, ,

Ο «μηχανισμός των Αντικυθήρων» έγινε δωρεάν διαδικτυακό μάθημα!

Στο Mathesis των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης μπορεί κανείς να εγγραφεί στο νέο διαδικτυακό μάθημα που δημιουργήθηκε με τίτλο «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων». Το μάθημα

Ο «μηχανισμός των Αντικυθήρων» έγινε δωρεάν διαδικτυακό μάθημα

Στο Mathesis των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης μπορεί κανείς να εγγραφεί στο νέο διαδικτυακό μάθημα που δημιουργήθηκε με τίτλο «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων». Το μάθημα δημιουργήθηκε προς τιμήν του σημαντικού έργου που πρόσφερε ο Γιάννης Σειραδάκης στην αστρονομία και την αρχαιολογία.

Ο Γιάννης Σειραδάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1948 και ερεύνησε όσο λίγοι επιστήμονες τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Υπήρξε μέλος μιας διεθνούς ερευνητικής ομάδας, η οποία αναθέρμανε το ενδιαφέρον για το πολύτιμο αυτό για την ανθρωπότητα εύρημα και δικαίως θεωρείται ως ο πλέον ειδικός τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς με πάνω από 200 επιστημονικές διαλέξεις με θέμα τον Μηχανισμό.

Μάλιστα, ο ίδιος έλεγε ότι «αποτελεί για την τεχνολογία ό,τι η Ακρόπολη για την αρχιτεκτονική». Μιλούσε με απλό και εμπεριστατωμένο τρόπο για τον τρόπο λειτουργίας του, τα τεχνολογικά θαύματα, τους απίστευτους αστρονομικούς υπολογισμούς που έκανε και για πολλά άλλα ακόμα.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, το μάθημα ξεκίνησε στις 19 Απριλίου και στηρίχθηκε σε δωρεά της Επιτροπής Κληροδοτήματος της Παγκρητικής Ενώσεως Αμερικής. Το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis, ιδρύθηκε το 2015 —με πρωτοβουλία και κύρια ευθύνη του Στέφανου Τραχανά— ως ένα ιδιαίτερο τμήμα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ) με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία και δωρεάν προσφορά στους φοιτητές, τους επαγγελματίες επιστήμονες και το ευρύτερο κοινό, διαδικτυακών μαθημάτων στο επίπεδο των καλύτερων διεθνών προτύπων. Τα μαθήματα της πλατφόρμας είναι και θα είναι δωρεάν.

Η Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού επιμελήθηκε αφιλοκερδώς το μάθημα και δημιούργησε το συνοδευτικό υλικό του. Οι συμμετέχοντες, ανάμεσα στα άλλα, θα μελετήσουν το «εγχειρίδιο χρήση του», αλλά επίσης θα κάνουν ένα «νοητό ταξίδι από την αρχαία ελληνική τεχνολογία του 2ου αιώνα π.Χ. στις σημερινές επιστημονικές μελέτες, από τις αρχαιολογικές έρευνες των αρχών του περασμένου αιώνα στις πιο πρόσφατες ενάλιες ανασκαφές και από το μικρό νησί των Αντικυθήρων στα ουράνια φαινόμενα που μελετούσαν οι πρόγονοί μας».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Πηγή:

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε