, ,

Ουαλία: Drone έσωσε ηλικιωμένο άνδρα με άνοια που είχε χαθεί (Βίντεο)

Η ομάδα της αστυνομίας που χειρίζεται τα drones αναφέρει ότι έχει βοηθήσει να βρεθούν άλλοι 3 αγνοούμενοι τους τελευταίους μήνες.

Ουαλία: Drone έσωσε ηλικιωμένο άνδρα με άνοια που είχε χαθεί (Βίντεο)

Ο Roy Giblin, 83 ετών, εντοπίστηκε από πιλότους drone 18 ώρες μετά την εξαφάνισή του στο Abergele της Ουαλίας. Ο 83χρονος, ο οποίος πάσχει από άνοια, εντοπίστηκε πεσμένος σε ένα χωράφι με ψηλό γρασίδι κοντά στο Abergele πριν από λίγους μήνες.

Η αστυνομία της Βόρειας Ουαλίας δήλωσε ότι η μονάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών της έχει γίνει ένα ζωτικής σημασίας εργαλείο, μεταξύ άλλων για την ανεύρεση αγνοουμένων, την παρακολούθηση σκηνών εγκλήματος, ακόμη και για τον έλεγχο μεγάλων πυρκαγιών.

Advertisements

Η εγγονή του κ. Giblin, Lauren Delaney, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν «πολύ, πολύ διαφορετικό αν δεν υπήρχε η ομάδα χειρισμού των drone». Ο παππούς της, από το Abergele στο Conwy, βρέθηκε σε χορτάρι ύψους πάνω από 1 μέτρο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Ήταν λίγο αφυδατωμένος, αλλά η γενική εικόνα της υγείας του ήταν καλή.

«Υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι πεζοί και ένα ελικόπτερο, αλλά ήταν η ομάδα drone που τον βρήκε τελικά. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πιέσουμε ώστε κάθε αστυνομικό τμήμα να αποκτήσει μερικά drones, γιατί δείτε τι έκαναν: έσωσαν τον παππού μου», είπε.

Ουαλία: Drone έσωσε ηλικιωμένο άνδρα με άνοια που είχε χαθεί (Βίντεο)

Ο Αρχηγός Αστυνομίας και Εγκλήματος της Βόρειας Ουαλίας Andy Dunbobbin, ο οποίος είναι αναπληρωτής επικεφαλής για την αστυνομική τεχνολογία της Ένωσης Επιτρόπων Αστυνομίας και Εγκλήματος, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη με υπευθυνότητα: «Πρέπει να είμαστε λογικοί στην προσέγγισή μας και στο πώς αισθάνεται ο κόσμος γι’ αυτά, διότι αναγνωρίζω πραγματικά την ηθική που απαιτείται για τη λειτουργία των drone και πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με αρκετή ευαισθησία», δήλωσε.

Ο αρχιφύλακας Paul Terry, ο οποίος εργάζεται στη drone της αστυνομίας, δήλωσε ότι η ανταπόκριση των συναδέλφων του ήταν θετική λέγοντας ότι η υπηρεσία αυτή «άλλαξε πραγματικά το παιχνίδι». «Στην περίπτωση του κ. Giblin ήμασταν πραγματικά ευλογημένοι… ήμασταν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή, υποστηριζόμενοι από τους συναδέλφους μας στο έδαφος με κάποια καθήκοντα έρευνας, και μπορέσαμε να κατευθύνουμε την έρευνά μας στο σωστό μέρος», δήλωσε.

Ο αρχιφύλακας Terry πρόσθεσε ότι η μονάδα θα μπορούσε να βοηθήσει πραγματικά στις προσπάθειες αναζήτησης αγνοουμένων ή ατόμων που έχουν διαφύγει από την αστυνομία. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της δύναμης χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες από 350 φορές κατά τους πρώτους τρεις μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας τους τον περασμένο Απρίλιο.

Τους έχει αποδοθεί η διάσωση της ζωής τριών αγνοουμένων και η βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε μια μεγάλη πυρκαγιά. Οι υψηλής ισχύος βιντεοκάμερες έχουν δυνατότητα θερμικής απεικόνισης και ζουμ που επιτρέπει στον πιλότο να δει ακόμα και την ώρα στο ρολόι κάποιου από ψηλά στον ουρανό.

Πηγή:

www.bbc.com/news/uk-wales-59420093

Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Βουλγαρία: Εντυπωσιακό βίντεο από πτώση μετεωρίτη - Έγινε αντιληπτός και στην Ελλάδα
Ηράκλειο: Ντύθηκαν αρχαίοι Έλληνες και μπήκαν στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ
Viral video | Σχεδιάζει πανέμορφες εικόνες πάνω σε καλυμμένα με σκόνη οχήματα
Διάστημα: Ιστορική φωτογραφία απαθανατίζει Μαύρη Τρύπα να εκτοξεύει έναν πίδακα καταστροφής

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε