Αλεξάντρια Κορτέζ: «Όταν με βίασαν στα 22 μου, η άμβλωση ευτυχώς υπήρχε ως επιλογή»

«Όταν ήμουν 22 ετών, βιάστηκα όταν ζούσα στη Νέα Υόρκη. Ένιωθα τόσο μόνη που έπρεπε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης σε δημόσια τουαλέτα».

Αλεξάντρια Κορτέζ: «Όταν με βίασαν στα 22 μου, η άμβλωση ευτυχώς υπήρχε ως επιλογή»

Σε μια συγκλονιστική προσωπική αποκάλυψη προχώρησε η αμερικανίδα πολιτικός και ακτιβίστρια Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ, έπειτα από την πρόσφατη απόφαση του συντηρητικού Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, για την κατάργηση της προστασίας του γυναικείου δικαιώματος στην άμβλωση, που ίσχυε εδώ και περίπου μισό αιώνα.

Η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ, μέλος του Κογκρέσου, αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ηλικία 22 ετών και ευτυχώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η άμβλωση υπήρχε ως επιλογή.
Ειδικότερα, η congresswoman της Νέας Υόρκης, η οποία πρωτοστάτησε σε φεμινιστικές διαδηλώσεις υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση, υποστήριξε ότι το δικαίωμα στην άμβλωση είναι απαραίτητο.

Advertisment

«Εγώ η ίδια, όταν ήμουν περίπου 22 ή 23 ετών, βιάστηκα όταν ζούσα εδώ στη Νέα Υόρκη. Ήμουν εντελώς μόνη. Στην πραγματικότητα, ένιωθα τόσο μόνη που έπρεπε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης σε δημόσια τουαλέτα στο κέντρο του Μανχάταν» είπε.

«Όταν κάθισα εκεί περιμένοντας ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν: Δόξα τω Θεώ, έχω, τουλάχιστον, μια επιλογή. Δόξα τω Θεώ μπορούσα, τουλάχιστον, να έχω την ελευθερία να επιλέξω τη μοίρα. Δεν ήξερα τότε, καθώς περίμενα, ότι θα βγει αρνητικό. Αλλά δεν πειράζει… Αυτό είναι για όλους μας. Αυτό δεν είναι ένα θέμα για τα δικαιώματα των γυναικών. Αυτό είναι ένα θέμα για όλους μας», πρόσθεσε η βουλευτής.

Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν καθιστά αυτομάτως παράνομες τις αμβλώσεις, όμως γυρίζει τις ΗΠΑ πίσω στην κατάσταση που ίσχυε πριν από την εμβληματική απόφαση “Ρόου εναντίον Γουέιντ” του 1973, όταν δηλαδή η κάθε Πολιτεία ήταν ελεύθερη να τις εγκρίνει ή να τις απαγορεύσει.

Advertisment

Η χώρα είναι σήμερα διχασμένη , καθώς σχεδόν οι μισές Πολιτείες, κυρίως στον Νότο, μπορεί να τις απαγορεύσουν πολύ γρήγορα. Το Μιζούρι ήταν η πρώτη Πολιτεία που ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τις αμβλώσεις, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η άμβλωση είναι νόμιμη στη Νέα Υόρκη, αλλά περισσότερες από 12 πολιτείες έχουν ενεργοποιήσει τον νόμο που τέθηκε σε ισχύ από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ο οποίος είτε περιορίζει αυστηρά, είτε απαγορεύει την άμβλωση.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποι που «ενοχλούν»... εκείνοι που δεν στριμώχτηκαν για να εξαγοράσουν λίγα ψίχουλα αγάπης
«Το χειρότερο πράγμα: Να δοθείς ολοκληρωτικά σε κάποιον άλλο με αντάλλαγμα όχι αρκετή αγάπη» | Joyce Carol Oates
Μήπως ασκώ υπερβολική κριτική στους άλλους; Πώς θα το καταλάβω και πώς μπορώ να το διορθώσω;
Ν. Καζαντζάκης: Η λαχτάρα της λευτεριάς

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση