, ,

Κοινωνικό κομμωτήριο: Θα προσφέρει δωρεάν κουρέματα σε άπορους και άστεγους συμπολίτες μας

Η δομή είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου (ΚΥΑΔΑ) θα λειτουργεί μόνο με εθελοντές κομμωτές.

Δήμος Αθηναίων: Άνοιξε κοινωνικό κομμωτήριο - Θα προσφέρει δωρεάν κουρέματα σε ανθρώπους όλων των ηλικιών

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του «Κοινωνικού κομμωτηρίου» παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, της Προέδρου του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Μελίνας Δασκαλάκη, της γενικής διευθύντριας του κλάδου επαγγελματικών προϊόντων της L’Oréal Hellas Μαρίας Κοράλη, όπως επίσης και των εθελοντών που συμμετέχουν στο πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα. Πρόκειται για έναν χώρο που θα προσφέρει πια κούρεμα και ξύρισμα χωρίς χρέωση σε οικογένειες που ζουν υπό δύσκολες οικονομικές συνθήκες και για άστεγους συμπολίτες μας.

Η δομή που είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) θα λειτουργεί μόνο με εθελοντές κομμωτές, σε συνεργασία  με τον Αναστάσιο Σταυρόπουλο, ο οποίος είναι ένας καταξιωμένος επαγγελματίας κομμωτής, που έχει προσφέρει ήδη σημαντικό κοινωνικό έργο σε συνανθρώπους του που χρειάζονται βοήθεια.

Advertisment

«Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών είναι μια δομή μέσα από την οποία φροντίζουμε με τον απαιτούμενο σεβασμό να προσφέρουμε σε άστεγους, αλλά και σε άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη, όλα τα απαραίτητα αγαθά και τις υπηρεσίες για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Δήμος Αθηναίων: Άνοιξε κοινωνικό κομμωτήριο - Θα προσφέρει δωρεάν κουρέματα σε ανθρώπους όλων των ηλικιών

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Με τη δημιουργία του «Κοινωνικού Κομμωτηρίου» ολοκληρώνεται το ευρύ φάσμα των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος Αθηναίων σε όλους όσοι χρειάζονται την υποστήριξή μας. Θα ήθελα να απευθύνω ένα τεράστιο «ευχαριστώ» στη L’Oréal Professional Products η οποία με πολύ μεγάλη γενναιοδωρία συνέβαλε στο εγχείρημά μας. Ένα ακόμη μεγαλύτερο «ευχαριστώ» οφείλουμε στον Anber, αλλά και σε ολόκληρη την ομάδα των κομμωτών, που θα στηρίξουν εθελοντικά αυτή την προσπάθεια. Πρόκειται για νέους ανθρώπους, που θα μπορούσαν να συνεχίσουν τη ζωή τους, χωρίς να στρέφουν το βλέμμα τους αλλού, ωστόσο επιλέγουν να αφιερώνουν χρόνο και πολύτιμη ενέργεια στους συμπολίτες τους, στέλνοντας ένα μήνυμα ότι «όλοι μαζί τα καταφέρνουμε». Το «Κοινωνικό Κομμωτήριο» αποτελεί ένα συμπληρωματικό «βήμα» στη διαδικασία της κοινωνικής επανένταξης και είμαστε υπερήφανοι για αυτή την πρωτοβουλία».

Advertisment

Με τη σειρά της, η νέα πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, Μελίνα Δασκαλάκη τόνισε ότι το κοινωνικό κομμωτήριο είναι μια ώθηση για αυτούς τους ανθρώπους και όχι ένα απλό κούρεμα ή ξύρισμα. Ακούσαμε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων, όπως ανέφερε από την πλευρά του ο τέως πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, Γρηγόρης Λέων. Το κοινωνικό κομμωτήριο βρίσκεται στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης.

Πηγή:

Με πληροφορίες από athina984.gr και lifo.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύτης ή θύμα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση