Η δύναμη της συγκέντρωσης

Αρχικό κείμενο Sonia Kaur, Απόδοση επεξεργασία: Πάνος Τσινόπουλος – Σύμβουλος επικοινωνίας και Μάρκετινγκ Οι περισσότεροι άνθρωποι ζούμε και λειτουργούμε εντελώς μηχανικά. Από συνήθεια τρώμε, οδηγούμε και

Πολλοί ζητούν την ευτυχία υψηλότερα από τον άνθρωπο, άλλοι χαμηλότερα. Μα η ευτυχία είναι στο μπόι του ανθρώπου

Αρχικό κείμενο Sonia Kaur, Απόδοση επεξεργασία: Πάνος Τσινόπουλος – Σύμβουλος επικοινωνίας και Μάρκετινγκ

Οι περισσότεροι άνθρωποι ζούμε και λειτουργούμε εντελώς μηχανικά. Από συνήθεια τρώμε, οδηγούμε και εργαζόμαστε. Σύντομα όμως νιώθουμε άδειοι, κενοί. Ένας πιθανός λόγος είναι η έλλειψη συγκέντρωσης.

Advertisment

Η συγκέντρωση είναι το κλειδί της επιτυχίας. Σημαίνει ότι πρέπει να επικεντρώνεσαι επάνω σε κάποιο αντικείμενο. Όταν συγκεντρώνεσαι απόλυτα σε κάτι τότε όλη η συμπαντική ενέργεια έρχεται προς την δική μας κατεύθυνση. Η συγκέντρωση καθαρίζει το μυαλό από την θολούρα. Η έλλειψη συγκέντρωσης προκαλεί πολλά προβλήματα στο μυαλό. Έχω δει πολλούς ανθρώπους να είναι μπερδεμένοι σχετικά με την καριέρα τους, τις σχέσεις τους αλλά και τον εαυτό του. Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων δεν ξέρει τι θέλει.

Να συγκεντρώνεσαι όταν ακούς και να προσέχεις απόλυτα αυτά που λέει και όχι να σκέπτεσαι τι θα του απαντήσεις. Έτσι χάνεις το πραγματικό νόημα της επικοινωνίας και δεν ακούς αυτό που προσπαθεί να σου πει. Όταν έρθει η ώρα να μιλήσεις τότε συγκεντρώσου σε αυτά που λέξεις. Όσο περισσότερο συγκεντρώνεσαι τόσο λιγότερα λάθη θα κάνεις.

Η συγκέντρωση σε βοηθά στην απόκτηση καλύτερης αυτογνωσίας, καταλαβαίνεις καλύτερα εσένα και τα πάθη σου, αυτά που πραγματικά σου αρέσουν και αυτά που δεν σου αρέσουν κτλ. Η συγκέντρωση σε γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Να συγκεντρώνεσαι 100% σε αυτό που προσπαθείς να κάνεις – πολλοί προσπαθούν να κάνουν ταυτόχρονα 2-3 πράγματα , αυτό είναι λάθος.

Advertisment

Η συγκέντρωση σε ένα πράγμα είναι αυτό που σε οδηγεί στην τελειότητα. Η συγκέντρωση στην στιγμή σου δίνει την δύναμη να ορίσεις το μέλλον σου. Καθαρίζει την σκέψη, βελτιώνει την μνήμη και την θεώρηση των πραγμάτων. Προσφέρει ηρεμία και σοφία.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση