,

«She Who Protects»: Το νέο mural που δίνει χρώμα στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι αφιερωμένο στη θεά Αθηνά!

Η θεά Αθηνά επιλέχθηκε ως θέμα του έργου αντιπροσωπεύοντας το σύμβολο της ισχυρής γυναικείας δύναμης, η οποία προστατεύει την πρωτεύουσα.

«She Who Protects»: Το νέο mural που δίνει χρώμα στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι αφιερωμένο στη θεά Αθηνά!

Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Πειραιώς, εκεί που αίγλη των περασμένων δεκαετιών «κρύβεται» πίσω από την φθορά του χρόνου και την ταχύτητα της σύγχρονης εποχής, εκεί που το γκρίζο είναι το απόλυτο φόντο, πρόσφατα έκανε την εμφάνισή της μια αχτίδα ομορφιάς και αισιοδοξίας.

Είναι το νέο mural που θα συναντήσει κανείς αφήνοντας την Πανεπιστημίου για να συναντήσει την πλατεία Ομονοίας, το οποίο απεικονίζει την θεά Αθηνά σε μια ιδιαίτερη εικαστική απόδοση. Το νέο mural στέκεται ψηλά σε μια μεσοτοιχία, σε ροζ φόντο και μοιάζει να το ζωγράφισε παιδικό χέρι.

Advertisment

Το έργο αυτό φέρει τον τίτλο “She Who Protects” και αποτελεί ανάθεση της Στέγης Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ ο άνθρωπος που το φιλοτέχνησε είναι ο νεαρός εικαστικός Αριστείδης Λάππας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Λάππας, εμπνεύστηκε από την περιοχή, το περιβάλλον και τους ανθρώπους που ζουν στο κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς επίσης και από ένα πανό το οποίο βρισκόταν κρεμασμένο σε γειτονικό κτίριο.

«She Who Protects»: Το νέο mural που δίνει χρώμα στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι αφιερωμένο στη θεά Αθηνά!

Advertisment

Μιλώντας για το έργο του ο κ. Λάππας ανέφερε:

«Με την ευκαιρία αυτή που μου δόθηκε, θέλησα να δημιουργήσω ένα έργο στο οποίο άνθρωποι που δεν τους δίνεται μία ευκαιρία, αλλά και ο χώρος να εκφραστούν, να μπορούν να βρουν ένα σπίτι, μια ελπίδα και μια κατανόηση σε συνθήκες δύσκολες»

Η θεά Αθηνά επιλέχθηκε ως θέμα του έργου αντιπροσωπεύοντας το σύμβολο της ισχυρής γυναικείας δύναμης, η οποία προστατεύει την πρωτεύουσα. Είναι σύμβολο που παίρνει σχήμα από τους ανθρώπους που ζουν και κινούνται δίπλα του, έχοντας παράλληλα πολυπολιτισμικό χαρακτήρα.

Την ίδια ώρα το ροζ χαρακτηρίζεται ως χρώμα της χαράς και της αισιοδοξίας που τόσο λείπει από το σημερινό προφίλ της Αθήνας αλλά και από τις ζωές όλων μας που επηρεάστηκαν τα τελευταία χρόνια από τις συνθήκες ζωής και τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία.

Το έργο αποτυπώνει με σαφήνεια το μήνυμα της διαφορετικότητας που πρέπει να κάνει αισθητή την παρουσία της μέχρι να επικρατήσει η ισότητα και η συμπερίληψη, Στα ρούχα στο δόρυ και στην ασπίδα της Αθηνάς διακρίνονται καθαρά επιρροές από την Αφρική, τα Βαλκάνια και άλλες περιοχές του πλανήτη, γεγονός που συμβαδίζει με το προφίλ της πολυπολιτισμικής Αθήνας που φιλοξενεί ανθρώπους, τάσεις και πολιτισμούς από ολόκληρο τον κόσμο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση