Έβερεστ: Η «Στέγη του κόσμου» φωτογραφήθηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και εντυπωσιάζει!

Η λήψη της φωτογραφίας έγινε όταν ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) βρισκόταν σε ευθεία κατακόρυφη πάνω από το Έβερεστ.

Έβερεστ: Η «Στέγη του κόσμου» φωτογραφήθηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και εντυπωσιάζει!

Όταν το πιο ψηλό βουνό στον κόσμο γίνεται έμπνευση που «φυλακίζεται» στον φακό ενός αστροναύτη τότε το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία-NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια υπέροχη φωτογραφία, η οποία απεικονίζει τη διάσημη κορυφή του Έβερεστ από την οπτική γωνία με το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα: Εκείνη του διαστήματος.

Η λήψη της φωτογραφίας έγινε από αστροναύτη όταν ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) βρισκόταν σε ευθεία κατακόρυφη πάνω από το Έβερεστ.

Η φωτογραφία της NASA παρουσιάζει μια μοναδική προοπτική στο ψηλότερο βουνό της γης, το οποίο βρίσκεται σε ύψος περίπου 8.848 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η πλέον διάσημη διεθνώς κορυφή του Έβερεστ βρίσκεται στο οροπέδιο Qinghai του Θιβέτ μια περιοχή που συχνά αποκαλείται ονομάζεται «Στέγη του Κόσμου».

Εν τω μεταξύ το βουνό συνεχίζει να… ανεβαίνει προς τον ουρανό κατά περίπου 1 εκατοστό κάθε χρόνο λόγω της προοδευτικής ανύψωσης του φλοιού που προκαλείται από τη σύγκλιση της ινδικής και ευρασιατικής τεκτονικής πλάκας.

Να σημειώσουμε ότι η φωτoγραφία ανήκει στη συλλογή των αστροναυτών της NASA, μια εξαιρετική συλλογή, η οποία περιλαμβάνει φωτογραφίες από κάθε γωνιά της γης.

Η λήψη της φωτογραφίας με αριθμό ISS066-E-86253 έγινε από μέλος του πληρώματος του Expetition 66 τον Δεκέμβριο του 2021, με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Nikon D5 και έχει υποστεί επεξεργασία για την βελτίωση της ποιότητάς της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NASA (@nasa)

Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το Δώρο του Σκοπού και το Λάθος της Ανώτερης Δύναμης
Το «κρυμμένο πρόβλημα» με τα όρια στην σχέση γονέα και ενηλίκων παιδιών
Άρχισε να ζωγραφίζει στα 80 της. Στα 100 της εκδίδει την πρώτης συλλογή!
10 πράγματα με τα οποία δεν πρέπει να συμβιβάζεστε στις σχέσεις σας

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε