Φέρτε την άνοιξη στο μπαλκόνι σας με όμορφα φυτά ταχείας ανθοφορίας

Αν θέλουμε να δούμε το μπαλκόνι μας να ανθίζει γρήγορα, τότε δεν έχουμε παρά να διαλέξουμε από τα παρακάτω φυτά.

Φέρτε την άνοιξη στο μπαλκόνι σας με όμορφα φυτά ταχείας ανθοφορίας

Η άνοιξη θεωρείται από τους περισσότερους η ομορφότερη εποχή του χρόνου και δικαίως αφού η φύση ξυπνά από τον χειμωνιάτικο ύπνο της, χρώματα, λουλούδια και μυρωδιές την κατακλύζουν και μας καλεί να βρεθούμε κοντά της και να την απολαύσουμε.

Ωστόσο, οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν πάντα να βρισκόμαστε όσο συχνά θέλουμε στην εξοχή και να απολαμβάνουμε την άνοιξη και τις ομορφιές της. Υποχρεώσεις και διάφοροι περιορισμοί, μας αναγκάζουν συχνά να την υποδεχόμαστε κυρίως στο σπίτι μας. Ακόμη και έτσι όμως, μπορούμε να την απολαύσουμε, φτιάχνοντάς την, στο μπαλκόνι μας.

Advertisment

Ανεξάρτητα από το πόσο μικρό ή μεγάλο είναι, εμείς μπορούμε να το μετατρέψουμε σε μικρογραφία ενός ανοιξιάτικου, πολύχρωμου και ευωδιαστού κήπου και να φέρουμε την άνοιξη στο σπίτι μας.

Αν μάλιστα θέλουμε να δούμε το μπαλκόνι μας να ανθίζει γρήγορα, τότε δεν έχουμε παρά να διαλέξουμε από τα παρακάτω φυτά που μεγαλώνουν γρήγορα και φημίζονται για την ταχύτητα της ανθοφορίας τους:

Ορτανσία

Η ορτανσία είναι ένα ιδανικό φυτό για το μπαλκόνι και ένας από τους πιο δημοφιλείς ανθοφόρους θάμνους. Έχει διάφορα είδη για να επιλέξετε και τα περισσότερα είναι γνωστά για τη γρήγορη ανάπτυξή τους. Χρειάζεται αρκετό ήλιο για να έχει καλύτερη ανθοφορία αλλά τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού, είναι καλύτερο να την τοποθετείτε σε σκιά.

Advertisment

Άρκευθος

Κωνοφόρο γυμνόσπερμο φυτό, η Άρκευθος ανήκει στην οικογένεια των Κυπαρισσοειδών και θα στολίσει το μπαλκόνι σας με τις σκουροπράσινες βελόνες της. Έχει χαρακτηριστικό άρωμα και χρησιμοποιείται σαν καρύκευμα. Καλό είναι να το τοποθετούμε σε θέση που να βλέπει τον ήλιο. Χρειάζεται μέτριο πότισμα.

Πασχαλιά

Με τα υπέροχα αρωματικά άνθη της σε χρώμα λευκό και απαλό κίτρινο αλλά και βαθύ μωβ, η πασχαλιά είναι μια εξαιρετική επιλογή φυτού τόσο για τον κήπο όσο και για το μπαλκόνι μέσα σε γλάστρα. Είναι ένα όμορφο καλλωπιστικό φυτό που έχει συνδεθεί με την γιορτή του Πάσχα και πολύ σωστά, αφού ανθίζει κοντά στην περίοδο του Πάσχα. Είναι εύκολο φυτό, που δεν έχει χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Αντέχει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι και τους -20ο C και το μόνο που θέλει είναι ένα φωτεινό μέρος, νερό και λίπασμα κατάλληλο για ανθοφόρα φυτά.

Μπουτλέια ή βουτλέια (Butterfly Bush)

Είναι ένας εξαιρετικά διακοσμητικός θάμνος, που φημίζεται για τα μεγάλα, αρωματικά και πολύχρωμα λουλουδένια μπουκέτα του. Έχει παρατεταμένη ανθοφορία από τις πιο ενυπωσιακές και στολίζει το μέρος που βρίσκεται με τους μαγευτικούς τόνους της, του μωβ και του λιλά. Αντέχει στο έντονο κρύο και στην έλλειψη νερού ενώ προτιμά ηλιόλουστες θέσεις φύτευσης. Ανθίζει όλο το χρόνο και δεν χρειάζεται λίπασμα. Είναι ίσως η καλύτερη πρόταση, για να ανθίσει γρήγορα το μπαλκόνι σας.

Κρεπ μυρτιά

Αν θέλετε το μπαλκόνι σας να εντυπωσιάζει, τοποθετήστε σ΄αυτό μια κρεπ μυρτιά. Είναι από τα ομορφότερα φυτά που μπορούν να ευδοκιμήσουν στο μπαλκόνι. Μεγαλώνει πολύ γρήγορα, θέλει ηλιόλουστες θέσεις και είναι ανθεκτική στον πάγο. Τα άνθη της είναι λευκά, ροζ, βιολετί, μωβ ή πορφυρά. Τα φύλλα της πέφτουν το χειμώνα μετά από μια θεαματική παράσταση εναλλαγής χρωμάτων ενώ τα γυμνά κλαδιά της βγάζουν νέα φύλλα νωρίς την άνοιξη.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
Τιτάνας: Οι αμμόλοφοι στον δορυφόρο του Κρόνου είναι θρυμματισμένα φεγγάρια
Μαύρες τρύπες-βρέφη είναι οι κόκκινες κουκίδες που εντόπισε το τηλεσκόπιο James Webb
Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση