,

Νέα Υόρκη: Αυτόματο μηχάνημα που προσφέρει σύντομα διηγήματα δωρεάν τοποθετήθηκε σε γειτονιά

Ένα από τα τρία κουμπιά θα είναι πάντα αφιερωμένο στις παιδικές ιστορίες, ενώ τα υπόλοιπα θα αλλάζουν θέματα κατά τη διάρκεια του έτους.

Νέα Υόρκη: Αυτόματο μηχάνημα που προσφέρει σύντομα διηγήματα δωρεάν τοποθετήθηκε σε γειτονιά

Η Νέα Υόρκη έχει πλούσιο ιστορικό στον τομέα των αυτόματων πωλητών, από αυτούς που μοιράζουν προστατευτικό εξοπλισμό μέχρι άλλους που βγάζουν τσάντες σχεδιαστών. Τώρα, η πόλη μπορεί να προσθέσει στη λίστα και έναν αυτόματο διανομέα σύντομων ιστοριών.

Επιλέγοντας ανάμεσα σε τρεις κατηγορίες διηγημάτων, οι επισκέπτες του Center For Fiction στο Μπρούκλιν μπορούν να «πατήσουν» ένα κουμπί και το μηχάνημα θα μοιράσει δωρεάν έναν κύλινδρο με μια τυχαία επιλεγμένη ιστορία.

Advertisment

Τις ιστορίες που κυκλοφορούν από τις αρχές Οκτώβρη έχει επιμεληθεί το προσωπικό του Κέντρου Μυθοπλασίας (Center for Fiction), αντλώντας από την παγκόσμια βάση δεδομένων της εκδοτικής εταιρείας/δημιουργού Short Édition για τη λογοτεχνία και το έργο που έχει δημιουργηθεί από την κοινότητα των συνεργαζόμενων συγγραφέων του Κέντρου, των υποτρόφων νέων συγγραφέων, των νικητών και των υποψηφίων για βραβεία, των καθηγητών και των μαθητών.

Ένα από τα τρία κουμπιά θα είναι πάντα αφιερωμένο στις παιδικές ιστορίες, ενώ τα υπόλοιπα θα αλλάζουν θέματα κατά τη διάρκεια του έτους, ώστε οι αναγνώστες να έχουν πάντα μια φρέσκια και ποικίλη συλλογή ιστοριών, από κλασικά λαϊκά παραμύθια μέχρι σύγχρονες φωνές.

Σύμφωνα με τη Short Édition, η ιδέα είναι να προσφέρουν μια «απτική στιγμή με μια ιστορία σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον κύλινδρο σε χρόνο ανάγνωσης 1 λεπτό, 3 λεπτά ή 5 λεπτά. Η ανάγνωση σε χαρτί είναι πιο ζωντανή και ενθαρρύνει την ονειροπόληση και το μοίρασμα», όπως αναφέρεται. «Η ανάγνωση διηγημάτων είναι μια συμβολή στον πολιτιστικό αλφαβητισμό. Επειδή η προώθηση της γνώσης και του πολιτισμού φέρνει χαρά στην κοινότητα. Το Short Édition προσφέρει μια φρέσκια, πνευματική στιγμή για όλα τα επίπεδα ανάγνωσης και τις ηλικίες, για την πρόοδο της κοινωνίας».

Advertisment

Ο αυτόματος πωλητής έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο από τότε που κυκλοφόρησε το 2016. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 300 τέτοια σε όλο τον κόσμο, τα οποία έχουν διανείμει περισσότερες από 5,6 εκατομμύρια ιστορίες.

Πηγή:

www.timeout.com/newyork/news/a-free-short-story-dispenser-is-coming-to-nyc-092221

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Μουσικές βραδιές με φόντο το ηλιοβασίλεμα | Με ελεύθερη είσοδο
Το φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου διοργανώνει συζητήσεις για την αμηχανία που προκαλεί το προαποφασισμένο μέλλον του κόσμου
Evia Film Project: Τον Ιούλιο η γιορτή του κινηματογράφου στη Βόρεια Εύβοια
"Φαινόμενο Μότσαρτ" | Ενισχύει πραγματικά την νοημοσύνη των παιδιών;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση