Έρευνα: Οι πιο βαρετοί και οι πιο ενδιαφέροντες επαγγελματικοί κλάδοι

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin και πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, ανέδειξε τα πιο βαρετά αλλά και

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin και πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, ανέδειξε τα πιο βαρετά αλλά και τα πιο ενδιαφέροντα επαγγέλματα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ως ο πιο βαρετός κλάδος παγκοσμίως, χαρακτηρίστηκε – και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία- ο χρηματοοικονομικός, καταλαμβάνοντας τέσσερις από τις πέντε πρώτες θέσεις με τα πιο βαρετά επαγγέλματα.

Advertisment

Οι 5 κλάδοι με τα πιο βαρετά επαγγέλματα είναι:

1. Ανάλυση δεδομένων

2. Λογιστική

Advertisment

3. Ασφαλιστικές/φορολογικές υπηρεσίες

4. Καθαρισμοί

5. Τραπεζικά επαγγέλματα

Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι εργαζόμενοι σε αυτές τις θέσεις δεν θεωρούνται πάντα ως ιδιαίτερα ικανοί, κάτι που προκάλεσε την έκπληξη του Γουίζναντ βαν Τίμπουργκ, λέκτορα του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου και ενός από τους συγγραφείς της έκθεσης, ο οποίος είπε: «Θα πίστευα ότι οι λογιστές θα θεωρούνταν βαρετοί, αλλά αποτελεσματικοί και τα τέλεια άτομα για να κάνουν καλή δουλειά με τη φορολογική σας δήλωση». Ωστόσο, πολλές βαρετές εργασίες συχνά, πληρώνονται πολύ καλύτερα από άλλες, πιο συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες.

Έτσι, σύμφωνα με την εταιρεία λογισμικού αμοιβών Payscale, ο μέσος μισθός ενός αναλυτή δεδομένων στις ΗΠΑ είναι γύρω στα 62.754 δολάρια ετησίως, περίπου δέκα χιλιάδες δολάρια περισσότερα, από τον μέσο μισθό εκείνου που ασχολείται με παραστατικές τέχνες (52.522 περίπου δολάρια).

Ο Γουίζναντ βαν Τίμπουργκ ανέφερε πως αυτούς που θεωρούν ως βαρετούς ανθρώπους, οι άλλοι συχνά τους αποφεύγουν λόγω των άδικων προκαταλήψεων που υπάρχουν.

«Οι αντιλήψεις μας για τους ανθρώπους μπορούν σίγουρα να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου, αλλά όσοι χαρακτηρίζονται ως “βαρετοί” δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να αποδείξουν ότι τα στερεότυπα είναι λάθος», είπε ο Τίμπουργκ. «Το ίδιο το γεγονός ότι οι άνθρωποι επιλέγουν να τους αποφεύγουν μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικό εξοστρακισμό και να εντείνει τη μοναξιά, οδηγώντας σε πραγματικά αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή τους».

Οι 5 κλάδοι με τα πιο ενδιαφέροντα επαγγέλματα είναι:

1. Υποκριτική

2. Επιστήμη

3. Δημοσιογραφία

4. Επαγγελματίες υγείας

5. Διδασκαλία

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύτης ή θύμα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση