Αλόννησος: Νεκρός από ψαροντούφεκο ο Κωστής, η φώκια-μασκότ του νησιού

Ο Κωστής ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός με τους λουόμενους και τους κατοίκους του νησιού.

Αλόννησος: Νεκρός από ψαροντούφεκο ο Κωστής, η φώκια-μασκότ του νησιού

Ο γλυκύτατος «Κωστής» βρέθηκε δολοφονημένος το Σάββατο και έχοντας καρφωμένη μία βέργα από ψαροντούφεκο. Η διάσημη φώκια της Αλοννήσου ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένη με τους ανθρώπους και μάλιστα έπαιζε με τους μικρούς λουόμενους της περιοχής, βγαίνοντας πολλές φορές σε γνωστές παραλίες για να απολαύσει τη ζεστασιά του ήλιου.

Η Οργάνωση ΜοΜ δήλωσε σχετικά με το συμβάν που έχει εξοργίσει όλη τη χώρα τις τελευταίες ώρες: «Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακεία δεν έχει όρια. H νεαρή αρσενική φώκια ″Κωστής″ (μασκότ της Αλοννήσου τους τελευταίους μήνες) είναι νεκρή από ανθρώπινο χέρι». Και συνεχίζει λέγοντας: ««Το αθώο και ανυποψίαστο ζώο, όπως διαπιστώσαμε, χτυπήθηκε επί τούτου με ψαροντούφεκο που έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Το γεγονός έχει λυπήσει βαθύτατα και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της MOm αλλά και όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον ″Κωστή″».

Η Οργάνωση σχολιάζει αυτό που όλοι σκεφτόμαστε το τελευταίο διήμερο, ότι ο δράστης, ο άνθρωπος που προέβη σε αυτή την αποτρόπαια πράξη, δεν έχει καν το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να δηλώσει ότι είναι ο ίδιος υπεύθυνος για το τραγικό συμβάν. «Για αυτό και καθώς η συγκεκριμένη πράξη εκτός από ανήθικη είναι και κακουργηματική, καλούμε: Τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι. Όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός να το γνωστοποιήσει άμεσα στις λιμενικές αρχές».

Η θανάτωση του Κωστή αποτελεί έγκλημα κατά της φύσης και της άγριας ζωής. Είναι πια κακουργηματική πράξη και τιμωρείται αυστηρά. Η είδηση αυτή αποτελεί και δυσφήμιση της περιοχής και μάλιστα αφορά ένα είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση και οργανώσεις όπως η ΜοΜ παλεύουν με όσα μέσα διαθέτουν να σώσουν.

Πηγή:

Με πληροφορίες από huffingtonpost.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε