Google: Διεκδικεί δυναμικά τη θέση της στην τεχνολογία της «επαυξημένης πραγματικότητας»

Τη θέση της στην τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας και του hardware διεκδικεί δυναμικά η Google.

Τη θέση της στην τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας και του hardware διεκδικεί δυναμικά η Google, παρουσιάζοντας καινοτομικά προϊόντα με εφαρμογές στον τομέα της αναψυχής και όχι μόνο.

Advertisment

Η κορυφαία εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα ένα ζευγάρι έξυπνα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, τα οποία διαθέτουν ενσωματωμένο υπολογιστή και έχουν τη δυνατότητα να εμφανίζουν σε υπότιτλους τη μετάφραση μιας συζήτησης σε πραγματικό χρόνο.

Πρόκειται για το δεύτερο ανάλογο επιχειρηματικό εγχείρημα της Google, η οποία το 2012 είχε παρουσιάσει στην αγορά τα Google Glasses. Τα γυαλιά που είχαν «εξωτική» εμφάνιση και με την κάμερά τους μπορούσαν να βιντεοσκοπούν αυτό που έβλεπαν οι χρήστες.

Το προϊόν προκάλεσε όμως έντονες ανησυχίες και αντιδράσεις για παραβίαση της ιδιωτικότητας

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και την εφημερίδα Guardian, τα νέα γυαλιά αποτελούν ένα από τα μελλοντικά προϊόντα της Google, που παρουσιάστηκε μόνο σε video που έδειχνε υποτιτλισμένες μεταφράσεις των συνομιλιών στα αγγλικά, κινεζικά και ισπανικά.

Advertisment

Σύμφωνα με τον Έντι Τσανγκ η Google εργάζεται πάνω σε μια τεχνολογία που επιτρέπει να καταρριφθούν τα γλωσσικά φράγματα, στηριζόμενη σε έρευνες ετών στο Google Translate, τις οποίες μεταφέρει στα γυαλιά. Ο ίδιος περιέγραψε τη δυνατότητα αυτή των γυαλιών ως «υπότιτλους για τον κόσμο».

Η Google θα κυκλοφορήσει επίσης τον επόμενο χρόνο στην αγορά το νέο tablet Pixel, καθώς και το νέο έξυπνο ρολόι, το οποίο αναμένεται στην αγορά φέτος το Φθινόπωρο. Το νέο ρολόι Pixel Watch δεν θα είναι συμβατό με τα iPhones της Apple και θα απευθύνεται σε διαφορετικούς χρήστες από εκείνους του Google Fitbit.

Στο τέλος Ιουλίου κυκλοφόρησε  επίσης στην αγορά το νέο έξυπνο κινητό Pixel 6a της εταιρείας με οθόνη 6.1 ιντσών, μνήμη 6 GB και χώρο αποθήκευσης 128 GB και δύο κάμερες 12 megapixel.

Τέλος, στην αγορά αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου και τα νέα Bluetooth ακουστικά Pixel Buds Pro, τα οποία διαθέτουν αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση του ήχου και την αποφυγή του θορύβου. Τα νέα Bluetooth ακουστικά μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα σε δύο συσκευές (π.χ. smartphone για κλήση και laptop για μουσική).

Να σημειώσουμε τέλος, ότι μέχρι στιγμής οι δραστηριότητες της εταιρείας στο πεδίο του hardware παραμένουν μικρές από άποψη μεριδίων αγοράς παγκοσμίως, ωστόσο η τάση καταγράφεται ανοδική.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύτης ή θύμα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση