Πρόσωπα - Γνώση

«Κάθε τέλος… μια νέα αρχή» | Συνέντευξη με τον Αντώνη Καλογήρου

Ο ίδιος δηλώνει ακόμη μαθητής, όμως οι χιλιάδες άνθρωποι που έχουν περάσει από τα σεμινάριά του, μαθαίνοντας τη μέθοδο Καλογήρου, τον αποκαλούν Δάσκαλο.

Με αφορμή το τελευταίο βιωματικό σεμινάριο στο οποίο θα εμφανιστεί ο Αντώνης Καλογήρου στις 15 Μαΐου, επικοινωνήσαμε μαζί του και μας παραχώρησε μια απολαυστική συνέντευξη πριν το «Αντίο καρδιάς» στο αγαπημένο του σανίδι!


1. Κ. Καλογήρου, σας γνωρίζουμε, μεταξύ άλλων, ως συγγραφέα, ιδρυτή του Αποφασίζω και του Εκδοτικού Οίκου «Η Δυναμική της Επιτυχίας» ενώ ακόμα και σήμερα πολλοί παλαιότεροί σας απόφοιτοι σας αποκαλούν ακόμα «Δάσκαλο». Εσείς όταν σκέφτεστε τον εαυτό σας, ποια ιδιότητα σας έρχεται, πρώτη στο μυαλό και γιατί;

Όλα όσα έχω κάνει μέσα σε αυτές τις δεκαετίες υπηρετούσαν τον ίδιο σκοπό. Ήθελα να δείξω στον κόσμο δύο απόλυτα βασικές αλήθειες. Αρχικά ότι όλοι μας είμαστε μοναδικά και ανεπανάληπτα της φύσης θαύματα και στην συνέχεια ότι όλοι μας μπορούμε, όταν αποκτήσουμε την γνώση, να κατακτήσουμε τα όνειρά μας. Νομίζω λοιπόν ότι ο τίτλος του «Δασκάλου» που μου απενεμήθει από τους μαθητές μου είναι μια αναγνώριση αλλά πάνω απ’ όλα ένας τίτλος τιμής.

2. Εδώ και 30 χρόνια παρουσιάζετε μέσα από τα σεμινάρια και τα βιβλία σας τη μέθοδο που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να πετύχει και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του… τη “Μέθοδο  Καλογήρου” και χιλιάδες απόφοιτοί σας έχουν φωνάξει το moto σας «Ναι Μπορώ!». Δεν θα σας ρωτήσω εάν και πώς έχει επιδράσει η μέθοδός σας στους μαθητές σας διότι κυκλοφορούν εκατοντάδες testimonials εκεί έξω. Θα σας ρωτήσω όμως εάν νιώθετε ότι υπήρξατε κι εσείς μαθητής όλα αυτά τα χρόνια. Κι αν ναι, ποια είναι τα σημαντικότερα μαθήματα που πήρατε;

Όχι μόνο υπήρξα μαθητής αλλά ό,τι κι αν έχω καταφέρει είναι αποτέλεσμα αυτής της γνώσης που μου προσέφεραν οι μαθητές μου. Με τα παραδείγματα από την προσωπική ζωή των μαθητών μου εγώ απέκτησα πείρα και μπόρεσα να μπω βαθιά στα θέλω και στα προβλήματα της ανθρώπινης ζωής και έτσι να μετατρέψω την θεωρητική γνώση που είχα σε βιωματική αντίληψη της αλήθειας.

«Κάθε τέλος… μια νέα αρχή» | Συνέντευξη με τον Αντώνη Καλογήρου

3. Συχνά βρίσκουμε εμπόδια στην επίτευξη των στόχων μας. Μια άποψη λέει ότι τα εμπόδια έρχονται για να τα ξεπεράσουμε. Μια άλλη άποψή όμως λέει ότι τα εμπόδια μπορεί να μας δείχνουν κάτι εξωφρενικά απλό, ότι κάτι δεν είναι εφικτό ή δεν είναι για εμάς. Εσείς με ποια άποψη συντάσσεστε; Πρέπει να δίνουμε μάχες ή να επιλέγουμε τον δρόμο της ελάχιστης αντίστασης;

Η απάντηση στο ερώτημα σας δεν μπορεί να είναι απλή. Αρχικά να ξεκαθαρίσω πως κανένα όνειρο δεν κατακτάται χωρίς στον δρόμο μας προς την επίτευξή του να αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Άλλοτε το πρόβλημα μας δείχνει ότι ο δρόμος που πήραμε θέλει επιδιόρθωση και άλλοτε μας δείχνει ότι απαιτείτε περισσότερη πίστη και προσπάθεια. Σε κάθε περίπτωση όμως το εμπόδιο είναι ένα μάθημα. Πιστεύω ότι τα λίγα θέλουν κόπο και τα πολλά θέλουν τρόπο. Άρα απαραίτητο στοιχείο για την επιτυχία είναι η γνώση. Η γνώση του ποιος είμαι, του τι στ’ αλήθεια θέλω και του τι είμαι διατεθειμένος να κάνω για να πετύχω.

4. Ποια είναι κατά τη γνώμη σας η μεγαλύτερη ανάγκη του ανθρώπου πέρα από τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες;

Η απάντηση είναι απλή, αδιαμφισβήτητη και ταυτόχρονα δύσκολη στην κατανόησή της. Η απάντηση είναι η ΑΓΑΠΗ. Η αγάπη είναι ζωογόνος. Δεν υπάρχει ζωή χωρίς αγάπη. Η επιστήμη έχει αποδείξει με πάρα πολλές έρευνες και μελέτες πως όλοι όσοι δεν καταφέρνουν να έχουν στην ζωή τους την αγάπη που επιθυμούν και έχουν ανάγκη, γίνονται προβληματικά άτομα για την ίδια τους την ζωή.

5. Και πώς μπορεί να την καλύψει;

Αρχίζοντας με την γνώση της τέχνης της αγάπης. Ξέρω ότι αυτό ακούγετε παράδοξα αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μας έμαθε να αγαπάμε. Μας μάθανε ότι η αγάπη είναι μια ανθρώπινη συναλλαγή. Σου δίνω για να μου δώσεις. Αυτό όμως δεν είναι αγάπη. Χρειάζεται να μάθω γιατί, εάν δεν αγαπώ δεν μπορώ και να αγαπήσω αληθινά. Αυτό είναι και το πρώτο βήμα για να μάθω να αγαπάω. Για την τέχνη της αγάπης, το Αποφασίζω, έχει ένα διήμερο σεμινάριο διάρκειας 20 ωρών. Καταλαβαίνεται λοιπόν πως δεν είναι δυνατόν να απαντήσω ολοκληρωμένα σ’ αυτήν την ερώτηση.

6. Όπως γνωρίζουμε, έχετε πάψει να εμφανίζεστε στα σεμινάρια του Αποφασίζω εδώ και 2,5 περίπου χρόνια. Παρολαυτά, ανακοινώσατε πως θα πραγματοποιήσετε ένα τελευταίο επετειακό σεμινάριο στις 15 Μαΐου για να αποχαιρετίσετε με τον τρόπο σας τον κόσμο αλλά και το σανίδι που με τόση αγάπη και αφοσίωση υπηρετήσατε για δεκαετίες. Μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια για το επερχόμενο event;

Αυτό το μονοήμερο σεμινάριο πιστεύω ότι θα είναι ένας σταθμός ζωής και για όσους το παρακολουθήσουν αλλά και για μένα. Αγάπη δεν είναι το τι λες αλλά το τι κάνεις. Έτσι λοιπόν θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να βιώσουν όλοι όσοι θα έρθουν την αγάπη και την ευγνωμοσύνη που νιώθω για όλους τους και ταυτόχρονα να τους μεταφέρω με τον τρόπο μου τις κατάλληλες γνώσεις για την πίστη μου πως μπορούν να πάρουν από την ζωή αυτό που θέλουν γιατί το αξίζουν, το δικαιούνται και το ΜΠΟΡΟΥΝ.

7. Έχετε πει πως το event του Μαΐου, θα είναι και το οριστικό αντίο σας, σε ό,τι αφορά τον χώρο των εκδηλώσεων και των σεμιναρίων. Θα δούμε κάτι καινούριο από τον Αντώνη Καλογήρου στο μέλλον, ίσως τη συγγραφή ενός ακόμη βιβλίου;

Όπως λέει και ο τίτλος του σεμιναρίου «Κάθε τέλος… μια νέα αρχή».

Απολαύστε για τελευταία φορά τον σπουδαίο performer και motivator Αντώνη Καλογήρου στις 15 Μαΐου είτε δια ζώσης στο ξενοδοχείο Novotel είτε μέσω Live Streaming από το χώρο σας. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μεταβείτε εδώ.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, κανένα γεγονός και καμία συνάντηση. Έτσι σήμερα έγινε μια τέτοια συνάντηση η οποία έφερε το δώρο που έρχεται να συμπληρώσει

Για περισσότερα από 15 χρόνια, η Caroline Myss, Ph.D., μελέτησε γιατί μερικοί άνθρωποι θεραπεύονται, ενώ άλλοι δεν μπορούν να το πετύχουν. Στο νέο της

Δεν έφυγα για την κρίση... έφυγα για να μεγαλώσω. Για να δω τι μπορώ να κάνω και όχι αν μπορώ να το κάνω.

H κατανάλωση τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%.

Η ζωή είναι μια κι είναι κρίμα να μην την ζεις, να την αφήνεις να σε προσπερνά.

Οι ειδικοί προτείνουν μερικές καλές επιλογές που προστατεύουν τη στοματική υγεία.

Πρόσφατα Άρθρα

H κατανάλωση τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%.

Η ζωή είναι μια κι είναι κρίμα να μην την ζεις, να την αφήνεις να σε προσπερνά.

Οι ειδικοί προτείνουν μερικές καλές επιλογές που προστατεύουν τη στοματική υγεία.

Η μεγαλύτερη απόσταση που χωρίζει τους ανθρώπους δεν είναι τα φυσικά όρια του χώρου, αλλά ο εγωισμός μας.

Γιατί η αγοραφοβική συμπεριφορά αυξάνεται το καλοκαίρι.

Oι ειδικοί επισημαίνουν ότι παρά την ασφάλεια του κολλαγόνου, η υπερβολική πρόσληψη πρωτεΐνης γενικά θα πρέπει να αποφεύγεται.

Μάθε να σε ακούς και να σε βλέπεις. Έτσι θα ακούς και θα βλέπεις και τους άλλους.

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε