, , ,

Αυλώνας: Δημιουργήθηκε ειδικό κανάλι τηλεκπαίδευσης για τους κρατούμενους μαθητές

Οι φυλακές είναι ένα από εκείνα τα μέρη που εμείς οι υπόλοιποι δεν σκεφτόμαστε καθόλου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αυλώνας: Δημιουργήθηκε ειδικό κανάλι τηλεκπαίδευσης για τους κρατούμενους μαθητές

Οι φυλακές είναι ένα από εκείνα τα μέρη που εμείς οι υπόλοιποι δεν σκεφτόμαστε καθόλου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ένα από αυτά είναι ότι ακριβώς λόγω του κορονοϊού, τα δια ζώσης μαθήματα των κρατουμένων μαθητών διακόπηκαν. Αλλά οι μαθητές αυτοί δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μέσω υπολογιστή τα μαθήματα όπως όλοι οι υπόλοιποι, καθώς η χρήση του απαγορεύεται εντός της φυλακής, όπως και τα κινητά τηλέφωνα.

Αυτό το πρόβλημα αποφάσισε πριν λίγο καιρό να αντιμετωπίσει ο κ. Δαμιανός, διευθυντής Σχολικών Μονάδων Ειδικού Καταστήματος κράτησης Αυλώνα. Όλοι επιθυμούσαν η εκπαιδευτική διαδικασία να συνεχιστεί με κάποιο τρόπο αφού οι μαθητές είναι περίπου 250.

Advertisment

Έτσι, αποφασίστηκε η πρωτοβουλία της δημιουργίας ενός καναλιού, στο οποίο οι κρατούμενοι μαθητές έχουν πρόσβαση μέσω της τηλεόρασης, η οποία επιτρέπεται εντός της φυλακής και των κελιών. Το κανάλι ονομάστηκε «Προσπαθώντας TV» και έχει στόχο να αναπληρώσει όσο είναι δυνατόν το κενό της εκπαίδευσης που δημιούργησε η πανδημία.

Το έχετε ήδη πληροφορηθεί…
Το κανάλι του σχολείου μας, στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, είναι γεγονός…
Το …

Δημοσιεύτηκε από Petros Damianos στις Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021

Advertisment

Ο ίδιος ο κ. Πέτρος Δαμιανός είχε δηλώσει σε συνέντευξή του «στο Κόκκινο» πριν από λίγες μέρες πως «με βασάνιζε καιρό ότι τα παιδιά τα δικά μας δεν μπορούσαν να κάνουν καθόλου μάθημα, ούτε με τηλεκπαίδευση όπως τα άλλα».

Δήλωσε μάλιστα πως ένα επόμενο πιθανό βήμα είναι η σκέψη η λειτουργία αυτού του εκπαιδευτικού καναλιού να επεκταθεί και στα σχολεία όλων των φυλακών της χώρας, όντας εγκεκριμένο από το Υπουργείο και να επιτρέπει στα παιδιά να βλέπουν ταινίες, εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ, να είναι ένα παράθυρο στη ζωή, όπως τόνισε ο ίδιος στη συνέντευξή του.

Πηγή:

Με πληροφορίες από news247.gr και thepressproject.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Full Moon Sleepover: Στις 21 Ιουλίου το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ξενυχτάει με θέα την πανσέληνο
7 άβολες ερωτήσεις που είναι «αναγκαίο» να κάνετε στον σύντροφό σας για να περάσετε στο επόμενο βήμα
Αλωνάκι: Η πιο γραφική παραλία της Ηπείρου με τα καταπράσινα νερά (βίντεο)
50χρονος θηλυκός γορίλας θηλάζει εγκαταλελειμμένα μωρά | Το φαινόμενο που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση