,

Park your cinema: Δωρεάν θερινό σινεμά για άλλη μια χρονιά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Όλες οι ταινίες προβάλλονται στις 21:00 στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχο.

Park your cinema: Δωρεάν θερινό σινεμά για άλλη μια χρονιά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το «Park your cinema» θα λειτουργήσει για έκτη συνεχή χρονιά σε ένα μαγικό μέρος της Αθήνας, στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Οι υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές είναι εγχείρημα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Φέτος, οι επιλεγμένες ταινίες που αφορούν σε ενήλικες είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΚΠΙΣΝ με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ). Οι παιδικές ταινίες έχουν επιλεχθεί από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου (AΤΗICFF). Έτσι, κάποιες ταινίες θα μας κάνουν να γελάσουμε, κάτι που έχουμε τόσο ανάγκη. Από την άλλη, οι μικροί θεατές θα ακολουθήσουν απίθανους ήρωες σε περιπέτειες μακριά από την ασφάλεια του κόσμου τους.

Advertisment

Όλες οι ταινίες προβάλλονται στις 21:00 στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι διοργανωτές προτείνουν οι θεατές να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό και ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.Τα προγράμματα «Park your cinema» και «Park your cinema kids» πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σάββατο 19/06

Λίλο και Στιτς (Lilo & Stitch)

Σκηνοθεσία: Dean DeBlois, Chris Sanders

Advertisment

Στην υποψήφια για Όσκαρ ταινία κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ, η Λίλο είναι μια γλυκιά μικρή Χαβανέζα που ψάχνει για ένα φίλο που δεν θα την εγκαταλείψει ποτέ. Ο Στιτς είναι ένα εξωγήινο πλάσμα, αποτέλεσμα ενός γενετικού πειράματος, που κατέληξε στη Γη για να κρυφτεί καθώς στον πλανήτη του καταζητείται. Η Λίλο τον περνάει για σκύλο και αποφασίζει να τον υιοθετήσει. Ο Στιτς αποφασίζει να το εκμεταλλευτεί και να παίξει τον ρόλο του όσο το δυνατόν καλύτερα. Μια ιδιαίτερη σχέση, όμως, αναπτύσσεται μεταξύ τους, που η Λίλο το ονομάζει «οχάνα». Πρόκειται για μια χαβανέζικη λέξη που σημαίνει οικογένεια και που καταφέρνει να αγγίξει την καρδιά του Στιτς και να τον κάνει να αποκτήσει ανθρώπινα συναισθήματα.

Σάββατο 26/06

Χωρίς Οικογένεια (Remi: Sans Famille)

Σκηνοθεσία: Antoine Blossier

Πρωταγωνιστούν: Daniel Auteuil, Maleaume Paquin, Virginie Ledoyen, Jacques Perrin

Ο Ρεμί, ένα ορφανό αγόρι, μεγαλώνει με τη θετή του μητέρα, μέχρι που την αποχωρίζεται στα δέκα του χρόνια και βρίσκεται υπό την επιμέλεια ενός μυστηριώδους περιπλανώμενου θιασάρχη. Κοντά του, ο Ρεμί σκληραγωγείται στη δύσκολη ζωή του περιπλανώμενου θιάσου, όπου τραγουδάει για να κερδίσει το ψωμί του. Με παρέα τον πιστό του σκύλο και τη μικρή του μαϊμού, ο Ρεμί θα περιηγηθεί στη Γαλλία και μέσα από γνωριμίες, φιλίες, αλλά και μοναξιά, θα καταλήξει να μάθει το μυστικό της καταγωγής του. Βασισμένη στο ομώνυμο κλασικό αριστούργημα της γαλλικής λογοτεχνίας του Έκτορα Μαλό, το Χωρίς Οικογένεια είναι μια σύγχρονη, επική ταινία με υπέροχα σκηνικά, νοσταλγική ατμόσφαιρα και μια συγκινητική αλλά, πάνω απ’ όλα, αισιόδοξη ιστορία ενηλικίωσης για μικρούς και μεγάλους.

«Park your cinema»

Κυριακή 20/06

Zoolander: Ο άρχοντας της πασαρέλας (Zoolander)

Σκηνοθεσία: Ben Stiller

Πρωταγωνιστούν: Ben Stiller, Owen Wilson, Christine Taylor, Will Ferrell

Ο Ντέρεκ Ζουλάντερ είναι το πιο διάσημο και ματαιόδοξο -αν και όχι και τόσο ευφυές- υπερ-μοντέλο. Η φήμη του έχει εκτοξευτεί από τη διάσημη πόζα του «Blue Steel» και ο ίδιος θεωρεί ότι κανείς δεν απειλεί τον θρόνο του. Όταν ο ανταγωνιστής του, Χάνσελ, κερδίζει τον τίτλο του Μοντέλου της Χρονιάς, ο Ντέρεκ πέφτει θύμα ενός μανιακού σχεδιαστή μόδας, ο οποίος του κάνει πλύση εγκεφάλου, πείθοντάς τον να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας! Ο Ben Stiller σκηνοθετεί, συν-υπογράφει το σενάριο και πρωταγωνιστεί σε αυτή την απολαυστική παρωδία για τον κόσμο της μόδας.

Παρασκευή 25/06

Ένα σχολείο πολύ ροκ (School of Rock)

Σκηνοθεσία: Richard Linklater

Πρωταγωνιστούν: Jack Black, Joan Cusack, Mike White, Sarah Silverman

Ο αγαπημένος μας Richard Linklater σκηνοθετεί και ο Jack Black πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία πολύ ροκ. Όταν το συγκρότημά του τον διώχνει, ο Ντιούι Φιν μένει ξαφνικά απένταρος και χωρίς δουλειά. Για να πληρώσει τα χρέη του, αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή καθηγητή μουσικής σε ένα ιδιωτικό σχολείο. Στην αρχή μοιάζει σαν ψάρι έξω απ’ το νερό, αλλά σύντομα θα αρχίσει να δένεται με τα παιδιά, αναδεικνύοντας το ταλέντο τους στη μουσική και φτιάχνοντας ένα καινούριο συγκρότημα. Μια feelgood ταινία με υπέροχο σάουντρακ που ενέπνευσε ένα μιούζικαλ και με τον Jack Black ίσως στον καλύτερο ρόλο της καριέρας του.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SNFCC.org και στις σελίδες στα social media @SNFCC.

Πηγή:

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση