Αμερικανικό Πεντάγωνο: “Το ταξίδι στο χρόνο είναι πιθανό”

Η δυνατότητα του ταξιδιού στο χρόνο έρχεται ξανά στο προσκήνιο, μετά από μια δικαστική διαμάχη ανάμεσα στη βρετανική Sun και το Αμερικανικό Πεντάγωνο.

Αμερικανικό Πεντάγωνο: “Το ταξίδι στο χρόνο είναι πιθανό”

Εδώ και χρόνια, το ταξίδι στο χρόνο εξάπτει τη φαντασία των ανθρώπων. Από το 1895, ο Χ. Τζ. Γουέλς άνοιξε το δρόμο με το μυθιστόρημά του “Η Μηχανή του Χρόνου” ενώ από τότε μέχρι σήμερα, οι πολυάριθμες και επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και ταiνίες που κυκλοφορούν, δείχνουν πόσο πολύ γοητεύει το νου μας η πιθανότητα, να μπορέσουμε μια μέρα να πραγματοποιήσουμε τέτοιου είδους ταξίδια μέσα στο χρόνο.

Πόσο εφικτό είναι όμως ένα τέτοιο ταξίδι;

Το 1905, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν κατέδειξε πρώτος τη δυνατότητα ενός ταξιδιού στο χρόνο, καταρρίπτοντας τη στερεότυπη εικόνα του χρόνου –σύμφωνα με τη θεωρία του Νεύτωνα- και αντικαθιστώντας την με τη δική του, εκείνη του σχετικού χρόνου.

Advertisment

Ο Νεύτων είχε διατυπώσει την άποψη ότι: «Ο απόλυτος, πραγματικός και μαθηματικός χρόνος, ρέει αδιατάρακτα χωρίς αναφορά σε οποιονδήποτε εξωτερικό παράγοντα». Αυτή η δήλωση του Νεύτωνα έγινε αποδεκτή και υιοθετήθηκε από τους επιστήμονες για περίπου διακόσια χρόνια, που συμφωνούσαν ότι ο χρόνος είναι ίδιος παντού και για όλους, είναι δηλαδή παγκόσμιος και απόλυτος. Η συγκεκριμένη θεώρηση είναι εκείνη που εμπεριέχει και τη διαίρεση του χρόνου σε τρία μέρη: παρόν, παρελθόν και μέλλον.

Μελετώντας στον ελεύθερο χρόνο του, τον τρόπο κίνησης του φωτός, ο Αϊνστάιν εντόπισε μια ασυνέπεια ανάμεσα στην κίνηση του φωτός και στην κίνηση των υλικών αντικειμένων. Χρησιμοποιώντας απλά μαθηματικά, έδειξε ότι, αν το φως συμπεριφέρεται με τον τρόπο που υποστήριζαν οι φυσικοί της εποχής, τότε η θεώρηση του Νεύτωνα για τον χρόνο είχε πολλές ατέλειες. Έτσι, κατέληξε στον κεντρικό ισχυρισμό της θεωρίας του της σχετικότητας, σύμφωνα με τον οποίο, ο χρόνος είναι ελαστικός και μπορεί να εκτεθεί και να συρρικνωθεί μέσω της πολύ γρήγορης κίνησης.

Η δυνατότητα του ταξιδιού στο χρόνο έρχεται ξανά στο προσκήνιο, μετά από μια δικαστική διαμάχη ανάμεσα στη βρετανική Sun και το Αμερικανικό Πεντάγωνο, που κράτησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Advertisment

Επικαλούμενη την Ελευθερία της Πληροφορίας, η Sun κατάφερε να αποχαρακτηρίσει 1.500 σελίδες που διέρρευσαν από το αμερικανικό Πεντάγωνο και αφορούν το πρόγραμμα Advanced Aviation Threat Identification Program ή AATIP.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του αμερικανικού Πενταγώνου που παρέμενε άγνωστο για χρόνια, “έτρεχε” από το 2007 μέχρι το 2012 υπό την καθοδήγηση του του Luiz Elizondo, που σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι: «Η ύπαρξη UFO έχει αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία».

Σε κάποια σημεία των εγγράφων γίνεται αναφορά στην αντιβαρύτητα και στο πώς αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί θεωρητικά για τη λειτουργία των αεροπλάνων και των διαστημόπλοιων αλλά και για τη χειραγώγηση του χρόνου.

Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι: «Είναι πολύ πιθανό να παραχθούν φαινόμενα όπως το ταξίδι με την ταχύτητα του φωτός αλλά και η δημιουργία χρονομηχανών».

Τα έγγραφα, που η Sun χαρακτηρίζει ως βόμβες, περιέχουν ακόμη και πληροφορίες που αφορούν στην αποίκιση πλανητών με τεράστια αεροσκάφη αλλά και στον έλεγχο των μηχανών μέσω του ανθρώπινου εγκέφαλου.

Σε ένα άλλο σημείο γίνεται αναφορά σχετικά με το πώς τα διαστημόπλοια και οι πυρηνικοί πύραυλοι μπορούν να συμβάλλουν ώστε να ανακαλυφθούν πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα με συνθήκες που μοιάζουν με της Γης, ποιες είναι οι επιδράσεις στην υγεία των ανθρώπων όταν έλθουν σε επαφή με ένα UFO αλλά και πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους εξωγήινους.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

95χρονος Έλληνας σπρίντερ πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στα 60μ. στο Ευρωπαϊκό βετεράνων
Βρετανία: Άντρας αποκάλυψε την άγρια κακοποίηση που δεχόταν από τη σύζυγό του επί 20 χρόνια και γίνεται ντοκιμαντέρ
World Happiness Report | Oι πιο ευτυχισμένες και δυστυχισμένες χώρες του κόσμου - Η θέση της Ελλάδας
Διονύσιος Σολωμός: Τα συντηρημένα χειρόγραφα του εθνικού ποιητή θα εκτεθούν στο Βυζαντινό Μουσείο στις 21/3

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση