, ,

World Travel Awards 2020: Στην κορυφή της παγκόσμιας ταξιδιωτικής ελίτ βρίσκεται η Ελλάδα

Ο τουρισμός δοκιμάζεται παγκοσμίως, αλλά και ειδικά στη χώρα μας, αφού αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Ένα αισιόδοξο όμως μήνυμα στάλθηκε από τα

World Travel Awards 2020: Στην κορυφή της παγκόσμιας ταξιδιωτικής ελίτ βρίσκεται η Ελλάδα

Ο τουρισμός δοκιμάζεται παγκοσμίως, αλλά και ειδικά στη χώρα μας, αφού αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Ένα αισιόδοξο όμως μήνυμα στάλθηκε από τα World Travel Awards 2020, τα οποία απονέμονται κάθε χρόνο από το 1993 σε οργανισμούς και φορείς, οι οποίοι ξεχωρίζουν στον τουριστικό κλάδο.

Φέτος, το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ βραβεύτηκαν ως ο «Κορυφαίος Φορέας Τουρισμού Παγκοσμίως», αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τον τουρισμό. Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί την υψηλότερη στον φετινό διαγωνισμό, ο οποίος έλαβε χώρα διαδικτυακά την Παρασκευή στις 25 Νοεμβρίου στη Μόσχα της Ρωσίας λόγων των μέτρων προστασίας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Advertisment

Το υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας και ο ΕΟΤ αντιμετώπισαν τους καλύτερους ταξιδιωτικούς και τουριστικούς οργανισμούς από όλο τον κόσμο. Το σημαντικό αυτό βραβείο δέχτηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δηλώνοντας: ««Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια αποδεχόμαστε εκ μέρους της πατρίδας μας την υψηλότερη διάκριση των βραβείων WTA, ένα βραβείο που για πρώτη φορά κερδίζει η χώρα μας. Η Ελλάδα δικαιούται απόλυτα τον τίτλο του Κορυφαίου Φορέα Τουρισμού Παγκοσμίως.

Η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει τη σκληρή και μεθοδική προσπάθειά μας, τη φροντίδα για την υγεία και την ασφάλεια που καταφέραμε να προσφέρουμε σε εκατομμύρια τουρίστες οι οποίοι φιλοξενήθηκαν το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα, την εξαιρετική δουλειά που έκανε ο ιδιωτικός τομέας και οι εργαζόμενοι αλλά και όλοι όσοι εμπλέκονται στην τουριστική διαδικασία. Το βραβείο WTA είναι μία σπουδαία διάκριση, η οποία αντικατοπτρίζει το επιτυχές άνοιγμα της Ελλάδας στον τουρισμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Δείχνει πως η χώρα μας, με σύνεση, σοβαρότητα και πνεύμα αλληλεγγύης, αντιμετώπισε κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο την περιπέτεια του COVID-19, ένα φαινόμενο που θεωρείται ως η μεγαλύτερη πρόκληση για τον παγκόσμιο τουρισμό, τουλάχιστον κατά την τελευταία 20ετία».

Advertisment

Με τη σειρά της, η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Άντζελα Γκερέκου ανέφερε ότι ««είναι πολύ σημαντικό το συγκεκριμένο βραβείο. Ως πρόεδρος του ΕΟΤ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοργάνωση WTA για την υποστήριξη. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, εναπόκειται σε εμάς η μεγάλη ευθύνη να επιτύχουμε την ταχύτερη δυνατή και βιώσιμη ανάκαμψη του τουρισμού. Αφιερώνω αυτό το βραβείο σε όλους τους ήρωες και τις ηρωίδες της τουριστικής βιομηχανίας. Ελπίζω και εύχομαι το 2021 να σημάνει την απαρχή ενός καλύτερου μέλλοντος».

Τέλος, και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης μίλησε για τις αντιξοότητες που έφερες η πανδημία στον τουρισμό της χώρας μας, σχολιάζοντας το θετικό μήνυμα που προσφέρει η βράβευση: «το βραβείο WTA είναι μία διεθνής αναγνώριση της δουλειάς που έχει γίνει από το Υπουργείο Τουρισμού και ειδικότερα από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού υπό αντίξοες συνθήκες στο προηγούμενο διάστημα. Μέσα σε μία πρωτοφανή κρίση καταφέραμε να μείνουμε όρθιοι, να κρατήσουμε την Ελλάδα ψηλά και αυτό αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Είναι, όμως, παράλληλα και μια ψήφος εμπιστοσύνης στον Ελληνικό Τουρισμό συνολικά, καθώς όλα όσα καταφέραμε φέτος αποτελούν προϊόν μιας συλλογικής προσπάθειας όλων των εμπλεκόμενων στην ελληνική τουριστική βιομηχανία. Αυτό το βραβείο ανήκει τελικά σε όλους μας». Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της βράβευσης.

Πηγή:

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Thessaly & Evros Pass 2024»: Ανοιξε η πλατφόρμα για φθηνές διακοπές σε Έβρο και Θεσσαλία
Μαρία Καβογιάννη: Συγκλονιστικό γκράφιτι με το πρόσωπό της στέλνει μήνυμα κατά της κακοποίησης των γυναικών
Φάρμακα με drones: Μετά τις μικρές Κυκλάδες σε ποια νησιά θα παραδίδονται
Ευρωεκλογές: Πού και πώς μπορώ να ψηφίσω – Αναλυτικός οδηγός λίγο πριν τις κάλπες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση