Πρόσωπα - Γνώση

«Στο μέλλον το σκοτάδι θα εξαφανιστεί μπροστά στο Φως» | Συνέντευξη με τον δάσκαλο Τσι Κονγκ Shen Dao Αλαίν Ρατιέ

Ο όρος Τσι Kονγκ (Qigong, Chi Kung) προέρχεται από τις Κινέζικες λέξεις “Κι” (Qi), η οποία σημαίνει ενέργεια και “Κουνγκ” (Gong), η οποία σημαίνει “δουλειά” ή “εξάσκηση”. Είναι ένας όρος ο οποίος περιγράφει ένα κινέζικο σύστημα εξάσκησης το οποίο επικεντρώνεται στην καλλιέργεια και προσέλκυση του Κι ή αλλιώς της “ζωτικής ενέργειας”. Μέσω της ατομικής προσπάθειας, οι εκπαιδευόμενοι χτίζουν την υγεία τους και αποτρέπουν της ασθένειες με το να συνδυάζουν την πειθαρχία του μυαλού, του σώματος και της ζωτικής ενέργειας του σώματος.

Εμείς μιλήσαμε με έναν… παλιό γνώριμο της Εναλλακτικής Δράσης, τον δάσκαλο της τεχνικής Τσι Κονγκ Shen Dao, Αλαίν Ρατιέ, ο οποίος μας παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη σχετικά με όσα διδάσκει αλλά και το πώς μπορεί το Τσι Κονγκ να μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε σε αυτά που συμβαίνουν στο παρόν αλλά και σε όσα έρχονται στο άμεσο μέλλον.

Advertisment

«Στο μέλλον το σκοτάδι θα εξαφανιστεί μπροστά στο Φως» | Συνέντευξη με τον δάσκαλο Τσι Κονγκ Shen Dao Αλαίν Ρατιέ

Αλαίν, έχουν περάσει πέντε χρόνια από την τελευταία μας συνέντευξη. Έκτοτε, έχουν συμβεί πολλά. Πανδημία, πόλεμος, ενεργειακή κρίση, επισιτιστική κρίση. Πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιος κοινός παρoνομαστής για όλες αυτές τις κρίσεις; Ή είναι απλές συμπτώσεις;

Από δική μου σκοπιά, δεν υπάρχουν ούτε συμπτώσεις, ούτε μοίρα. Σήμερα έχουμε την ικανότητα να πετάξουμε στους ουρανούς, να ταξιδέψουμε στο διάστημα, να κάνουμε θαλάσσιες καταδύσεις, διαθέτουμε όλα τα τεχνικά μέσα για να ζούμε άνετα, να εξαλείψουμε την πείνα και τις ανισότητες ανά τον κόσμο, να ζούμε γηραιότεροι δουλεύοντας λιγότερο… Αλλά για να το πετύχουμε αυτό, μας μένει να ανακαλύψουμε και να μάθουμε ένα και μοναδικό πράγμα: να είμαστε Άνθρωποι… μόνο ΆΝΘΡΩΠΟΙ. Μήπως η πηγή όλων αυτών των κρίσεων βρίσκεται σε αυτή την έλλειψη ανθρωπιάς προς όφελος της κατανάλωσης;…

Παράλληλα, αυτά τα χρόνια έχουμε μια ραγδαία εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, μάθαμε καινούργιους όρους όπως το Metaverse και πλέον έχουμε στους δρόμους μας ημιαυτόνομα αυτοκίνητα. Υπό το πρίσμα όλων αυτών των εξελίξεων, πώς βλέπεις το άμεσο μέλλον; Είναι φωτεινό; Σκοτεινό;

Αυτές οι νέες τεχνολογίες αποτελούν το μέλλον, και αυτό το μέλλον θα εξαρτηθεί από κάποιους ανθρώπους, φωτεινούς ή σκοτεινούς, Άνθρωποι ή Δίποδα. Προς το παρόν, επιθυμώ και τολμώ να πιστέψω ότι το σκοτάδι θα εξαφανιστεί μπροστά στο φως, ότι ο Άνθρωπος θα επικρατήσει απέναντι στον υλισμό, το μοίρασμα απέναντι στην υπερκατανάλωση.

«Στο μέλλον το σκοτάδι θα εξαφανιστεί μπροστά στο Φως» | Συνέντευξη με τον δάσκαλο Τσι Κονγκ Shen Dao Αλαίν Ρατιέ

Advertisment

Μπορεί το Τσι Κονγκ να μας βοηθήσει σε αυτή την περίοδο και πώς;

Το εργαλείο Τσι Κονγκ μπορεί να μας βοηθήσει να περάσουμε αυτό το στάδιο. Μήπως το Τσι Κονγκ δεν αποτελεί κατά κάποιον τρόπο μια από τις εκφράσεις του Metaverse; Άλλες πραγματικότητες μέσα στην πραγματικότητα, η Ζωή μέσα στην ύλη . Τι είναι η πραγματικότητα, μήπως ζούμε μια ψευδαίσθηση;…

Η ουσία του “πως” είναι να θέλουμε με όλο μας το είναι “να Είμαστε Ζωντανοί”, να αποδεχόμαστε και να ασκούμε έμπρακτα το “Είμαι αυτό που είναι”, δομώντας τον Εαυτό μας στην υπηρεσία των άλλων.

Έχεις πει πως η τεχνική που διδάσκεις, το Τσι Κονγκ Shen Dao λειτουργεί με τη βοήθεια μιας εσωτερικής ενέργειας αναδομώντας το φυσικό αλλά και το πνευματικό σώμα. Θα μας εξηγήσεις πώς συμβαίνει αυτό;

Στην πρακτική μας, αρχίζουμε με το να ανακαλύπτουμε την εσωτερική μας ενέργεια, ευθυγραμμίζοντας τον εαυτό μας μεταξύ Γης και Ουρανού. Ανοίγοντας αυτόν τον χώρο Ζωής που είναι το Σώμα μας, αλλάζουμε πραγματικότητα.

Αισθανόμαστε πραγματικά όσα βλέπουμε από το σώμα μας; Νιώθουμε το χέρι μας σε τρισδιάστατη διάσταση; Το σώμα μας σε τρισδιάστατη διάσταση; Ή ένα τεράστιο κενό; Όπως και το σύμπαν, αποτελούμαστε από κενό κατά το 95%. Κενοί από ύλη, αλλά γεμάτοι από “ζωτική” ενέργεια.

Η πρακτική του “Τσι Κονγκ Shen Dao” μας επιτρέπει να ξαναβρούμε την ολότητα μας βιωματικά και μέσα από την εμπειρία, βγαίνοντας από την προσκόλληση στην ύλη. Οι διάφορες τεχνικές και οι φόρμες που διδάσκονται στο “Τσι Κονγκ Shen Dao” θα επιτρέψουν να αυξηθεί και να αποκτήσει μεγαλύτερη πυκνότητα αυτός ο χώρος Ζωής. Χάρις μιας εξωτερικής εισροής Γήινης ενέργειας, θα ενδυναμώσουμε τα ενεργειακά μας κέντρα, τα Όργανά μας, τα Σπλάχνα μας και τους Αδένες μας. Ανοίγουμε και ενεργοποιούμε τα 3 πρώτα τσάκρα, τα οποία συνδέονται με το 1° Ταν Τιεν.

Όταν το 1° φυσικό σώμα το οποίο συνδέεται με το 1° Ταν Τιεν έχει αποκτήσει επαρκή πυκνότητα, εμφανίζεται ένα 2° σώμα, το συναισθηματικό σώμα, το οποίο σχετίζεται με το 2° Ταν Τιεν. Τότε ανοίγει και ενεργοποιείται το 4° τσάκρα.

