,

Έλληνες επιστήμονες έφτιαξαν εφαρμογή που προβλέπει την κατανάλωση ρεύματος και προτείνει λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας!

Την κορυφαία ενεργειακή εφαρμογή του 2022 για καταναλωτές και επιχειρήσεις δημιούργησαν δυο νέοι Έλληνες επιστήμονες.

Έλληνες επιστήμονες έφτιαξαν εφαρμογή που προβλέπει την κατανάλωση ρεύματος και προτείνει λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας!

Την κορυφαία ενεργειακή εφαρμογή του 2022 για καταναλωτές και επιχειρήσεις δημιούργησαν δυο νέοι Έλληνες επιστήμονες. Ο Μιχάλης Μανής και ο Απόλλωνας Κωνσταντόπουλος είναι οι ιδρυτές της start up Ensight, η οποία κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του διαγωνισμού “MIT Enterprise Forum Greece”.

«Παιδί» της Ensight είναι μια νέα εφαρμογή που αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην περίοδο της ενεργειακής κρίσης τις συνέπειες της οποίας βιώνει εδώ και μερικούς μήνες και η ελληνική κοινωνία.

Advertisment

Η εν λόγω εφαρμογή θα βοηθά στον προϋπολογισμό μας στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Πρόκειται για καινοτόμο ιδέα, η οποία έλαβε σάρκα και οστά και υλοποιήθηκε ως εφαρμογή για κινητά και ανήκει σε δύο νέους ανθρώπους και έχει ήδη διακριθεί σε διαγωνισμό του MIT!

Έλληνες επιστήμονες έφτιαξαν εφαρμογή που προβλέπει την κατανάλωση ρεύματος και προτείνει λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας!

Παρακολουθεί και προβλέπει

Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί αλλά και να προβλέπει την κατανάλωση ρεύματος και παράλληλα να εκπαιδεύει τον χρήστη –είτε πρόκειται για ιδιώτη είτε για επιχείρηση- σε μια κουλτούρα ευαισθητοποίησης απέναντι στο περιβάλλον με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Advertisment

«Κατεβάζοντας» την εφαρμογή στο κινητό ένα ειδικό μηχάνημα μέτρησης στον κεντρικό ηλεκτρονικό πίνακα του εκάστοτε χρήστη, θα καταγράφει με ακρίβεια την κατανάλωση ρεύματος. Ο χρήστης από την πλευρά του βλέπει την κατανάλωση αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

Η “Ensight” και η πρωτοποριακή εφαρμογή της κατάφερε να διακριθεί στον διαγωνισμό “ΜΙΤ Enterprise Forum Greece”, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του Πανεπιστημίου ΜΙΤ της Μασαχουσέτης, Σήμερα βρίσκεται ανάμεσα στις 10 φιναλίστ του τελικού που προέκυψαν μέσα από τον αξιοσημείωτο αριθμό των 560 startups.

Το MIT Enterprise Forum (MITEF) είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός αφοσιωμένων επαγγελματιών με τοπικά κεφάλαια, που συνδέεται με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης μέσω του MIT Technology Rexiew. To MIITEF είναι ανοιχτό σε όλους τους συμμετέχοντες του επιχειρηματικού οικοσυστήματος, ενώ όραμά του είναι να οικοδομήσει έναν καλύτερο κόσμο επιταχύνοντας τη δημιουργία και την ανάπτυξη εταιρειών τεχνολογίας παγκόσμιας κλάσης.

Να σημειώσουμε τέλος ότι μέσω του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition έχουν περάσει και διακριθεί στην εγχώρια αλλά και διεθνή σκηνή πολλές ιδιαίτερα αξιόλογες νεοφυείς επιχειρήσεις.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι "αόρατοι άνθρωποι" που ζουν ανάμεσά μας, δεν είναι απλά νούμερα… είναι άνθρωποι
Από τον κώδικα στον καμβά: Πώς ένας πίνακας από AI ζωγράφο έφτασε να πωληθεί για 1,1 εκατ. δολάρια!
Αλεξία Βαλιάκου: Η δασκάλα στις Βρυξέλλες που μαθαίνει στα παιδιά γραμματική… τραγουδώντας νησιώτικα!
Ο άνισος εχθρός... ένα αφιέρωμα για όσους έφυγαν νωρίς

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση