, ,

«Βιβλίο στο σπίτι για την τρίτη ηλικία»: Ο Δήμος Παύλου Μελά παραδίδει δωρεάν βιβλία σε κατοίκους άνω των 65 ετών

Πρόκειται για το σημαντικό εγχείρημα με το όνομα «Βιβλίο στο σπίτι για την τρίτη ηλικία», το οποίο δημιουργήθηκε από τον Δήμο Παύλου Μελά και

«Βιβλίο στο σπίτι για την τρίτη ηλικία»: Ο Δήμος Παύλου Μελά παραδίδει δωρεάν βιβλία σε κατοίκους άνω των 65 ετών

Πρόκειται για το σημαντικό εγχείρημα με το όνομα «Βιβλίο στο σπίτι για την τρίτη ηλικία», το οποίο δημιουργήθηκε από τον Δήμο Παύλου Μελά και τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες της περιοχής. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε βασισμένο στην πεποίθηση ότι τα βιβλία πολλές φορές αποτελούν σημαντική, ίσως και μοναδική συντροφιά για τους ηλικιωμένους αναγνώστες, και σήμερα, λόγω των συνθηκών της πανδημίας, ακόμα περισσότερο.

Έτσι, όποιοι κάτοικοι είναι άνω των 65 ετών και είναι επίσης μέλη των δημοτικών βιβλιοθηκών των περιοχών Ευκαρπία, Πολίχνη και Σταυρούπολη, έχουν τώρα τη δυνατότητα να επιλέξουν έως δύο βιβλία και στη συνέχεια να τα λάβουν στην εξώπορτα του σπιτιού τους. Δηλαδή προσφέρεται η δυνατότητα δωρεάν παράδοσης προς δανεισμό ώστε να μη χρειαστεί να βγουν έξω και να κινδυνεύσουν από τον κορονοϊό, καθώς ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων.

Advertisment

Η παράδοση, φυσικά, των βιβλίων, γίνεται με την απαραίτητη τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού· αυτά τα μέτρα θα πρέπει να ακολουθούνται τόσο από τα προσωπικό παράδοσης, όσο και από τους παραλήπτες και συμπεριλαμβάνουν γάντια, μάσκα και τοποθέτηση των βιβλίων σε σακούλα.

Όσοι ενδιαφέρονται γι’ αυτή την χρήσιμη υπηρεσία μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη σελίδα του Δήμου Παύλου Μελά (pavlosmelas.gr). Εκεί θα μπορέσουν να επιλέξουν τα βιβλία που επιθυμούν να διαβάσουν από τα διαθέσιμα που υπάρχουν στις βιβλιοθήκες και στη συνέχεια να τηλεφωνήσουν στην βιβλιοθήκη για να γίνει η κράτηση του βιβλίου.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία με τους υπεύθυνους θα μάθουν με βεβαιότητα αν είναι διαθέσιμα τα συγκεκριμένα βιβλία και αν ναι, και τον χρόνο παραλαβής. Παρακάτω δίνονται τα τηλέφωνα και τα ωράρια των βιβλιοθηκών του Δήμου.

Advertisment

Τα τηλέφωνα, οι ημέρες και ώρες επικοινωνίας με τις βιβλιοθήκες έχουν ως εξής: Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευκαρπίας (2313 502154), Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη: 12.00-20.00 & Πέμπτη, Παρασκευή: 08.00-15.30. Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολίχνης «Θεόκλητος Καρυπίδης» (2310 640244), Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή: 08.00-15.00 & Τετάρτη, Πέμπτη: 12.30-20.00. Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταυρούπολης (2313 302836), Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: 12.00-20.00 // Τρίτη, Πέμπτη: 08.00-15.00.

Πηγή:

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση