoom, ζούγκλα της Κόστα Ρίκα… είναι μερικά από τα πολλά χιλιόμετρα που έχει διανύσει υπό αντίξοες συνθήκες ο Δραμινός αθλητής. Σύμφωνα όμως με τον ίδιο, τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό που πέτυχε τώρα με την Ελευθερία. «Όλοι οι αγώνες του κόσμου, τα μετάλλια αλλά και οι μέχρι τώρα διακρίσεις είναι λίγα μπροστά σε αυτόν τον σκοπό», είπε.

Εμείς θα του ευχηθούμε να συνεχίσει να είναι τόσο όμορφα και δημιουργικά τρελός, και να συνεχίσει να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το ελληνικό νησί που έχει την καθαρότερη παραλία στον κόσμο, σύμφωνα με κριτικές από 75 χώρες!
Τουρκία: Εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για τον Καζαντζάκη, παρουσία Βαρθολομαίου
Κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού ανεβάζουν την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή
Accessible Comedy Nights | Bραδιές κωμωδίας σε προσβάσιμο χώρο από τους Cool Crips

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση