,

Ουαλία: 4χρονο κορίτσι βρήκε αποτύπωμα δεινοσαύρου σε παραλία ηλικίας 215 εκατομμυρίων ετών

Όταν σκέφτεστε μια συνηθισμένη μέρα στη ζωή ενός νηπίου, το πιθανότερο είναι να σας έρθουν στο νου οι μαρκαδόροι και τα κινούμενα σχέδια. Η

Ουαλία: 4χρονο κορίτσι βρήκε αποτύπωμα δεινοσαύρου σε παραλία ηλικίας 215 εκατομμυρίων ετών

Όταν σκέφτεστε μια συνηθισμένη μέρα στη ζωή ενός νηπίου, το πιθανότερο είναι να σας έρθουν στο νου οι μαρκαδόροι και τα κινούμενα σχέδια. Η ανακάλυψη ενός άψογα διατηρημένου αποτυπώματος δεινοσαύρου; Μάλλον όχι.

Αυτό ακριβώς συνέβη όμως όταν η 4χρονη Lily Wilder έκανε βόλτα με τον πατέρα της σε μια βραχώδη παραλία στον Κόλπο Bendricks κοντά στην Ουαλική πόλη Barry πριν από ένα μήνα. Το αποτύπωμα που εντόπισε η μικρή είχε μήκος μόλις 10 εκατοστά και φαίνεται ότι προέρχεται από έναν δεινόσαυρο με ύψος 75 εκατοστών.

Το είδος του αποτελεί μυστήριο για την επιστημονική κοινότητα, αφού δεν έχει βρεθεί ξανά στο παρελθόν κάτι παρόμοιο. Ο Karl-James Langford αρχαιολόγος ανέφερε πως πρόκειται για το σημαντικότερο εύρημα που έχει βρεθεί στην Μ.Βρετανία την τελευταία δεκαετία.

«Η Lily το είδε, όταν περπατούσαμε μαζί και φώναξε ¨Μπαμπά, κοίτᨻ, περιέγραψε η μητέρα της Sally Wilder σε μια δήλωση που αναπαράχθηκε σχεδόν από όλα τα μέσα της Μ.Βρετανίας. Ο σύζυγός της έδειξε μια φωτογραφία, όταν οι δυο τους επέστρεψαν σπίτι και δήλωσε πως δεν ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Αμέσως μετά, ειδοποίησαν τους ειδικούς.

Το εύρημα μεταφέρθηκε στο εθνικό μουσείο όπου θα μελετηθεί από τους επιστήμονες. Συγκεκριμένα, μετά από απόφαση του Natural Resources Wales, το απολίθωμα αφαιρέθηκε νόμιμα από το σημείο της παραλίας και τώρα παλαιοντολόγοι ελπίζουν να αποκαλύψουν τα μυστικά του.

Πιστεύουν ότι μελετώντας το, θα μπορέσουν να μάθουν περισσότερα για το πώς αυτοί οι δεινόσαυροι περπατούσαν. Η εκπληκτική του διατήρηση θα βοηθήσει τους επιστήμονες να σκιαγραφήσουν την ακριβή δομή των ποδιών τους.

Φαίνεται πάντως μέχρι στιγμής πως ο μικρός αυτός δεινόσαυρος περπατούσε στα δύο πόδια και κυνηγούσε μικρά ζώα και έντομα. Οι δεινόσαυροι εμφανίστηκαν πριν από περίπου 130 εκατομμύρια χρόνια και αυτό το αποτύπωμα θα βοηθήσει την ανθρωπότητα να ρίξει φως στα πρώτα στάδια της εξέλιξής τους. Τέλος, η περιοχή στην οποία εντοπίστηκε από την μικρή το εύρημα αποτελεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, την καλύτερη τοποθεσία για ίχνη δεινοσαύρων της Τριαδικής Περιόδους στην Αγγλία.

Πηγή:

www.goodnewsnetwork.org/barry-girl-lily-wilder-finds-dinosaur-footprint

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε