Τι πρέπει να κάνεις για να αλλάξεις; Αρκεί να το πάρεις απόφαση!

Συχνά λέμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε.. Μας ενοχλούν τα κιλά μας, η εικόνα μας, οι συνήθειές μας, η νοοτροπία μας, οι συμπεριφορές μας μέσα

Τι πρέπει να κάνεις για να αλλάξεις; Αρκεί να το πάρεις απόφαση!

Συχνά λέμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε.. Μας ενοχλούν τα κιλά μας, η εικόνα μας, οι συνήθειές μας, η νοοτροπία μας, οι συμπεριφορές μας μέσα σε μία σχέση, τα όχι που δεν λέμε, ο φόβος που αναπαράγουμε, το άγχος μας. ο τρόπος που αφήνουμε τους άλλους να μας συμπεριφέρονται..

Μας ενοχλούν όλα αυτά.. και θέλουμε να αλλάξουμε… Αν όμως θέλουμε πραγματικά, θα πρέπει να πάρουμε και τη σωστή απόφαση..

Advertisment

Θα πρέπει να γίνουμε σύμμαχοι του εαυτού μας…

Οι νοοτροπίες, οι συμπεριφορές και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις βασίζονται σε παγιωμένες σκέψεις, σε παγιωμένες αντιλήψεις, σε πυρηνικές πεποιθήσεις..

Να το αποφασίσεις λοιπόν… Να γίνεις (ίσως για πρώτη φορά) πραγματικός σύμμαχος του εαυτού σου…

Advertisment

Και με ποιον τρόπο γίνεται αυτό στην πράξη;

Να καθίσεις και να γράψεις αυτά τα οποία σε ενοχλούν στον εαυτό σου..

Μην κάνεις όμως το λάθος να εστιάσεις στους άλλους… γιατί το μόνο που θα πετύχεις θα είναι μία αναπαραγωγή του θυμού και του αισθήματος αδικίας που νιώθεις .. και στην πραγματικότητα δεν θα αναλάβεις την ευθύνη για την ουσιαστική σου αλλαγή..

Να γράψεις λοιπόν αυτά τα οποία σε ενοχλούν και να βαθμολογήσεις την ενόχληση που σου προκαλούν με μία κλίμακα την οποία εσύ θα θέσεις (ας πούμε από το 1 μέχρι το 10).. Και να αρχίσεις να ασχολείσαι με αυτό που σε ενοχλεί λιγότερο και δίπλα του να αποτυπώσεις τους τρόπους που μπορείς να το αλλάξεις (πρακτικά)…

Και αν δυσκολεύεσαι σκέψου ότι συμβουλεύεις ένα φίλο σου..

Αλλά να αλλάξεις, γιατί όλοι μας αξίζουμε την αλλαγή…

Να αποτυπώσεις τους τρόπους που μπορείς να κάνεις πράξη την αλλαγή σου .. και αν έχεις μάθει να σκέφτεσαι τα εμπόδια και τις δυσκολίες, θυμήσου ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να έχεις αντιμετωπίσει όλα τα γεγονότα της ζωής σου.. τώρα όμως μιλάμε για αλλαγή, άρα θέλουμε κάτι διαφορετικό, κάτι νέο.

Μην γκρινιάζεις λοιπόν, μην εστιάζεις στα εμπόδια, εστίασε σε αυτό που θέλεις να πετύχεις.. Επέτρεψε στον εαυτό σου να φαντασιωθεί ωραίες στιγμές, όμορφους στόχους, όνειρα ζωής..

Να αποτυπώσεις λοιπόν τα βήματα, μικρά και μεγάλα για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα…

Μα πάνω από όλα να πιστέψεις εσύ ο ίδιος, εσύ η ίδια στην αλλαγή σου, γιατί αν δεν δώσεις εσύ το δικαίωμα της αλλαγής σε εσένα, δεν θα σου το παραχωρήσει κανένας… Και η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο, στους στόχους και στην αλλαγή.

Και η πραγματική αλλαγή ξεκινάει από μέσα μας…

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αυτογνωσία | Τα 3 στάδια και τεχνικές για να την κατακτήσετε
Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε: Μια αναμέτρηση με τον εαυτό μας και τη μοναξιά
Οι μικρές μου αλήθειες | O φόβος της επιτυχίας
Τι αισθάνεστε όταν ακούτε μουσική; Τα ευρήματα των ερευνών για τον ήχο και την επιρροή του στο σώμα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση