Πρόσωπα - Γνώση

«Για να αλλάξει η ζωή μας, πρέπει να κάνουμε μια μικρή αλλαγή που είναι εφικτή σήμερα» | Συνέντευξη με την Ελίνα Γιαχαλή

H Ελίνα Γιαχαλή είναι Προπονήτρια Ζωής, Καινοτόμος Επαγγελματίας, Ερευνήτρια, NLP Master Practitioner πιστοποιημένη από την παγκόσμια κοινότητα του NLP και η δημιουργός της μεθόδου ΕνΕλπίς.

Η Ελίνα Γιαχαλή διοργανώνει δωρεάν bootcamp 7 ημερών με τίτλο «Fresh Start Challenge». Δείτε περισσότερα εδώ

Advertisment

Η ΕνΕλπίς είναι η μεγαλύτερη ελληνική διαδικτυακή σχολή αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης για:

– Ευημερία και Χρηματική Ελευθερία

– Βελτίωση Σχέσεων

Advertisment

– Ενδυνάμωση Εσωτερικού Παιδιού και θετική ενεργοποίηση του Νόμου της Έλξης.


Κυρία Γιαχαλή είστε η δημιουργός του προγράμματος χρηματικής ελευθερίας ΕνΕλπίς Cash Plus, το οποία ανοίγει δρόμους αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης. Ποια είναι σε γενικές γραμμές τα κύρια χαρακτηριστικά της μεθόδου του προγράμματος;

To κύριο χαρακτηριστικό της μεθόδου είναι ότι είναι δυναμική. 

Ανάλογα με το πότε ξεκινάει κάθε προπονητικό πρόγραμμα, αλλάζω οτιδήποτε χρειάζεται να αλλάξει, και κρατώ οτιδήποτε συνεχίζει να είναι χρήσιμο, σύμφωνα με τις συνθήκες, ευκαιρίες και κοινωνικές ανάγκες που προκύπτουν.

Τώρα που βρισκόμαστε στην εποχή του Metaverse, της Ψηφιακής Νοημοσύνης και των Κρυπτονομισμάτων, οι μαθητές μου δεν μπορούν να διδάσκονται μια μέθοδο χρηματικής ελευθερίας, με την ύλη του 2020. 

Eπίσης, αυτό που ίσχυε στην ανθρώπινη συνειδητότητα το 2019 φαντάζει πια σαν ιστορία του προηγούμενου αιώνα. Η πανδημία έχει επιφέρει μεγάλες αλλαγές, όχι μόνο στην κοινωνία αλλά και στην οικονομία και την ανθρώπινη συνειδητότητα. 

Και ενώ ο ημερολογιακός χρόνος έχει παραμείνει εκεί, η ροή της ζωής τρέχει με εντελώς άλλες ταχύτητες. Τα πράγματα μοιάζουν να έχουν επιταχυνθεί απίστευτα.

Oι επιρροές της πανδημίας καθώς και οι αλλαγές που θα φέρει το Metaverse και η Ψηφιακή Νοημοσύνη στην οικονομία, θα έρθουν πολύ σύντομα και μπορεί να μην είναι καθόλου ευχάριστες αν δεν είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος. 

Δεν έχουμε την πολυτέλεια χρόνου που είχαν οι προγενέστεροι μας. 

Η αλλαγή χρειάζεται να γίνεται σύντομα, να είναι επίκαιρη και συγκεκριμένη. 

Έτσι, τα  εντατικά προπονητικά προγράμματα της ΕνΕλπίς διαρκούν το πολύ 3 μήνες.

Και η αποστολή μας είναι να προπονούμε τον κόσμο να ευημερεί ακόμη και όταν οι συνθήκες αλλάζουν μέρα μέρα! 

Ιδιαίτερα τότε! 

Ένας “αθλούμενος” μου, μας είπε την προηγούμενη εβδομάδα ότι τα προγράμματα μου συνδυάζουν τoν τρόπο λειτουργίας των USMC, (United States Marine Corps). 

Μέσα στο Ενελπίς Cash Plus οι μαθητές περνούν όπως και οι Πεζοναύτες από τρία στάδια: 

– Πρώτον, χρειάζεται να καταλάβουν πού ακριβώς βρίσκονται και τι συμβαίνει. 

– Δεύτερον, να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. 

– Και τρίτον να πετύχουν τον στόχο τους. 

Μαθαίνουν να χτίζουν τις γέφυρες που χρειάζονται για να περάσουν οι ίδιοι και μετά τις αφήνουν εκεί για να περάσουν και οι άλλοι πίσω τους. 

Μαθαίνουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη της ποιότητας της ζωής τους και να δημιουργούν την ευημερία τους. 

Φεύγοντας, το σίγουρο είναι ότι έχουν αναπτύξει έναν νέο τρόπο ύπαρξης και λειτουργίας. Έχουν μάθει να βλέπουν τα κύματα όχι ως απειλή αλλά να ισορροπούν και να σερφάρουν με απόλαυση πάνω σε αυτά.

Επίσης η αποστολή της ΕνΕλπίς δεν στοχεύει στο άτομο.

Στοχεύει (και τα καταφέρνει ήδη αρκετά καλά) στην ανάπτυξη και την ανάδειξη μιας νέας πιο υγιούς κοινωνίας. 

Της Μέτα-Κοινωνίας.

Αυτό είναι ο κύριος στόχος της ΕνΕλπίς. 

Η σπορά και η ανάπτυξη μιας ευφυέστερης και ανθεκτικότερης κοινωνίας με περισσότερη ευημερία, χωρίς φτώχεια και διαφθορά. 

Ακούγεται πολύ αλτρουιστικό αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου. 

Πρακτικά φτιάχνω μεθοδικά την κοινωνία στην οποία λατρεύω να ζω…

Και σε κάποια κλίμακα το έχω ήδη καταφέρει. 

Πόσο εύκολο είναι να πάρουμε τη μεγάλη απόφαση ότι θέλουμε να αλλάξουμε τη ζωή και το μέλλον μας;

Χμμμ….Η ερώτηση αυτή χρειάζεται μια μικρή διόρθωση. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι όχι το να πάρουμε την μεγάλη απόφαση να αλλάξουμε. Αυτό συχνά τρομάζει και το πιο τολμηρό υποσυνείδητο, το κάνει να θέλει να τρέξει να κρυφτεί στην γνώριμη φωλιά του. Να παραμείνει στην ζώνη άνεσης του. Στην υπερκόπωση, την εξάντληση και τον ασταμάτητο αγώνα.

Αντί αυτού χρειάζεται να κάνουμε το εξής: 

Να αποφασίσουμε να κάνουμε μια μικρή θετική αλλαγή που είναι εφικτή σήμερα. 

Και αύριο να κάνουμε την επόμενη μικρή θετική αλλαγή που είναι εφικτή… αύριο. 

Και μεθαύριο το ίδιο. 

Και να συνεχίσουμε έτσι. 

Όπως είναι ευρέως γνωστό…

-Πώς μπορεί να φάει ένα μυρμήγκι έναν ελέφαντα; 

-Μπουκιά – Μπουκιά. 

 Ένα μεγάλο μέρος των μαθημάτων που κάνετε αφορούν την «Οικονομική Νοημοσύνη». Πόσο εύκολα μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της οικονομικής ευημερίας σήμερα;

Στόχος των μαθημάτων είναι η αύξηση της Χρηματικής Ελευθερίας του ατόμου, μέσω:

Α. Της εξυγίανσης της οικονομικής ταυτότητάς του και της απελευθέρωσης του από υποσυνείδητα σενάρια φτώχειας, 

Β. Της αύξησης της οικονομικής του νοημοσύνης και 

Γ. Της θετικής ενεργοποίησης του Νόμου Της Έλξης. 

Και η ερώτηση μας εδώ είναι το πόσο εύκολο είναι να το πετύχουμε αυτό. 

Ας πάμε να το δούμε πρακτικά.

Αν ρωτήσεις έναν οποιονδήποτε γνωστό σου πόσα νέα κρούσματα είχαμε εχθές θα ξέρει να σου πει κάτι σχετικά σωστό, με μικρές αποκλίσεις. 

Και δυστυχώς αυτά επικρατούν στις περισσότερες συζητήσεις αλλά και στο μυαλό των περισσοτέρων.

Φαντάζεστε όμως τι θα συμβεί αν ρωτήσουμε πόσα τρις ευρώ θα διοχετευτούν στην αγορά εργασίας στην Ευρώπη, μέχρι το 2026; 

Ποια θα είναι η αύξηση των κεφαλαίων υπό διαχείριση από σήμερα μέχρι τότε; 

Ποιο είναι το ποσοστό εσόδων μέχρι το 2026, το οποίο θα προκύψει από υπηρεσίες και προϊόντα που δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί; 

Πόσο αυξήθηκε το χρήμα στον πλανήτη μας τα τελευταία 5 χρόνια; 

Οι “αθλούμενοι” του Cash Plus γνωρίζουν αυτά τα νούμερα. 

Γνωρίζουν ότι τα χρήματα στον πλανήτη αυξήθηκαν κατά 40 τρις τα τελευταία 5 χρόνια. 

Γνωρίζουν ότι μέχρι το 2026 προβλέπεται τα μισά έσοδα του παγκόσμιου εισοδήματος να προέρχονται από προϊόντα ή υπηρεσίες που δεν έχουν καν δημιουργηθεί. 

Γνωρίζουν ότι οι επιχειρήσεις που διοικούνται από γυναίκες έχουν 12% περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν και να ξεπεράσουν τους αναπτυξιακούς στόχους των επιχειρήσεων τους. 

Στον αντίποδα, γνωρίζουν ποιες είναι οι 2 κύριες απειλές της οικονομίας που έρχονται και τις 2 πιο επικρατέστερες δεξιότητες που χρειάζεται να έχουν για να πλοηγούνται με ασφάλεια, παντός καιρού. 

Σκέψου τώρα έναν άνθρωπο που: 

Α. έχει πρακτικές γνώσεις σχετικά με το τι ευκαιρίες και τι απειλές θα παρουσιαστούν μέσα στην επόμενη πενταετία, 

Β. έχει συγκεκριμένες πρακτικές καλής διαχείρισης του εισοδήματος του, 

Γ. γνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο γαλουχήθηκε άφησε κάποια εμπόδια στο υποσυνείδητο του σχετικά με το χρήμα, τα λεγόμενα “Σενάρια Φτώχειας” και τα καθαρίζει μεθοδικά, και 

Δ. σταδιακά έχει ένα σύστημα θετικής ενεργοποίησης του Νόμου της Έλξης με το οποίο λειτουργεί στην καθημερινότητα του και έλκει κερδοφόρες ευκαιρίες και ανθρώπους. 

Πόσο δύσκολο είναι αυτός ο άνθρωπος να αυξήσει την χρηματική του ελευθερία σταθερά και μεθοδικά; 

Δεν είναι δύσκολο. Την απόδειξη μπορείτε να την δείτε με τα μάτια σας στην ιστοσελίδα μου όπου θα βρείτε δεκάδες μαρτυρίες σχετικά.

Απλά χρειάζεται να πάρει κανείς την απόφαση να επενδύσει τρεις μήνες από την ζωή του σε αυτόν το σύστημα που λέγεται “Αύξηση χρηματικής ελευθερίας και θετικής ενεργοποίησης του νόμου της έλξης”. 

Μπορεί να χρειαστεί να χάσει κάποια επεισόδια εκπομπών μαγειρικής…αλλά αξίζει τον κόπο. 

Και πόσο δύσκολο είναι; 

Στο τέλος της ημέρας, η Χρηματική Ελευθερία καταλήγει να είναι όπως η οδήγηση. 

Στην αρχή, όταν μαθαίνεις να οδηγείς, δεν μπορείς καν να οδηγείς και ταυτόχρονα να ακούς ραδιόφωνο. Μετά από λίγο καιρό η οδήγηση ενσωματώνεται τόσο πολύ στον φυσιολογικό τρόπο λειτουργίας σου που δεν το σκέφτεσαι καν. Κάνεις ένα σωρό άλλα πράγματα, ενώ ένα μέρος του εαυτού σου οδηγεί το αυτοκίνητο σου και σε πηγαίνει στον προορισμό σου σώο και ασφαλή.

Έτσι και με τον κάθε απόφοιτο του Plus. Συνεχίζει να ζει κανονικά ενώ ένα μέρος του εαυτού του δημιουργεί και απολαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερη χρηματική ελευθερία. 

«Για να αλλάξει η ζωή μας, πρέπει να κάνουμε μια μικρή αλλαγή που είναι εφικτή σήμερα» | Συνέντευξη με την Ελίνα Γιαχαλή

Ποιο είναι το προφίλ των ατόμων που μπορούν να ωφεληθούν από τη μέθοδο χρηματικής ελευθερίας ΕνΕλπίς Cash Plus;

Κατά κύριο λόγο οι ιδανικοί μου μαθητές είναι οι άνθρωποι που τους αρέσει να μαθαίνουν. Επίσης, χρειάζεται να έχουν αντιληφθεί ότι ενδεχομένως “πληρώνουν οικονομικές αμαρτίες γονέων” και ότι επείγει να αλλάξει αυτό. 

Από γνώσεις, δεν χρειάζεται να έχουν καμία τεχνική οικονομική γνώση αλλά σίγουρα χρειάζεται να γνωρίζουν να χρησιμοποιούν καλά το ίντερνετ και τις συσκευές πλοήγησης τους. 

Μπορεί να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, στελέχη, συνταξιούχοι, νέοι επαγγελματίες, θεραπευτές, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι ή οτιδήποτε άλλο. 

Οι μόνοι που δεν είναι κατάλληλοι για το πρόγραμμα είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι δεν περνάει τίποτα από το χέρι τους πια και πιστεύουν ότι  σε αυτόν τον  κόσμο τα πάντα είναι προδιαγεγραμμένα. Ότι είναι μάταιο να προσπαθήσεις. 

Επίσης, εκείνοι που θεωρούν ότι ό,τι ήταν να μάθουν το έμαθαν και σταμάτησαν να μαθαίνουν όταν αποφοίτησαν από το σχολείο. 

Δεν προτείνω το πρόγραμμα σε νέους κάτω των 22 ετών. Οι μαθητές αυτού  του προγράμματος χρειάζεται να έχουν αναπτύξει ένα βαθμό προσωπικής επίγνωσης έτσι ώστε να κάνουν καλή χρήση του προπονητικού περιβάλλοντος που προσφέρεται εδώ. 

Επίσης ιδανικοί μαθητές μου είναι οι άνθρωποι που έχουν ήδη κάποιες γνώσεις σχετικά με τον Νόμο της Έλξης και γνωρίζουν ότι έχει σημαντική επιρροή στο πώς διαμορφώνεται η πραγματικότητα τους. 

«Για να αλλάξει η ζωή μας, πρέπει να κάνουμε μια μικρή αλλαγή που είναι εφικτή σήμερα» | Συνέντευξη με την Ελίνα Γιαχαλή

Ποια είναι τα δικά σας «εργαλεία» που διαφοροποιούν την μέθοδο αύξησης της χρηματικής ελευθερίας ΕνΕλπίς Cash Plus από άλλες μεθόδους αφθονίας;

Σε αυτό το πρόγραμμα τα εργαλεία του Νόμου της Έλξης έρχονται να συμπληρωθούν από πρακτικά εργαλεία της Νευροοικονομικής, και τις απαραίτητες γνώσεις που πρέπει να έχει ο σύγχρονος αφυπνισμένος πολίτης. 

H Nευροοικονομική είναι μια επιστήμη που προέκυψε το 1980, όταν μια έρευνα έδειξε ότι οι χώρες με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα παρουσίαζαν τον μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ποσοστό χρέους. Για να αντιμετωπιστεί αυτό δημιουργήθηκαν μια σειρά από εργαλεία τα οποία συνδύαζαν τις αρχές της Οικονομίας και της Ψυχολογίας έτσι ώστε να βοηθήσουν στην οικονομική εξυγίανση των ανθρώπων. 

Το Plus δεν είναι άλλο ένα ενεργειακό πρόγραμμα αφθονίας βασισμένο μόνο σε ενεργειακή εργασία ή πνευματική θεραπεία, αλλά ούτε και για ένα πρόγραμμα στείρων οικονομικών που αφήνει απ’ έξω τις ανάγκες και τα μπλοκαρίσματα της εκάστοτε προσωπικότητας.

Πρόκειται για ένα ταυτόχρονα πρακτικό και πνευματικό πρόγραμμα αναβάθμισης της οικονομικής νοημοσύνης του ανθρώπου, με άφθονα πρακτικά εργαλεία μόνιμης μεταμόρφωσης της οικονομικής ταυτότητας των μαθητών μας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

“Όταν το όραμά σου είναι να βοηθάς τους άλλους να βρουν το όραμά τους και να το πραγματοποιήσουν, το όραμά σου γιγαντώνεται τόσο, που

Μου έκανε εντύπωση το τηλεφώνημά της. — Όλα καλά; Σιωπή.Advertisment — Όλα καλά; — Έμαθες για τον Γιάννη; — … όχι. — Έφυγε. Κενό.

Η Όλγα Μπασιούδη γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με τη συστημική αναπαράσταση για πάνω από 15

«Τι μπορούμε να κάνουμε;» κλαψούρισε η επτάχρονη Σόφι μαζί με δυο φίλες της σε ένα μπάρμπεκιου για την 4η Ιουλίου στην κοινόχρηστη ταράτσα μας.

Ο ολυμπισμός, η αθλητική ιδέα όπως διαμορφώθηκε στην αρχαία Ελλάδα σύμφωνα με το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων, μια φιλοσοφία ζωής που προωθεί και συνδυάζει

Το Πάσχα σηματοδοτεί ένα πέρασμα και μάλιστα με πολλές συνδηλώσεις, με σημαίνοντα και σημαινόμενα που ποικίλουν για κάθε άνθρωπο και ανάλογα την ερμηνεία. Υπό

Σύμφωνα με τον ορισμό της Αμερικάνικης Ψυχιατρικής Ένωσης (APA), η διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) είναι μια πάθηση που μπορεί να εκδηλωθεί σε ανθρώπους που

Πρόσφατα Άρθρα

«Τι μπορούμε να κάνουμε;» κλαψούρισε η επτάχρονη Σόφι μαζί με δυο φίλες της σε ένα μπάρμπεκιου για την 4η Ιουλίου στην κοινόχρηστη ταράτσα μας.

Ο ολυμπισμός, η αθλητική ιδέα όπως διαμορφώθηκε στην αρχαία Ελλάδα σύμφωνα με το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων, μια φιλοσοφία ζωής που προωθεί και συνδυάζει

Το Πάσχα σηματοδοτεί ένα πέρασμα και μάλιστα με πολλές συνδηλώσεις, με σημαίνοντα και σημαινόμενα που ποικίλουν για κάθε άνθρωπο και ανάλογα την ερμηνεία. Υπό

Σύμφωνα με τον ορισμό της Αμερικάνικης Ψυχιατρικής Ένωσης (APA), η διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) είναι μια πάθηση που μπορεί να εκδηλωθεί σε ανθρώπους που

Αν εξαιρέσει κάποιος τις περιπτώσεις των ανθρώπων που εγκαταλείπουν, ή ακόμα χειρότερα, σκοτώνουν τα βρέφη τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ψυχικά και

Ένα από τα καλύτερα διατροφικά δώρα που μας προσφέρει η Βραζιλία, είναι τα γευστικά κάσιους. Αυτοί οι βουτυρένιοι ξηροί καρποί είναι νόστιμοι και πολύ

Με συγκεντρώσεις και 24ωρη απεργία την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου θα τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, παρόλο

Η ύπαρξη ενός ανελκυστήρα στην πολυκατοικία μας, ειδικά εάν μένουμε στον τέταρτο όροφο, είναι μια πρακτική λύση που διευκολύνει την καθημερινότητά μας. Παρόλα αυτά,

Εναλλακτική Δράση