, ,

Η Ιαπωνία προσφέρει ψηφιακές περιηγήσεις σε όσους επιθυμούσαν να την επισκεφτούν

Μία Ιαπωνική ταξιδιωτική εταιρεία προσφέρει ψηφιακές εμπειρίες, ελπίζοντας να διατηρήσει το ενδιαφέρον των εκατομμυρίων ταξιδιωτών από τα σπίτια τους, οι οποίοι ενδιαφέρονταν και επιθυμούσαν

Η Ιαπωνία προσφέρει ψηφιακές περιηγήσεις σε όσους επιθυμούσαν να την επισκεφτούν

Μία Ιαπωνική ταξιδιωτική εταιρεία προσφέρει ψηφιακές εμπειρίες, ελπίζοντας να διατηρήσει το ενδιαφέρον των εκατομμυρίων ταξιδιωτών από τα σπίτια τους, οι οποίοι ενδιαφέρονταν και επιθυμούσαν να επισκεφθούν αυτή την τόσο πλούσια πολιτισμικά χώρα.

Τα ψηφιακά tours του japonisme.gr περιλαμβάνουν το «Japan Art Trip: Ukiyo-e», το οποίο χρησιμοποιεί ψηφιακά εφέ και διαδραστικές επεξηγήσεις ώστε να βοηθήσει τους τουρίστες να μάθουν για την ιστορία της Ιαπωνικής τέχνης. Το «Virtual Tour Japan: Takayama» ταξιδεύει τους επισκέπτες στην Hida ή αλλιώς στο Μικρό Κυότο. Το ταξιδιωτικό γραφείο Japonisme έχει σχέδια για άλλα δύο tours.

Advertisment

Οι περιηγήσεις αξιολογούνται διαδικτυακά. Γιατί όμως τουριστικοί προορισμοί προσφέρουν ψηφιακές περιηγήσεις;

Το Japonisme υπό κανονικές συνθήκες παρέχει ατομικά tours, αλλά όπως και πολλές άλλες ταξιδιωτικές εταιρείες, έπρεπε να προσαρμοστεί ώστε να επιβιώσει μέσα στην πανδημία. Χάρη στην τεχνολογία και το διαδίκτυο, οι τουρίστες έχουν και πάλι την ευκαιρία να «επισκεφθούν» κάποιες σημαντικές πόλεις ορόσημα – μουσείο και γκαλερί – σε όλο τον πλανήτη από την ασφάλεια του σπιτιού τους.

Είναι το ψηφιακό ταξίδι η νέα νόρμα;

Αν και το lockdown μας ανάγκασε όλους να προσαρμοστούμε σε έναν πιο ψηφιακό τρόπο ζωής – meetings μέσω πλατφόρμας, τηλεκπαίδευση και τηλεργασία – μήπως όλο αυτό είναι μια τάση που θα παραμείνει και μετά την πανδημία;

Advertisment

Ένα μέρος των επιχειρήσεων στο χώρο του τουρισμού πιστεύει πως ναι. Ο ξεναγός Jeremy Minsburg, ο οποίος παρέχει ψηφιακές περιηγήσεις στο Βερολίνο καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, πιστεύει ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να είναι μια πραγματικά θετική εναλλακτική σε πολλούς ανθρώπους που δεν μπορούμε να ταξιδέψουν για πολλούς και διάφορους τρόπους.

Αυτή την οπτική έχουν και στην εταιρία Japonisme για την πιθανότατα μεγαλύτερη αλλαγή ταξιδιωτικών συνηθειών από την χρήση των αεροπλάνων. Γι’ αυτό και θα συνεχίσει να προσφέρει διαδικτυακά tours ακόμα και όταν τελικά ο κόσμος μπορεί και πάλι να ταξιδέψει για τουρισμό. Κι αυτό επειδή θεωρούν ότι και πάλι θα υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου, η οποία θα αδυνατεί να μετακινηθεί λόγω ανησυχιών για τον κορονοϊό, οικονομικών προβλημάτων και ζητημάτων πρόσβασης.

Πηγή:

www.euronews.com/travel/2021/01/21/japan-is-the-latest-country-to-offer-virtual-tours-to-locked-down-travellers

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύτης ή θύμα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση