Wellness foods: Όταν τα φρέσκα φρούτα χωράνε στην τσέπη σας σε μία συσκευασία!

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα ήταν αν μπορούσατε να έχετε πάντα πάνω σας τα αγαπημένα σας φρούτα, σε μία και μόνο συσκευασία;

Wellness foods: Όταν τα φρέσκα φρούτα χωράνε στην τσέπη σας σε μία συσκευασία!

Η φύση μας χαρίζει απλόχερα τα θρεπτικά της συστατικά μέσα από τις τροφές. Για κάποιον που ακολουθεί ή θέλει να ακολουθήσει μια υγιεινή διατροφή, το να καταναλώνει φρούτα καθημερινά, ώστε να λαμβάνει τα πλούσια οφέλη τους, είναι χρήσιμο έως και αναγκαίο. Επίσης, τα φρούτα εκτός από πολύ θρεπτικά είναι και πολύ νόστιμα και μας βοηθούν στον έλεγχο του βάρους, μεταξύ άλλων. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί προτιμούν να καταναλώνουν φρούτα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αναρωτηθήκατε, όμως, ποτέ πώς θα ήταν αν μπορούσατε να έχετε πάντα πάνω σας τα αγαπημένα σας φρούτα, σε μία και μόνο συσκευασία;

Advertisements

Για αυτό, φρόντισαν τα Wellnesfoods!

Τα Wellnesfoods απευθύνονται σε εκείνους που αναγνωρίζουν ότι έχουν παραμελήσει το σώμα τους τον τελευταίο καιρό και κατανοούν ότι αυτό έχει αντίκτυπο στη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Σε αυτήν την αναζήτηση, μπαίνει σε πρώτο πλάνο η διατροφή και η αναζήτηση φυσικών και ευεργετικών «καυσίμων» για τον οργανισμό προσπαθώντας να διαχειρίζονται τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν ήδη (πχ. θέματα με το έντερο ή διαβήτη, κατακράτηση υγρών, έλλειψη ενέργειας κλπ). Εδώ έρχονται τα Wellnesfoods να συμπληρώσουν το κενό που υπάρχει στην αγορά. Φυσικά, υγιεινά, vegan τροφίμα, χωρίς ζάχαρη, γλουτένη, χημικά και χρωστικές. Τα Wellnesfoods είναι τα λεγόμενα λειτουργικά τρόφιμα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πάρα πολλούς τρόπους. Δηλαδή στο νερό, στο γιαούρτι, σε smoothies, σε συνταγές στη διατροφή keto, όπως και στο Fasting.

Η αγάπη της Λένιας Κρέτση -δημιουργού του Wellnnessfit Tailor Made Training Center -, για την υγιεινή διατροφή και την ευζωία προέκυψε μέσα από τα χρόνια που συνεργάστηκε με θρύλους του επαγγελματικού αθλητισμού. Με ονόματα όπως αυτά του Όττο Ρεχάγκελ και όλων των παικτών που «ανέβασαν» την Ελλάδα στην κορυφή το 2004, όπως και των Εθνικών μπάσκετ που λειτούργησαν υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά και προσωπικότητες του ποδοσφαιρικού και μπασκετικού Ολυμπιακού (για παράδειγμα, του Κριστιάν Καρεμπέ).

Advertisements

«Οι άνθρωποι που γνώρισα και με τους οποίους δούλεψα, με βοήθησαν να κατανοήσω και βιωματικά τις απίστευτες πνευματικές διαστάσεις που μπορεί και λαμβάνει η ύπαρξή μας μέσα από τις διεργασίες της σωματικής άσκησης. Είναι όλοι εκείνοι που με ενέπνευσαν και με ενθάρρυναν ώστε να ασχοληθώ ακόμα πιο ενεργά, με τις βαθύτερες ανάγκες του σώματος του δικού μου αλλά των συνανθρώπων μου».

Διάβασε πολύ, ασχολήθηκε ακόμα περισσότερο με όσα θα μπορούσαν να κάνουν ποιοτικότερη τη ζωή όλων και αποφάσισε να αφοσιωθεί στις επιστημονικές έρευνες και μελέτες που είναι σχετικές με τις ιδιότητες των φυσικών τροφών. Αυτές ‘έδωσαν’ τους συνδυασμούς που καλύπτουν όλες τις ανάγκες που μπορεί να έχει ο σύγχρονος άνθρωπος. Όλη αυτή την αναζήτηση την έκανα αποστολή μου να δημιουργήσω και να προσφέρω χρήσιμα και ποιοτικά προϊόντα που θα βοηθήσουν τον σύγχρονο άνθρωπο να ανταπεξέλθει στον απαιτητικό τρόπο ζωής.

Σχετικά με το διατροφολογικό κομμάτι και οτιδήποτε χρειάζεται γύρω από τη γνώση και ανάλυση των τροφών και των συστατικών τους, η κυρία Κρέτση συνεργάζεται με την διαιτολόγο και Health and Wellness Coach, κα. Πηνελόπη Πίνη.

Τα περισσότερα τρόφιμα που υπάρχουν, είναι επεξεργασμένα ή/και χημικά. Για αυτό και επέλεξα να επιστρέψω στη φύση. Ήταν κάτι που έψαχνα πολύ, λόγω της ενασχόλησης μου με την υγιεινή διατροφή και τον αθλητισμό. Ο κύβος ερρίφθη όταν γνώρισα τον παραγωγό μου ο οποίος είχε την καινοτομία και τεχνογνωσία στο πως να δημιουργήσουμε τους κατάλληλους συνδυασμούς που επιβεβαίωσαν πως μπορούσα να κάνω πράξη το όραμα. Σκέφτηκα όσα χρειάζεται ο σύγχρονος άνθρωπος (αποτοξίνωση, ενέργεια κλπ) και βρήκαμε τους συνδυασμούς που καλύπτουν αυτές τις ανάγκες. Μετά περάσαμε στη δημιουργία των τροφίμων, στο εργοστάσιο”.

Τι είναι όμως οι λειτουργικές τροφές

«Aπό την στιγμή που έχουμε να κάνουμε με φυσικά προϊόντα, σημαίνει ότι μπορούμε να τα καταναλώσουμε όσο συχνά θέλουμε -όπως κάνουμε με τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά. Οι λειτουργικές τροφές είναι αυτές που προσαρμόζονται στα πάντα, ανάλογα με τη φαντασία που έχει ο καθένας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε γλυκά, σε φαγητά, σε χυμούς, να τα πιεις με λίγο νερό, να τα βάλεις στο γιαούρτι ή και στο πρόσωπο σου»!

«Οι θερμίδες που έχουν είναι ελάχιστες, όσες έχουν τα φρούτα και τα λαχανικά, περιέχοντας μόνο τα φυσικά σάκχαρά τους»

Πώς δημιουργούνται οι λειτουργικές τροφές; «Το κάθε προϊόν που υπάρχει στο Wellness Foods έχει μια λειτουργία. Απευθύνεται σε κάτι. Παίρνουμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά (πολλά εκ των οποίων, από την Ελλάδα) και τα κάνουμε συμπυκνωμένο χυμό. Με αυτούς φτιάχνουμε μείγματα, τα οποία περνούν από ελεγχόμενη διαδικασία ξήρανσης έως 40 βαθμούς Κελσίου και σε μηδενική ατμόσφαιρα, προκειμένου να μη χαθούν οι βιταμίνες και να διατηρηθεί η γεύση, το άρωμα και το χρώμα των φρούτων και των λαχανικών.

Μετά τους 70-80 βαθμούς Κελσίου αρχίζουν οι απώλειες. Μετά τους 100 δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα. Αφότου ολοκληρωθεί η ξήρανση, τρίβουμε και προκύπτει η κρυσταλλική σκόνη. Είναι πολύ υδατοδιάλυτη -καμία σχέση με τις πούδρες που υπάρχουν στην αγορά. Βάζεις σε ένα ποτήρι με λίγο νερό ένα scoop και το πίνεις -διαλύεται αμέσως».

Για να γίνει κατανοητή η συμπύκνωση των Wellness Foods, αρκεί να πούμε ότι ένα 1 κιλό και 140 γραμμάρια φρέσκου χυμού, δίνουν 150 γραμμάρια κρυσταλλικής σκόνης. Επειδή πρόκειται για 100% φυσικά προϊόντα (πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά), προσφέρουν όλα τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα των φρούτων και των λαχανικών. Εξ ου και είναι κατάλληλα για παιδιά από 4 χρόνων και πάνω (πλην του anti bloating και του green detox) και δη όσα δυσκολεύονται να καταναλώσουν φρούτα και λαχανικά. Eπίσης, είναι κατάλληλα για εγκυμονούσες και γυναίκες που θηλάζουν -αν και συνιστάται η συμβουλή γιατρού.

Πρώτα δοκίμασε η ίδια όσα τώρα προτείνει σε όλους «και διαπίστωσα πως αλλάζει το δέρμα μου, όπως και ότι έχω ενέργεια». Μετά προώθησε τα προϊόντα στους πελάτες του γυμναστηρίου που είχε δημιουργήσει «και είχαν απήχηση». Από εκεί πέρασε στη δημιουργία εταιρίας, μετά eshop και έτσι ήλθαν και οι εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται. Στο ξέσπασμα της πανδημίας “όταν όλα μπήκαν στο pause” συνέχισε να μελετά και να βρίσκει νέα προϊόντα που πια υπάρχουν σε πολλά καταστήματα.

Θα τα βρείτε σε πρακτικές, οικολογικές και πλήρως ανακυκλώσιμες συσκευασίες που παρασκευάζονται στο εξωτερικό και στις οποίες αναφέρεται πόσες θερμίδες έχει το κάθε προϊόν και όλα τα συστατικά “τα οποία έχει αναλάβει τεχνικός τροφίμων, ώστε να είμαστε 100% ακριβείς. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω την τρομερή γραφίστρια με την οποία συνεργάζομαι, τη Νανά Οικονομοπούλου. Είναι το alter ego μου, στα εικαστικά, τα χρώματα, τα λογότυπα και τα πακέτα”.