Η ίδια τεχνική διαδικασία θα εφαρμοστεί αλλά αντίστροφα, με την ενέργεια του Ουρανού αυτή τη φορά. Όταν αυτό το 2° σώμα αποκτήσει με την σειρά του την απαιτούμενη πυκνότητα, κατά συνέπεια εμφανίζεται το 3° σώμα, το πνευματικό σώμα και ενεργοποιούνται το 5° και 6° τσάκρα. Το 7° είναι η συνέπεια της διεργασίας που έχει λάβει μέρος σε όλα τα προηγούμενα τσάκρα. Τα δύο πρώτα σώματα ενδυναμώνουν το πνευματικό σώμα.

«Στο μέλλον το σκοτάδι θα εξαφανιστεί μπροστά στο Φως» | Συνέντευξη με τον δάσκαλο Τσι Κονγκ Shen Dao Αλαίν Ρατιέ

Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα του Τσι Κονγκ; Ποιο είναι το μήνυμα που περνάει μέσα από τις διδασκαλίες του και ποιο είναι το δικό σου μήνυμα προς τον κόσμο;

Η Συνειδητότητα, η έκφραση της Ζωής και η Ενότητα αποτελούν νομίζω, τα πιο βαθιά νοήματα της πρακτικής του “Τσι Κονγκ Shen Dao”. Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τις πραγματικότητές μας, αρχίζοντας με την μετάλλαξη του εγώ μας σε Είμαι, για την Ειρήνη και την Ζωή.

Ο Αλαίν Ρατιέ διοργανώνει 2 retreats – βιωματικά σεμινάρια Τσι Κονγκ Shen Dao στις 30 Ιουλίου και στις 6 Αυγούστου. Δείτε περισσότερα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πάνω από την κορυφογραμμή του βουνού, πέρα από τα σύνορα, ήταν η γη της επαγγελίας...

Ένα παιδί ξεκινά τη ζωή με πίστη στην καλοσύνη, στην αγάπη και στη δικαιοσύνη. Το βρέφος έχει πίστη στο στήθος της μητέρας, στην προθυμία

Βράδυ πάλι σε έφερα στο νου μου, τις ώρες που δεν μπορώ να κάνω αλλιώς τις ώρες που αισθάνομαι γυμνός, μπροστά σε κάθε ψέμα

Ένας ηγέτης αποδεικνύει το όραμά του μέσα από τις επιλογές του.

Το Πάσχα εκτός από δογματική γιορτή, είναι και ένας τεράστιος πολιτισμικός χώρος αφομοίωσης.

Όταν το σώμα λέει ότι έχουμε προδώσει τις αξίες μας

Η λύπη επεκτείνει το συναισθηματικό μας εύρος, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για βαθύτερη χαρά.

Πρόσφατα Άρθρα

Ένας ηγέτης αποδεικνύει το όραμά του μέσα από τις επιλογές του.

Το Πάσχα εκτός από δογματική γιορτή, είναι και ένας τεράστιος πολιτισμικός χώρος αφομοίωσης.

Όταν το σώμα λέει ότι έχουμε προδώσει τις αξίες μας

Η λύπη επεκτείνει το συναισθηματικό μας εύρος, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για βαθύτερη χαρά.

Αν η γλώσσα είναι καθρέφτης, τότε μας ενδιαφέρει όχι μόνο η εικόνα που αντανακλά, αλλά και τα θραύσματα πίσω από αυτήν.

Το παιδί δεν χρειάζεται μόνο κατεύθυνση· χρειάζεται και χώρο για να τη διαμορφώσει.

Οι πληγωμένοι άνθρωποι δεν ακούμε τις λέξεις, ακούμε τον απόηχο της εγκατάλειψης, το γνώριμο τρέμουλο της απόρριψης, την σιωπή που κάποτε μας κατάπιε.

Η φιλία ισοδυναμεί με μια εφηβική συνενοχή, την έξαψη της οποίας μονάχα όσοι δεν γερνούν έχουν την πολυτέλεια να βιώνουν.

Εναλλακτική Δράση