Τι θα βρείτε στο Wellness Food

Τα προϊόντα μας είναι ειδικά σχεδιασμένα, προκειμένου α) να καλύπτουν τις πιο απαιτητικές ανάγκες της σύγχρονης διατροφής, β) να χαρίζουν τόνωση και ενέργεια και γ) να αντιμετωπίζουν άμεσα και δραστικά τα προβλήματα που απασχολούν το σώμα και το πνεύμα. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους πως το μυαλό εκπαιδεύει το σώμα και ότι τα φυσικά προϊόντα θέλουν επανάληψη, έως ότου τα ‘μάθει’ ο οργανισμός μας.

«Πρόκειται για τρόφιμα που απορροφώνται αμέσως από το αίμα -δεν αποβάλλονται από τα ούρα, όπως οι χημικές τροφές- και μετά πάνε όπου πρέπει να πάνε».

Πού πρέπει να πάνε; Ας δούμε κάποια παραδείγματα.

Το Νο1 στις πωλήσεις είναι το Anti Bloating, καθώς πολλοί έχουν πρόβλημα με το έντερο. Προέκυψε από συνταγή Σουηδού ολιστικού γαστρεντερολόγου. Στην Ελλάδα δεν ασχολούμαστε όσο θα έπρεπε με το wellbeing. Είναι ωστόσο, χρήσιμο να καταλάβουμε όσα μπορούμε να πάρουμε από προϊόντα, όπως το μήλο, την παπάγια και το σταφύλι.

Wellness foods

Το Marathon Booster και το Energy Up το δίνουν πολλοί διατροφολόγοι, με τους οποίους συνεργάζομαι σε όσους έχουν νοσήσει από Covid-19. Τα προϊόντα που είναι αντιοξειδωτικά, είναι επωφελή και για όσους ταλαιπωρούνται με αυτοάνοσα.

Τo Energy Up προσφέρει ενέργεια, αντιοξείδωση και αντιγήρανση, ‘εκμεταλλευόμενο’ ιδιότητες του παντζαριού και του φραγκοστάφυλου. Επίσης, βοηθά όσους το καταναλώνουν, να μην πεινούν. Το Marathon Booster επίσης, δίνει ενέργεια, μαζί με τόνωση, αντοχή και αντιοξείδωση. Και αυτό περιλαμβάνει παντζάρι (που βελτιώνει την αρτηριακή πίεση), μαζί με καρότο και λεμόνι.

wellness-foods

Το Red Super Berries ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει το στρες, ενώ το Αge Elixir βοηθά στην αντιοξείδωση, την αντιγήρανση και την άμυνα του οργανισμού μας.

Wellness foods Wellness foods

Οι άνθρωποι με διαβήτη έχουν να κερδίσουν πολλά από τα προϊόντα που δεν περιλαμβάνουν παντζάρι. Για παράδειγμα, από το Daily Fitness που έχει βρώμη χωρίς γλουτένη και πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Προσφέρει το αίσθημα του κορεσμού και προσφέρει ευεξία. Το πιο βασικό πράγμα στις δίαιτες δεν είναι οι θερμίδες, αλλά η ινσουλίνη -ο γλυκαιμικός δείκτης. Αυτή βοηθά να διατηρηθούμε νέοι, υγιείς και με υγιές βάρος. Η ζάχαρη -που υπάρχει παντού- γερνάει.

Wellness foods

Το Green Detox με ιπποφαές, ανανά και χλωρέλλα βοηθά στην αποτοξίνωση του λεμφικού συστήματος, στα νεφρά και με την κατακράτηση.

Wellness foods

Όπως διάβασες ήδη, τα Wellnesfoods είναι τόσο αγνά που μπορούμε να τα πιούμε, να τα μαγειρέψουμε, να τα αναμείξουμε και να τα φορέσουμε!

Μπορούν να αποτελέσουν συστατικά συνταγών, αλμυρών (όπως τα pancakes με βρώμη), αλλά και γλυκών (cheesecake με σπόρους raw lemon, ginger και chia).

Υπάρχει η επιλογή και να τα χρησιμοποιήσουμε σε απολαυστικά smoothie (μια επιλογή είναι αυτό με σπανάκι και ανανά), όπως και σε ειδικού σκοπού, όπως αυτό με αγγούρι και αβοκάντο) που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Την ίδια ώρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα Wellnesfoods σε μάσκες προσώπου, για απολέπιση, σύσφιξη και αντιγήρανση, όπως και σε smoothie αποτοξίνωσης. Ναι, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε παντού.

Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 από τις ισχυρότερες φυσικές αντιφλεγμονώδεις τροφές | Οδηγός για μια Υγιή ζωή
Οι καλύτερες υπερτροφές για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας το Φθινόπωρο
5 tips για να μειώσεις το συναισθηματικό φαγητό
Αντιγήρανση: Οι «σπόροι της μακροζωίας» που βάζουν φρένο στην φλεγμονή

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε